LATEST NEWS

- News from the industry

Vill du göra affärer av ditt hållbarhetsarbete?

Science Park Södertälje hjälper dig
Vill du göra affärer av ditt hållbarhetsarbete? Men vet inte riktigt hur du ska komma i gång? Hos Science Park Södertälje på Elmia Subcontractor Sustainability Arena får du precis den hjälp som behövs för att du ska kunna ta första steget.

– Vi hjälper ditt företag att se möjligheterna med hållbar produktion, säger Klas Mattsson, kommunikationsansvarig på Södertälje Science Park.

Det är hands on direkt för besökarna hos Science Park Södertälje på Sustainability Arena. Här står behoven hos varje enskilt företag i fokus för att resan mot hållbar produktion ska bli så optimal som möjligt. Allt som du behöver göra är att svara på ett hållbarhetsquiz i montern.

– Det är enkla frågor där företagen uppskattar hur de ser på sitt hållbarhetsarbete i dag. Utifrån detta kan vi sedan tipsa dem om program som vi, eller som våra samarbetsparter, ordnar. Det är många företag i dag som vet att det här är viktigt, men som inte riktigt har kommit i gång än. Då är vi en bra hjälp för företagen för att kunna ta första steget, säger Klas Mattsson, kommunikationsansvarig på Science Park Södertälje.

Viktigt för kommande affärer
Det är viktigt att komma i gång redan i dag för att vara redo när kraven på hållbar produktion från slutkunden blir allt hårdare i framtiden. Hos Science Park Södertälje är målgruppen små och medelstora företag vilket är en perfekt match för såväl utställare som besökare på Elmia Subcontractor.

– För att även kunna jobba som underleverantör om tio år måste du tar hållbarhet på allvar. Det handlar inte längre om något som är ”nice to have” utan det måste vara grunden i dina affärer. Det är en insikt som vi förmedlar till våra företag, att hållbarhet inte är något som går att göra vid sidan om utan att de måste baka in det i sina affärer. Därför har vi till exempel ett affärstekniskt program där vi lyssnar på företagens behov och lär dem att jobba mer strukturerat för att kunna förbättra produktionen till att bli mer hållbar, säger Klas Mattsson.

Arenan för din hållbarhetsresa
Sustainability Arena är nytt för i år på Elmia Subcontractor. Här träffar du företag och organisationer som arbetar med hållbarhet ur flera olika aspekter och som framför allt är redo att hjälpa, inspirera och guida dig vidare i din hållbarhetsresa.

Hos Science Park Södertälje, berättar Klas Matsson, kan du till exempel träffa startups som är med i Produktionsänglar – ett koncept som främjar produktion i Sverige genom bland annat coachning, utbildning och matchning mot tillverkare.

– Vi vill träffa företag som vill ha hjälp med sin hållbarhetsresa och vi har med oss företag från Produktionsänglar som visar sina innovationer. Det är företag som har tagit fram en prototyp och som nu behöver knyta kontakter på mässan för att påbörja tillverkningen, säger han.

Registrera din kostnadsfria entrébiljett här.

Helena Åhs
Mässansvarig
Elmia Subcontractor
helena.ahs@elmia.se
+46 36 15 23 10
Contact information
Mailing address
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Visiting address
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556354-2413
Founded: 1989
Employees: 78
English description is missing, swedish description below.

Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Contacts

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Videos

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

LATEST NEWS

- News from the industry
11/25/2022
Städfirma Helsingborg Eitech installerar ny laddningsinfrastruktur Peab först i Sverige med smarta sensorer Upptäck LEMO:s banbryt­ande High speed-kontakterSå vinner du det psykologiska spelet
11/24/2022
PS Auction säljer stor maskinpark på auktionAJ Produkter fortsätter tillväxtresanPress & Metall i Hjo investerarABB lanserar ett Energy Management-system för grön vätgasIndustrijobb utomlands
11/23/2022
Trygg plåt fortsätter att växaABB investerar i TallarnaClemondo ställer ut på AutomässanEn mässa i hållbarhetens teckenNya testkablar från Stäubli
11/22/2022
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
11/21/2022
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen