LATEST NEWS

- News from the industry

Wallbox inviger banbrytande fabrik i Barcelona

Över 700 000 laddare per år
Med en förväntad produktionskapacitet på över 700 000 laddare per år kommer den nya fabriken utrusta Wallbox för att svara på den växande efterfrågan på elfordon.

Wallbox, en ledande leverantör av laddningslösningar för elfordon, inviger en ny fabrik i Barcelona med en förväntad produktionskapacitet på över 700 000 laddare per år. Med fabriken kan företaget svara på en växande efterfrågan på elfordon.

“Wallbox är ett företag som arbetar med ett tydligt mål: att vara bäst på laddningslösningar för elfordon och energihantering över hela världen”, säger Enric Asunción, VD och medgrundare av Wallbox. “Vi är nu ett globalt företag med närvaro på nästan 100 marknader och vi fortsätter att växa. Den här fabriken är bevis på det”.

En banbrytande fabrik
Den nya anläggningen förväntas sysselsätta fler än 520 när den körs med full driftkapacitet. Den har automatiserade produktionslinjer för Wallbox olika produkter,designade för att kunna erbjuda kunderna sin laddare på bara 72 timmar (tiden mellan att beställningen godkänts och att paketet skickats). För närvarande producerar Wallbox nya fabrik i Barcelona närmare 1 200 laddare per dag.

En anläggning som följer Wallbox hållbarhetsprinciper
Anläggningen ligger i framkant beträffande innovation, effektivitet, produktion och kapacitet och bär de hållbarhetsprinciper som alltid har identifierat Wallbox, som att eliminera avfall och onödiga processer. Utöver detta planeras det för att installera 4 500 kvadratmeter solpaneler på fabrikens tak under tredje kvartalet 2022, vilket beräknas leverera förnybar energi till fabriken motsvarande mellan 30–60% av produktionsprocessens beräknade energibehov.

Under 2022 förväntas solpanelerna kopplas till Wallbox system Sirius, en energihanteringsmjukvara som integrerar solpanelerna samt de dubbelriktade Quasar-laddare som förväntas installeras på parkeringen till den nya fabriken. Wallbox planerar att ställa in ett 30-tal av dem för att både kunna ladda elfordonen och ladda ur dess batterier för att förse byggnaden med el. Detta förväntas göra Wallbox-fabriken 100% självförsörjande inom de närmaste åren.

Forskning, utveckling och innovation - Wallbox huvudinvestering
Bortom produktionsområdet finns företagets tredje testlaboratorium som designats för att säkerställa kvalitet. Här kommer hållbarhetstester av alla produkter att genomföras, med två klimatkammare som kan återskapa klimatet i alla delar av världen. Även extrema klimat kan återskapas, från -80ºC till 170ºC, samt att laddarna kan testas i damm, vatten och saltvatten.

Laboratoriet testar också kompatibiliteten hos alla Wallbox-laddare med de olika elbilstillverkarna. Här utvecklas även testutrustningen som ska användas under produktionsprocessen för att säkerställa kvaliteten på alla produkter som lämnar den nya fabrikslinjen.

"Wallbox är ett företag som alltid letar efter sätt att förnya sig och göra livet enklare för användaren. Det är därför vi varje år investerar en mycket viktig del av vår budget till innovation. Inte nog med det, ungefär en tredjedel av vår personal bestående av 300 ingenjörer, är hängivna åt just detta. Vi vet att vår framtid som företag är att alltid ligga steget före och kunna leverera det marknaden och konsumenterna önskar sig,” avslutade Enric Asunción, VD för Wallbox.

Företaget har två andra laboratorier där de utvecklar både sina produkter och valideringsverktygen för alla laddare som produceras: ett vid huvudkontoret i Barcelona och det andra i Kalifornien (USA). Innovation och investeringar i FoU&I är en av företagets prioriteringar. 2021 investerade Wallbox 12 miljoner euro i detta koncept.

För mer information om Wallbox produkter vänligen besök www.wallbox.se

För mer information och produkttester, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, Northern Link PR för Wallbox
+46 76 160 37 60
bjorn@nlpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
6/20/2022
En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
6/17/2022
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterNu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
6/16/2022
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
6/15/2022
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
6/14/2022
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
6/13/2022
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomation