LATEST NEWS

- News from the industry

WEG introducerar växellådan WG50

För optimal kraftöverföring i industriella applikationer
WEG, en världsomspännande tillverkare av växellådor, generatorer, transformatorer och motorutrustning, har lanserat sin senaste innovation, WG50 Växeln. Den banbrytande industriella växellådan är särskilt utformad för att optimera kraftöverföringen i ett brett spektrum av industriella applikationer och sätter en ny standard för prestanda och tillförlitlighet.

G50-växellådan har cylindriska kugghjul med snedskurna tänder, vilket säkerställer en smidig och effektiv drift och ger optimal prestanda och tillförlitlighet. WG50-växellådorna finns även med parallella eller vinkelräta axlar och finns i utväxlingar från 6,30 till 450 och kapaciteter från 22 000 till 178 000 Newtonmeter (Nm). Större storlekar kommer att bli tillgängliga senare.

Med sina precisionsslipade kuggflanker utmärker sig WG50-växellådan genom hög precision och smidig kuggning. De utgående axlarna, som är tillverkade av legerat stål och värmebehandlade, uppvisar dessutom exceptionell styrka och motståndskraft mot slitage. De exakta toleranserna i växellådans alla säten och axeländar säkerställer smidig kompatibilitet och effektiv kraftöverföring.

WG50-växellådan är flexibel och modulärt uppbyggd och kan enkelt monteras i olika arbetslägen, vilket möjliggör smidig integrering i befintliga system. Den är skräddarsydd för ett brett spektrum av industrier, inklusive gruvdrift, stålproduktion, gödselproduktion, massa- och papperstillverkning samt socker- och etanolproduktion.

"WG50 har avancerade växlar och axlar som sätter en ny standard för kraftöverföring", säger Marek Lukaszczyk, marknadschef för Europa och Mellanöstern på WEG. "Dessutom är växlarna tillverkade av legerat premiumstål och genomgår rigorösa sätthärdnings- och anlöpningsbehandlingar för ökad hållbarhet. Växellådans konstruktion består av högkvalitativt nodulärt gjutjärn, vilket ger överlägsen styrka och livslängd."

Växellådan är konstruerad för att tåla yttre förhållanden, t.ex. ett antal starter per timme, stötar och vibrationer, med mera. Dessutom kan växellådans enkla underhåll säkerställa tillförlitlig prestanda under standardförhållanden.

Med användarvänlighet i åtanke underlättar WG50-växellådan underhållet. Den delade konstruktionen i höjd med axelcentrum ger enkel åtkomst till alla komponenter, vilket förenklar underhållsarbetet. Växellådan är också utrustad med en övre inspektionslucka som gör det enkelt att inspektera växellådan utan att ta bort den installerade utrustningen.

Med självjusterande rullager som är utvalda för att klara specificerade belastningar säkerställer WG50-växellådan optimal prestanda och förlängd livslängd. För effektiv smörjning och kylning använder växellådan nedsänkt smörjning för kugghjul och lager, med möjlighet till en oljepump för trycksmörjning vid behov.

Själva höljet fungerar som en oljebehållare för enkelt underhåll. För att förbättra värmeregleringen leder växellådans yttre yta effektivt bort värme. Ytterligare kylningsalternativ, t.ex. en spole, fläkt eller extern värmeväxlare, kan användas vid behov.

För mer information om WG50-växellådan och dess specifikationer, besök WEG’s hemsida.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI