TUESDAY, MAY 18 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Viya från SAS Institute ger dataanalys åt alla – nu också på Microsoft Azure

Enklare hantering och molnmigrering när SAS Institute stärker partnerskapet med Microsoft i molnet
SAS Institute som är en ledande leverantör av verktyg för dataanalys utvecklar tillgängligheten till den molnbaserade analysplattformen SAS Viya Den gör dataanalys tillgänglig för alla i organisationen. Analysplattformen kan integreras med andra applikationer på ett smidigt sätt.

När många företag och organisationer brottas med de utmaningar som pandemin för med sig så gör en analysplattform som SAS Viya mer nytta än någonsin.

– Covid har förändrat mycket på kort tid, vilket resulterat i att många analysmodeller och tidigare data inte längre är relevanta. Pandemin har parallellt fört med sig det positiva att kunskaperna om dataanalysens betydelse för affärer och verksamhet har ökat på alla nivåer i organisationen. För att kunna svara mot dessa förändrade behov behöver arbetsmetoder och modeller bli operativa i en större del av organisationen. För att kanalisera och realisera denna potential är det betydelsefullt att skapa effektiva gränssnitt mellan användare och dataanalysmiljöer. Detta är en viktig aspekt som den nya versionen av SAS Viya möjliggör, säger Josefin Rosén som är AI-expert på SAS Institute.

– Den här versionen av SAS Viya ger användare på alla nivåer tillgång till flexibel och kraftfull maskininlärning, för hantering av alla komplexa data som finns i dagens molnbaserade miljöer, bekräftar Ritu Jyoti som är chef för forskning om AI på analysföretaget IDC.

– Med SAS Viya kan organisationer se på sina data, kunder och aktiviteter på nya sätt som bidrar till bättre beslutsfattande. Många ledande företag utnyttjar SAS Viya för att accelerera innovation och sänka kostnaden för dataanalys, säger Jim Goodnight, vd på och grundare av SAS Institute.

SAS Viya tillhandahåller det lager som tidigare saknats mellan analysmodeller som byggts med olika språk och de plattformar på vilka modellerna tas i drift. Det innebär att behovet av tidskrävande omskrivningar för att ta modeller i drift minimeras och dataanalyserna kan omsättas operativt i produktionen betydligt snabbare.

– Förutom de uppenbara vinsterna med att ha verksamhetsnära dataanalys på flera nivåer inom organisationen, ger det också utmärkta förutsättningar för att stärka analyskulturen inom hela verksamheten. Tänk att kunna arbeta direkt i en av världens modernaste miljöer för kvalificerad dataanalys, oavsett inom vilken avdelning du är verksam i. Det blir tydligt att dataanalys är något som berör alla. Det ger den kapacitet för datadriven innovation och analysmognad som vi menar att alla behöver, säger Josefin Rosén som är AI-expert på SAS Institute.

Djup integration med Microsoft Azure
SAS Viya finns nu tillgänglig på Microsofts molnplattform Azure vilket är den senaste utvecklingen av det strategiska partnerskap mellan SAS Institute och Microsoft som offentliggjordes förra året. Integrationen mellan analysplattformen SAS Viya och Azure gör det enklare för kunderna att använda dataanalys i molnet på ett tillförlitligt sätt.

Integrationen innebär också snabbare tillgång till de senaste innovationerna och förbättringarna, och till central administration av de verktyg som kunderna redan använder. Det får till följd att IT-avdelningen kan ägna sig mindre åt rutinmässiga analyskörningar och i stället fokusera på strategiska analyser som bidrar till bättre verksamhets- och affärsbeslut.

– Vårt partnerskap med SAS Institute har hjälpt våra kunder att växa snabbare och att utöka sina satsningar på digital transformation. Den senaste versionen av SAS Viya innebär en sömlös upplevelse för användare av Microsoft Azure. Den ger tillgång till dataanalys för alla branscher, med snabbare och bättre affärsbeslut, säger Casey McGee, global chef för partnerförsäljning på Microsoft.

En gemensam lösning byggd i SAS Viya för att förutse och planera för efterfrågan på varor finns nu tillgänglig på Microsoft Azure Marketplace. SAS Institutes långa erfarenhet av att hjälpa säljande företag att förbättra prognoser och marginaler, minska lagerhållning och kommunicera med kunder på bättre sätt kombineras med den flexibilitet som Microsoft Azure erbjuder. Resultatet blir en automatiserad lösning för att effektivisera värdekedjor. Det är den första av en lång rad branschlösningar som SAS Institute och Microsoft planerar att bygga tillsammans.

Innovation på flera sätt
Den nya SAS Viya-plattformen är också arbetsmiljön för de hundra lag som deltar i den pågående SAS Hackathon. Hackathonet omfattar tre innovationsspår: samhällsnyttiga och humanitära lösningar (data for good), branschspecifika lösningar för till exempel sjukvård, industri och detaljhandel, och ett spår för startups.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/6/2021
KH-maskin öppnar i JönköpingStrömsnäs förpackningar ökade försäljning under Q1 Bränslepellets löser klimatkris i NederländernaNYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standardRISE växlar upp inom tillämpad AI - Rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildningFantastisk vecka för flera anläggningar i SverigeSpara tid och energi med en plugg som klarar alla bygguppdragTransportbranschen kan dra viktiga lärdomar från pandeminLogistic Contractor AS inleder samarbete kring en logistiktomt sydväst om OsloFacebook-efterlysning hittade julgäster från Tjeckien
5/5/2021
Grön energi sänker CO2-utsläppen med mer än hälften Länk för länk: Fördelarna med att se hela kedjanNomo förvärvar ABRA KulelagersenteretDoldisen som är navet i det nya restauranglandskapetGeomatikk tecknar avtal med SinfraUltimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden På väg med Truckloads of InspirationAcronis säkrar en investering om 250 miljoner USD och värderas till 2,5 miljarder USD
5/4/2021
Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskulturSmart tillverkning & Industri 4.0: Mastercams femdelade vision lyfter framtidens tillverkningFasthållning med vakuum­teknikTvå starka familjföretag fusioneras - Polarica tar det stora klivet för framtidens bärhus tillsammans med Kaskein Marja Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano ABManitou 180ATJ är en favorit hos Molins Saxliftar ABHydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallagerFiber och Elkraft i Norr AB blir en del av VINCI Energies nätverk i SverigeTrend Micro presenterar den första säkerhetslösningen som förhindrar avbrott i industriella kontrollsystemSom svar på elbristen - MVS lanserar hållbar energi­lagringslösningDell Technologies lanserar partnerprogrammet RISE
5/3/2021
Nu byggs Algecos nordligaste entreprenörsboendeToolbar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos WelandSå enkelt är det att boka tågfrakt från Kina till Sverige hos DB SchenkerBolt ny taxiaktör i Linköping och Norrköping – "hög tid att östgötar slipper betala överpris"83 procent har använt en QR-kod för att genomföra en betalning det senaste året – men många känner inte säkerhetsriskerna som finnsAMAZONE lanserar en ny generation av sin självgående växtskyddspruta Pantera.Peab bygger ny containerhamn i SundsvallOptimera först i Sverige att sälja Ekolutions hampafiberisoleringKundanpassade filtreringslösningarNSK-lager ökar driftsäkerheten i drivlinan inom jordbrukssektorn
4/30/2021
Försvarsmakten förnyar maskinparken med ännu fler hjullastare från SweconKollaborativa robotar från ABB hjälper Husqvarna att bli mer kostnadseffektivaFANUC lanserar ny trådgnist modell!Manometer med hastelloy­membran från WIKANy AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionenTerri släpper ny maskinserie med innovationen Terri AWS som standardIndustrirörmontörsutbildning på Hammarö fortsätter i Monticos regi – stor efterfrågan i branschenABB:s robot IRB 1300 förbättrad med nytt skydd för tuffa miljöer och renrumstillämpningarUpp till kamp för landets hårt kämpande småföretagareRenta expanderar i NorgeSafestate – Startupen som ska förenkla it-säkerhet och skydda svenska företag mot cyberhotFrån Trainee till Team LeaderProcessindustrin lockar - många kvinnliga sökande till YH-utbildningPalo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöerJoakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB
4/29/2021
Exakt reglering vid låga cylinderhastigheterKarl Magnus Skepö är ny säljare på det södra distriktetSchneider Electric lanserar flexibla och lättmonterade armaturen Exiway LightUtan servicetekniker stannar produktionenNy handbok om elsäkerhet i arbetslivetMer etanol i bensin ger stor klimatvinst, borde gjorts tidigare!Guide för gummibeläggningar på stickade arbetshandskar
4/28/2021
SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil
Advertisements