LATEST NEWS

- News from the industry

Wackes och Olsson & Co blir ett bolag

Vill fortsätta driva en mer hållbar bransch
Från 1 januari 2023 kommer Wackes och Olsson & Co bli ett bolag. Sammanslagningen grundar sig i en gemensam vision om att fortsätta förändra branschen och vara en förebild för alla kunder. Med ett tydligt kvalitets- och hållbarhetsfokus vill man på den nordiska marknaden tillsammans visa att produktmedia är en marknadsföringskanal med överlägset uppmärksamhetsvärde.

– Vi har under många år haft diskussioner i våra respektive bolag om hur man kan bidra till att branschen blir mer hållbar. Det har nu landat i att vi går samman i ett bolag och tack vare det får vi en större volym och därmed kraft att på riktigt utmana och gå längst fram i branschens förändringsarbete i Norden. Jag är mycket stolt och glad över att vi är överens och att vi under ett par månader ska sätta ett nytt bolagsnamn och en struktur för framtiden för att fullt ut arbeta tillsammans från den 1 januari 2023, säger Thomas Davidsson, nuvarande vd på Wackes och ny vd efter sammanslagningen.

Produktmedia, profilkläder och expomaterial är marknadsföringskanaler som växer för varje år. I en alltmer digitaliserad värld blir det fysiska kommunikationsavtrycket allt viktigare. Bolagens största värde ligger många gånger i varumärket och vad det representerar, därför krävs det idag att allt som kommer från företagen håller den kvalitet, fysiska såväl som etiska, som varumärket vill utlova.

– Hela vår bransch håller på att förändras i grunden tack vare kraven på hållbarhet, hög kvalitet och etisk granskning från våra kunder. Detta resulterar i stora investeringar för såväl logistik som aktivt hållbarhetsarbete och därför ser vi nu till att kunna fortsätta att överträffa våra kunders förväntningar. Genom den här sammanslagningen har vi tillsammans en volym som klarar en fortsatt omställning idag och för framtiden, säger Tomas Olsson, grundare och vd på Olsson & Co.

Med sammanslagningen ser bolaget ett behov av att ytterligare stärka den gemensamma organisationen och samtliga medarbetare som idag arbetar på respektive bolag kommer att ingå i det nya bolaget.

Inom kort kommer det nya namnet på bolaget att presenteras och från och med 1 januari 2023 kommer verksamheterna att agera som ett bolag.

För mer information:
Thomas Davidsson, CEO Wackes AB, +46 (0)708 99 85 11
Tomas Olsson, vd på Olsson & Co, +46 (0)31 749 58 10
Anders Ekhammar, pressansvarig, +46 (0)707 46 25 79, anders.ekhammar@perspective.se

LATEST NEWS

- News from the industry
12/1/2023
Stålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023Steute strukturerar om sina affärsområdenMomentum Group förvärvar Swerub
11/30/2023
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
11/29/2023
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
11/28/2023
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!
11/27/2023
Treston Quick Edge ArbetsstationSäkra driften av dina maskiner Ett sekel av metallåtervinning Utrustning för att säkerställa en effektiv rivning Välj en certifierad leverantör för trådbondning