LATEST NEWS

- News from the industry

Vinster med mobil teknik tillintetgörs av dålig integration

Mer än hälften av företagen globalt har investerat i mobil teknik eller mobilsäkerhet
Under det senaste året har mer än hälften av företagen globalt investerat i mobil teknik eller mobilsäkerhet. Trots detta erkänner hela 56 procent att deras mobila teknik bara är delvis integrerad eller inte alls.

I en ny undersökning från SOTI konstateras att företags mobila teknik ofta är så dåligt integrerad att det hotar företagens potential, vilket är särskilt allvarligt under ett så avgörande år för företags mobilitet som vi är inne i nu. Mer än hälften, 57 procent, av företagen globalt sett har investerat i mobilitetsteknik eller mobilsäkerhet under det senaste året, och mer än två tredjedelar (67 %) upplever att den mobilitetsteknik som deras organisation har investerat i har gett en positiv avkastning.

Trots det medger 56 procent av företagsledarna att deras teknik inte alls eller bara delvis är integrerad, och i stället bromsar företaget. 2021 har inneburit en mobilitetsrevolution som har drivit företagens tillväxt och blivit nödvändigt för att verksamheten ska fortgå i samband med nedstängning och fysisk distansering. Det globala mobiloperatörsförbundet GSMA förutspår att mobiloperatörerna världen över kommer att investera 900 miljarder amerikanska dollar mellan 2020 och 2025 för att uppgradera sina tjänster för att möta det växande behovet av mobila anslutningar och teknik.

SOTIs rapport, ”A Defining Year: State of Mobility 2021”, har undersökt betydelsen av mobil teknologi under det senaste året samt hur organisationer kan hålla sig i framkant av den post-pandemiska mobilitetsrevolutionen. Närmare 1400 företagsledare från åtta olika länder och tre kontinenter intervjuades.

Att investera i mobilitetsteknik under 2021: Ta tillfället i akt eller bara överleva?
Mer än tre av fyra företagsledare, 79 procent, uppger att deras företag inser vikten av mobilitetsteknik mer nu än i början av covid-19-pandemin, vilket tyder på en högre prioritering. Mer än hälften, 56 procent, uttrycker trots det att organisationens portfölj av mobila enheter har vuxit såpass att de upplever svårigheter att hantera dem. Troligtvis saknar dessa företag tillräckliga enhetsförvaltningssystem. Det faktum att många verktyg i dag inte hjälper organisationen att felsöka eller hantera enheter på ett bra sätt leder till ökade driftavbrott, produktivitetsförlust och sannolikt också minskad omsättning.

Samtidigt säger 45 procent att deras organisation inte använder mobil teknik för att anpassa sig till de utmaningar som den post-pandemiska marknaden kommer innebära. Utmaningen för dessa företag är att integrera mobil teknik i sina arbetsprocesser fullt ut, för att på så sätt kunna dra nytta av teknikens potential att skapa flexibilitet och informationsspridning i företaget.

I svaren gällande ambitioner och mål för den närmaste framtiden avslöjas omfattningen av denna utmaning. Mer än två tredjedelar, 68 procent, håller med om att deras företag behöver bättre affärsanalys för att anpassa sig efter framtida oförutsedda problem. Två tredjedelar, 67 procent, tror också att de behöver bättre verktyg för att diagnostisera svårigheterna innan de blir ett problem. Nästan hälften, 43 procent, skulle vilja förbättra sin förmåga att övervaka dataanalyser.

Planering för en post-pandemisk marknad
Pandemin, nedstängningar och förändringar i konsumentbeteenden har snabbat på företagens digitala omställning med upp till sex år. Företagen står inför en post-pandemisk marknad som är mer flytande, mer digital, mer dynamisk och präglad av en ökning av konsumenternas krav.

Mobilitetsrevolutionen har snabbt applicerats på alla affärsområden i takt med att de utbildas för, anpassar sig till, implementerar och hanterar företagets mobilitet. För att förhindra ökande problem och för att säkerställa maximal drifttid, produktivitet och den bästa användarupplevelsen måste företagen integrera och hantera flera formfaktorer, operativsystem och äldre system. Detta återspeglas i resultatet av rapporten där företagsledarna säger att deras företag behöver förbättra följande aspekter för den post-pandemiska marknaden:

1. Bättre dataanalys, felsökning och problemlösning – 69%
2. Bättre datorstödd affärsanalys för att navigera framtida oförutsädda problem – 68%
3. Bättre verktyg för att diagnostisera svårigheter innan de blir ett problem – 67%
4. Förbättrad säkerhet och användarautentisering på alla mobila enheter – 67%
5. Sätt att bättre hantera sin utökade portfölj av mobila enheter – 56%


Med blicken mot framtiden
I den närmaste framtiden ser den senaste tidens förändringen ut att fortsätta. Under de närmaste tolv månaderna överväger mer än två tredjedelar (71 %) av organisationerna att öka sina utgifter för mobila enheter, system och/eller säkerhet. Mer än hälften (56 %) av organisationerna överväger att öka sina teknikinvesteringar för en bättre enhets- och systemintegration och/eller byte av äldre system.

– Över hela världen är mobil och uppkopplad teknik idag än mer integrerad i vårt sätt att leva och göra affärer. För företag är det både en utmaning och en möjlighet. Om de möter de förändrade kundförväntningarna och förbereda sig för framtiden med rätt teknik och rätt kundupplevelser är mobilitet en konkurrensfördel och en möjliggörare snarare än ett hinder, säger Stefan Spendrup, Nord- och Västeuropachef på SOTI.

– Vad rapportens resultat tyder på är att det fortfarande finns betydande effektivitet- och kostnadsvinster att göra genom att integrera tekniken i arbetsflöden, medarbetarnas arbetssätt och kundupplevelsen på ett bättre sätt, säger Stefan Spendrup på SOTI.

Rapporten ”A Defining Year: State of Mobility 2021” finns att laddas ner här.

LATEST NEWS

- News from the industry
10/13/2021
Utställning om svensk arkitektur och hållbarhetBiogasen kan minska koldioxid­utsläppen inom industrinHöghastighetsfräsmaskinen DATRON MLCube är unik i sin storlekAI och framtidens arbetslivSamrådsstart för reviderad vindbruksplanSelga och Storel blir Rexel
10/12/2021
Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021Ravema tar fram modulbaserad automationslösning!Smart belysning spar energi i hjärnsmart skolaIntegritetsfokuserade annonserings­lösningar är här för att stannaSå ska en grönare verkstadsindustri hjälpa Sverige att nå klimatmålenGötene Ufo lanserar nya skopor
10/11/2021
Ny termiskt ledande plast för krävande applikationerÖgonsäker industriell laser med hög effektComPacT NSX/NSXm en ny generation isolerkapslad effektbrytareFossilfri E-mobilityNy teknik kan göra kropps­arbete 60 procent lättaregop lanserar akrylskivor av 100% återvunnet materialHydroscand utökar sortimentet med flexibel avgasklammerSTIHL lanserar kraftfull topphandssågÖka din lönsamhet med Hitachi ZX210-7 och ZX225US/USR-7BRA Bygg partner till WangeskolanInterConsult Sverige sluter samarbetsavtal med Malte Månson VerkstäderAlcros höstnyheter är utvalda för perfektionHiQ etablerar sig i Jönköping
10/8/2021
Här är kreditkortet av 100 procent träFem tips när du väljer avlopp för hög miljöskyddsnivåSäkra framtidens arbetsplats med identitet i centrumFler eldrivna grävmaskiner och lastare från VolvoEngcon förenklar transport och förvaring av tiltrotatorerEyetron lanserar inom kort sin säkerhetsproduktVärldens smartaste mobila B2B-projektor?Power expanderar lager i SkillingarydNy dalakraft till föreningslivetVästerbotten gör kompetens­inventeringSTIHL lanserar röjsågen FS 561Kopplar samman Betong och AI
10/7/2021
Rörkopplingar i tekno­polymerSpeciallösning för Med Tech!Varmluftspistoler för krympslangFortsatt medvind för laddnätverket ChargePointSkanska väljer innerväggar från Xella till NatriumSkapa affärer av insamlad data - steg för steg Bjelin ställer om till grön elHur väljer man rätt processvärmare?Solcellsparken är nu på plats på taketNy generation elektriska motviktstruckarEngcon öppnar webbshopMaximera drifttiden med Hitachi ZX160-7 och ZX180-7
10/6/2021
Från siktdukar till elcentraler - en 127-årig historiaScania satsar på grönare ITIp-klassade snabb­kontakter för tuffa miljöerVårt kvalitetsarbete tar aldrig pausÅterbrukad plåt gör entré inom rymdforskningenYoung Entrepreneurs Challenge 2021 i EuropaUrvalet av stödringar växer på Carsten Holm A/STretorn lanserar ny e-handel på elva marknader

3 anledningar till att SKF besöker mässan i novemberFörst ut med grönt elavtal för bostadshyresgästerSvensk innovation kan rädda planeten från plastlockPerkinElmer ökar kapa­citeten för mjölkbedömningAutomatiserar Imnasas distributionscenter i Spanien