LATEST NEWS

- News from the industry

Wallbox lanserar Pulsar Max i Sverige

En framtidssäker elbilsladdare
Utöver smidig integration och hantering av laddning från förnybara strömkällor nu uppdaterats med bl.a. ultrasnabb processor och en förnyad robusthet.

Wallbox, en global ledare inom laddnings- och energihanteringslösningar för elfordon, lanserar nu Pulsar Max i Sverige. Pulsar Max är utformad för att göra vardagsladdning av elfordon både snabbare och enklare genom en rad nya produktförbättringar, som en ultra-snabb processor designad speciellt för EV-laddare och en förnyad robusthet med betydligt högre skyddsklassningar, IK10 och IP55, tillsammans med en reptålig, matt yta.

Pulsar Max har upp till 22kW laddningseffekt och är designad för att leverera högsta laddningshastighet för hemmet samtidigt som den introducerar nya tekniska funktioner som man kan förväntas sig av en smarta-hemmet produkt. Laddaren är mycket kompakt men samtidigt fullmatad med smarta funktioner, inklusive PowerBoost som justerar laddningshastigheten efter strömmen som används hemma, vilket besparar husägare från att behöva uppgradera sitt nätverk för att undvika strömavbrott.

Pulsar Max kommer med Wallbox energihanteringsprogramvara MyWallbox med den egenutvecklade Eco-Smart-tekniken, som är designad för att låta användare ladda sin elbil med solenergi. Med Eco-Smart kan användare välja att ladda sina elbilar helt och hållet genom solenergi från sin solcellsinstallation, eller en blandning av egenproducerad överskottsel och el från nätet för att maximera kostnads- och energibesparingar. Användare kan även minska kostnader och miljöpåverkan genom att schemalägga laddningssessioner via myWallbox-appen.

"Vi är glada över att kunna presentera Pulsar Max på den svenska marknaden. Denna hållbara och kompakta laddare är designad för att leverera högsta möjliga laddningshastighet, med ökad flexibilitet. Nästa generation Pulsar framtidssäkrar elbilsladdningsmarknaden med både smartare och snabbare teknik. Tack vare integreringen med Eco-Smart ges användare full kontroll och översyn av energianvändning och elkostnader, samt miljöpåverkan, från en och samma applikation”, säger Robin Palmgren, Country Manager i Sverige på Wallbox.

Pulsar Max finns nu tillgänglig för svenska kunder och säljs via ledande återförsäljare till ett rekommenderat pris på 7,340 SEK.

Specifikationer:
• Upp till 22kW laddningseffekt (justerbar från 6A till 32A)
• Vikt: 1,3 kg (utan kabel)
• WiFi och Bluetooth
• Kompatibel med alla Wallbox energihanteringslösningar
• Kompatibel med alla typer av elfordon
• Halo Light Standby-funktion
• IP54/IK10 för installation inomhus och utomhus
• 5 m typ 1 eller typ 2 kabel (7 m valfritt)
• Integrerat PEN-felskydd
• Designad för att uppfylla de strängaste kraven på marknaden
• Tredjepartscerfifiering via Dekra, tillgänglig på Wallbox supportsida här

För mer information om Wallbox produkter, vänligen besök www.wallbox.se

För mer information och produkttester, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, Northern Link PR för Wallbox
+46 76 160 37 60
bjorn@nlpr.se

Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
3/24/2023
Ny studie från DescartesSå räknar du hem en smartare lösningNy fästmassa ska sänka CO2-avtrycket 3D-tillverkning skapar nya möjligheter på Seco ToolsFeintool och SITEC stärker samarbetet i Europa
3/23/2023
Tekniska utrustning i byggnaderVolvo CE introducerar Connected Load Out Weigh in Motion-teknik Skyddsfärg avsedd att förhindra korrosionCastrols samarbete med Submer
3/22/2023
Upp till 62% trycklufts­besparing Ökad detaljhandel vid laddplatser Fortsatta fossilfria framstegSäkert halkskyddGlobala fordonstillverkare
3/21/2023
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
3/20/2023
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin