LATEST NEWS

- News from the industry

Vill gå över till en hållbar fordonsflotta

83 % av transportföretagen i Europa
De flesta europeiska transportföretag vill gå över till en hållbar fordonsflotta men det finns utmaningar.

83 % av transportföretagen i Europa vill byta till elfordon (EV) eller till alternativa bränslen för sin fordonsflotta, enligt en ny studie gjord av AddSecure. De främsta drivkrafterna för omställningen till en mer hållbar flotta är företagens hållbarhetsmål och krav från kunderna.

Studien identifierade också fyra nyckelutmaningar som dessa företag står inför när de gör förändringen: räckviddsångest, brist på laddningsstationer, tunga batterier och höga kostnader för ellastbilar.
Utmaningar som kan övervinnas med smart teknik.

En ny undersökning gjord av AddSecure, en ledande europeisk leverantör av säkra IoTkonnektivitetslösningar, visar att fyra av fem (83%) europeiska transportföretag är villiga att gå över till elfordon eller alternativa bränslen för sin fordonsflotta, eller bådadera om förhållandena tillåter.

Den paneuropeiska undersökningen visar att för ett av fyra (26%) transportföretag är hållbarhet den primära faktorn för att vilja gå över till en mer klimatvänlig flotta. Mer än vart femte (23 %) företag sa att krav från kunder är den främsta drivkraften för övergången.

– Resultaten visar på behovet av större investeringar i teknik och infrastruktur för att stödja omställningen till hållbara flottor i Europa, både när det gäller att möta transportföretagens krav och för att de i sin tur ska kunna möta sina kunders krav. Utan sådana investeringar får transportföretagen det kämpigt att övervinna utmaningarna och möta den växande efterfrågan på miljövänliga transportlösningar, säger Claes Ödman, affärsområdeschef för Smart Transport på AddSecure.

Över två tredjedelar (70%) av de europeiska transportföretagen sa att oro för ett fordons begränsade räckvidd (räckviddsångest) är en betydande utmaning. Bristen på laddstationer längs vägarna nämns också som ett problem för mer än tre av fem 65%, medan både batteriernas tunga vikt och de höga kostnaderna för elfordon nämndes som utmaningar av majoriteten (50%).

– På AddSecure förstår vi de utmaningar som transportföretag står inför i sin övergång till hållbara flottor. Det är därför vi är engagerade i att tillhandahålla innovativa, smarta lösningar som hjälper till att övervinna utmaningarna och som stödjer övergången tillhållbara transporter, säger Ulrika Allén, VP Products and Technology, Smart Transport på AddSecure.

Ladda ner den paneuropeiska rapporten "Är du redo för EV-skiftet?" här.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes mellan oktober och november 2022. Den paneuropeiska undersökningen omfattade 17 frågor och kunder i 10 länder. Totalt deltog cirka 300 kunder.

För mer information, kontakta:
Johan Stråkander, Director Marketing Smart Transport, AddSecure
Mobil: 0735 000 071, johan.strakander@addsecure.com

Kristina Grandin, Director Corporate & Marketing Communications, AddSecure
Mobil: 070 689 52 08, kristina.grandin@addsecure.com

LATEST NEWS

- News from the industry
3/24/2023
Ny studie från DescartesSå räknar du hem en smartare lösningNy fästmassa ska sänka CO2-avtrycket 3D-tillverkning skapar nya möjligheter på Seco ToolsFeintool och SITEC stärker samarbetet i Europa
3/23/2023
Tekniska utrustning i byggnaderVolvo CE introducerar Connected Load Out Weigh in Motion-teknik Skyddsfärg avsedd att förhindra korrosionCastrols samarbete med Submer
3/22/2023
Upp till 62% trycklufts­besparing Ökad detaljhandel vid laddplatser Fortsatta fossilfria framstegSäkert halkskyddGlobala fordonstillverkare
3/21/2023
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
3/20/2023
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin