LATEST NEWS

- News from the industry

Wexoe AB förvärvar LBW Elektronik AB

Ökar sin närvaro i Sverige
Under 2018 etablerade Wexøe A/S ett eget dotterbolag i Lund med fokus att stötta och hjälpa den svenska industrin på deras digitala resa mot ännu mer smart automatisering. En resa som ofta går hand i hand med utvecklingen inom IT/OT-infrastruktur. Därför är vi stolta att nu kunna meddela att Wexøe AB har förvärvat LBW AB som är en etablerad leverantör av produkter och systemlösningar för IT-infrastruktur och datacenter.

Dagens moderna kommunikationssamhälle kräver allt mer professionella lösningar av effektiva nätverk och datacenter. Wexøe är sedan tidigare en etablerad och välkänd aktör på den danska marknaden inom nätverks- och kablagelösningar och nu förstärker vi oss ytterligare genom förvärvet av LBW.

"Medarbetarna på LBW är högkvalificerade och tillför oss en gedigen erfarenhet av IT-infrastrukturlösningar", säger Mogens Brusgaard, VD på Wexøe Holding A/S. Kompetenser som även framöver kommer att utveckla LBW men som lika självklart nu också kommer vara tillgänglig för alla Wexoes kunder. Vi bestämde oss tidigt för att samla all logistik och tillverkning på vårt centrallager i Værløse, strax norr om Köpenhamn. Dels för att frigöra tid för våra nya teammedlemmar men också för att vara mer tillgänglig för våra svenska kunder. I nästa steg kommer Wexoe AB att i Sverige kunna erbjuda LBWs kunder olika digitala och logistiska lösningar.

LBW Elektronik AB, representerar redan idag flera av Wexøe A/S nuvarande partners, vilket innebär att vi starkt tror på att dessa framöver kommer att dra nytta av synergierna med vår sammanslagning.

"De svenska industrikunderna välkomnade oss med öppna armar när vi etablerade vårt dotterbolag i Sverige 2018 och vi konstaterade snabbt att de ville komma åt vår vår expertis och dra nytta av våra kompetenser”, säger Tony Annell, platschef för Wexoe AB i Lund.

"Genom detta förvärv är jag övertygad om att även LBWs kunder kommer att få uppleva förbättringar i vårt nya samarbete och nyttan av att få tillgång till nya kompetenser”, tillägger Jes Ryberg, divisionschef Wexøe Solutions, i Sverige och Danmark.

Snart får du möjlighet att träffa den nya konstellationen Wexoe AB och LBW – dels 3:e och 4:e maj på Stockholm Tech Show Data Center men också på Elfack Show i Göteborg 9-12 maj.

Tillsammans är vi LBW – en del av Wexøe

Information:

Wexøe Holding A/S, Mogens Brusgaard, tel:+45 40701444
E-mail: mbr@wexoe.dk

Wexoe AB, Tony Annell, tel:+46 706092610
E-mail: tan@wexoe.se

Wexøe Solutions, Jes Ryberg, tel: +45 2074 5800
E-mail: jry@wexoe.dk

LBW, Jan Källroos on tel: +46 708 202 214
E-mail: Jan.kallroos@lbw.se


Contact information
Mailing address
Scheele­vägen 17
22370 Lund
Region
Lund
Skåne county
Sweden
Organization id:
559134-3404
Founded: 2018
Employees: 4
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Wexoe AB!

Lokal automationspartner med fokus på produktivitet och driftsäkerhet
Som lokal partner och experter på ett av världens ledande automationsföretag väljer våra specialister rätt produkter från våra leverantörer för att utarbetar den optimala lösningen tillsammans med våra kunder. Wexoe kan utöver att hitta rätt teknisk lösning även ge en flexibel logistik och möjligheter för anpassning i egen montageverkstad.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Relaterade sökord

Remote access

Contacts

Tony Annell
0706092610

Videos

Vi är Wexoe AB

Vi är Wexoe AB
Intro video

LATEST NEWS

- News from the industry
6/1/2023
Maersk påskyndar sin strategiska transformation Smidmeks betongfasad imiterar träpanel
5/31/2023
Alicat flödes- och tryckinstrument Tjäna pengar och bidra till återvinningVerderflex Slangpumpar från Telfa Maskinförsäljning - Ny grävmaskin eller hjullastare?Entreprenadmaskiner på auktion
5/30/2023
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
5/29/2023
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen
5/26/2023
Fallskydd från Cranemech: säkerhet på arbetsplatsen Högkvalitativa transporttankar från MPPEntreprenad och anläggningsmaskinerOmarbetade högprecisionsfräsarKongress med extra allt