LATEST NEWS

- News from the industry

Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta

Av maskinstyrning och manburen GNSS-utrustning
Låt dig inspireras av hur Vollenweider Entreprenad AB drar full nytta av både maskinstyrning och manburen GNSS-utrustning

Vi besökte Dennis Vollenweider för att prata lite mer om hur han använder utrustningen från oss på L5 Navigation. Här nedan kan du läsa mer om det.

Beskriv din verksamhet lite kort
Jag som driver företaget heter Dennis Vollenweider och 2009 startade jag enskild firma som sedan ombildades till ett aktiebolag år 2012. I dagsläget har vi två stycken bandgående grävmaskiner på 15 resp. 25 ton och en Ljungby L13 hjullastare.

Tidigare körde vi mestadels som inhyrda åt större entreprenörer men på slutet har vi gått emot att ta en del egna jobb. Vi har bl.a. varit delaktiga i anläggandet av världens första klimatsmarta fotbollsplan, Österås IP i Hässleholm, vilket var ett enormt utvecklande och spännande projekt där vi fått testa många nya arbetsmoment och ny teknik.

Vad är ni på för typ av jobb just nu?
Vi är i full färd med att anlägga en ny gata med allt vad det innebär; markarbeten, VA, el och belysning etc. som ska möjjligöra ett nytt koloniområde i utkanten av Trelleborg. Parallellt med det håller vi på med grundläggning för ett nytt ridhus.

Vilka produkter har ni från oss?
Ett L5 U3D-X på 25 tonsmaskinen och en manburen GNSS-utrustning med L5 U3D-S. Tidigare hade vi ett 3DX men när U3D-X lanserades så tvekade vi inte på att uppgradera och det har vi inte ångrat.

Varför investerade ni i en manburen GNSS-utrustning?
Vi började med grävsystemet, men sedan kände jag att det skulle vara smidigt att ha en "stav" som komplement. Så jag sa lite skämtsamt att den dagen ni släpper en fältapp baserad på mjukvaran i maskinstyrningssystemen så kommer jag att investera. Sagt och gjort så blev det en utrustning med U3D-S sommaren 2022.

Hur upplever du det är att arbeta med fältappen U3D-S?
För dom mest grundläggande funktionerna är det ju egentligen mest bara att slå på den och sedan är man redo att mäta. Sen finns det givetvis en massa funktionalitet som man upptäcker och använder under tidens gång.

Hur lång tid tog det att komma igång med utrustningen?
Var väldigt kort inkörningsperiod med erfarenheten från maskinstyrningssystemet då det bygger på samma mjukvara.

I vilka typer av uppdrag/arbetsmoment ser du största nyttan?
Ser du några fördelar med att ha både grävsystem och manburen GNSS-utrustning, kan ni t.ex. göra andra typer av jobb eller arbeta effektivare på befintliga uppdrag?

Det är väldigt smidigt att båda enheterna är anslutna till samma molntjänst, särskilt när det kommer till att dela data (t.ex. modeller) emellan. Det underlättar även att kunna se vad den andra enheten har varit och mätt punkter.

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2024
En historia inom skärande bearbetning SäkerhetsnätNY Webbshop Rätt demoleringsverktyg för proffsig rivningVanliga problem med ABB-robotar
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
6/25/2024
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning