LATEST NEWS

- News from the industry

Vikten av rätt montering och kapsling av chip

Utforska olika aspekter av mikroelektronik
I en värld där tekniken ständigt utvecklas och förfinas, spelar chipmontering och kapsling en avgörande roll för produktens prestanda och tillförlitlighet. Mandalon Technologies, med över två decenniers erfarenhet, är en pålitlig aktör när det gäller att leverera skräddarsydda lösningar för chipmontering och kapsling, vilket säkerställer att dina produkter möter marknadens höga förväntningar.

Montering vs. Kapsling av chip


Mikroelektronik-montering och kapsling av chips är två viktiga steg i tillverkningsprocessen av elektroniska enheter, och de har olika syften och metodiker:

Montering av chip


Syfte: Integrera chips fysiskt och elektriskt med kretskort (PCB) eller enheter.

Metoder: Inkluderar lödning, trådbondning eller flip-chip-bondning för elektrisk förbindelse.

Fokus: På att säkerställa chips korrekta position och elektriska anslutning.

Kapsling av chip


Syfte: Skydda monterade chips från miljöpåverkan och förlänga dess livslängd.

Metoder: Omsluter chipet i skyddande material som plast, keramik, eller metall.

Fokus: Skydd mot fysisk, kemisk, och elektromagnetisk påverkan för hållbarhet.

I korthet, montering handlar om att placera och ansluta chipet korrekt, medan kapsling fokuserar på att skydda det monterade chipet för långvarig användning.

Traditionsbunden kvalitet och innovation


Med rötterna djupt förankrade i sensorverksamheten vid Linköpings universitet, har Mandalon Technologies utvecklat en unik kompetens inom chipmontering. Genom traditionell trådbondning och en strävan efter innovation, erbjuder företaget tjänster som inte bara håller hög standard utan också anpassas efter kundens specifika behov.

Skräddarsydda lösningar för varje behov


Oavsett om det handlar om sensorer, MEMS-strukturer, eller ASICs, har Mandalon Technologies kompetensen och tekniken för att tillgodose dina behov. Deras mikromonteringslaboratorium är utrustat med den senaste teknologin för att erbjuda lösningar som sträcker sig från prototyp till fullskalig produktion.

Certifierad kvalitet och pålitlighet


Med en ISO 9001:2015-certifiering, garanterar företag som Mandalon Technologies att alla processer och tjänster uppfyller de högsta internationella standarderna. Detta åtagande till kvalitet säkerställer att varje chip och sensor inte bara monteras med precision utan också erbjuder långsiktig tillförlitlighet.

Utforska möjligheterna med Mandalon Technologies


Låt Mandalon Technologies vara din partner i utvecklingen av nästa generations chipmontering och kapsling. Med ett team av erfarna ingenjörer och en historia av innovation och kvalitet, är de väl rustade för att ta dina produkter från koncept till verklighet. Ta kontakt idag för att utforska hur du kan få hjälpa att uppnå dina tekniska mål och överträffa marknadens förväntningar.
Contact information
Mailing address
Bjärby Himmelslund 1
58561 Linghem
Region
Linköping
Östergötlands county
Sweden
Organization id:
556616-3670
Founded: 2001
Employees: 2
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Mandalon Technologies AB!

Vi är din packaging partner inom mikroelektronik, inkluderande ASIC’s, MEMS, sensorer och andra mikroelektroniska system.

Vi arbetar med, prototyp- och legotillverkning av mikroelektronik, från fåtal till mindre serier.
Kvalificerade chip packaging-tjänster; mikromontering av t.ex. ASIC, MEMS och sensorer; tråd-bondning, layout samt även med problemlösning.

Bondning och kapsling av ett chip, chip packaging, är ofta ett kort steg. Trots det korta steget har det en stor inverkan på hela produktens prestanda i slutänden. Mandalon Technologies har många års kunnande och erfarenhet av att bygga vitt skilda strukturer. Detta gör oss särskilt lämpade att på bästa sätt ta hand om ert chip och er chipmontering.

Med erfarenhet från sensorverksamheten inom S-SENCE på Linköpings universitet föddes företagsidén, och vi bildade Mandalon Technologies HB 1999. Ända sedan dess har vi monterat sensorer, MEMS-strukturer och ASICs. Vi byggde vårt eget mikromonteringslab 2001. Från och med 2002 är vi aktiebolag och genomförde ISO 9001:2008-certifieringen 2008 och sedan 2017 gäller certifiering enligt ISO 9001:2015.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 9001:2015

Contacts

Per-Erik Fägerman
0733 206050

Videos

Bondning

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper