LATEST NEWS

- News from the industry

Viktig leverans för Cometto i Norge

Cometto stod emot magnetfältens förtrollande kraft
Produktion av aluminium är väldigt energikrävande. Det yttrar sig blant annat med starka magnetfält i produktionshallarna (mäts i enheten gauss). Det norska företaget Hydro Aluminium har satt i drift en 10 axlad SPMT ModulMAX SP-E. Den lyfter inte bara 250 tonn, utan gör det i ett magnetfält med en styrka på hela 610 gauss.

Det är inte på något sätt en självklarhet att ”remotekontrollen” eller den elektroniska styrningen kommer överens i denna speciella miljö. I en sådan miljö inte bara stoppar analoga klockor utan till exempel en 41 mm öppen verktygsnyckel står rakt opp som om det var ren magi.

Skydd av ventiler och kontrollkort
Den tre meter breda SPMTen förflyttar ugnsformen från produktionshallen till underhållsverkstaden. Där utrustas den med nya katoder och foder. Efter detta transporteras den tillbaka i produktionshallen.

Konstruktionen säkerställer kompaktheten
Kombinationen som blev levererad till Hydro består av en 4-axlad modul samt en 6-axlad modul. För att hålla maskinen så kort som möjligt monterades powerpacken på 372 kW (steg 5 motorer) samt hytten ovanpå chassiet. Denna design ger föraren bäst möjlig sikt under transporten. Det framgångsrika samarbetet uppfyllde alla kundens krav och önskemål som behövdes för hanteringen på Karmøy.

Hydro Aluminium är ett ledande företag inom aluminium och förnybar energi. Sedan 1905 har Hydro förvandlat naturresurser till värdefulla produkter för människor och företag och skapat en trygg och säker arbetsplats för 31 000 anställda på mer än 140 platser i 40 länder.

Cometto representeras idag av Protruck AS i Danmark samt dess dotterbolag Uniktruck Scandinavia AB i Sverige och Norge.

För mer information kontakta UnikTrucks försäljningschef i Scandinavia, Björn Fritzell.
Managing Director Scandinavia
+46 76 607 8888
bfr@uniktruck.com
Contact information
Mailing address
Jernaldervei 100
8300 Odder
Visiting address
Jernaldervei 100
8300 Odder
Region
Denmark
Organization id:
DK33968035
Founded: 2007
Employees: 115
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till UnikTruck Scandinavia AB


Vi är specialister på handel och uthyrning på den internationella marknaden av begagnade maskiner för materialhantering. Vår främsta specialitet är försäljning och uthyrning av tyngre gaffeltruckar med en kapacitet på 10-52 ton, vilka brukar användas inom olika tunga aktiviteter i hamnar och industrier, samt containerstaplande gaffeltruckar och reachstackers på 10-45 ton som används i hamnar, på fraktterminaler, i stuveribolag eller inom transportsektorn i allmänhet.

I vår uthyrningsflotta finner du alltid nya eller lätt begagnade gaffeltruckar på 12, 16, 25 och 32 ton tillgängliga med kort varsel.
Vi köper, säljer och hyr ut tyngre gaffeltruckar och containerstaplande maskiner per dagar, och vårt verksamhetsområde omfattar hela världen. Och naturligtvis kan vi betjäna er på de flesta europeiska språk.

Oavsett vilka dina specifika behov är för tung materialhantering och containerhantering, finns stora chanser att vi kan erbjuda dig den bästa lösningen.


Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Björn Fritzell
Sales Director
+46766078888
Michael Laursen
+45 24 28 90 95
Gitte Laursen
+45 6966 3663
tma@uniktruck.com
-

Videos

Introduktion till UnikTruck

LATEST NEWS

- News from the industry
2/26/2024
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2/23/2024
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar