LATEST NEWS

- News from the industry

Vikten av grön kod och miljömärkning av mjukvara

Det ska vara lika enkelt som att köpa en tvättmaskin
Ett viktigt mål för oss på WithSecure är skapa energieffektiv mjukvara. För att nå dit utvecklar vi en testmetod för att mäta just detta. Samtidigt arbetar vi för minska vårt företags koldioxidavtryck med hjälp av ansvarsfullt kodad informationssäkerhet, för att i slutändan få till en standardiserad miljömärkning som dessutom ska bli öppen källkod. Men vilket ansvar har då egentligen ett IT-säkerhetsföretag när det kommer till att värna om klimatet, människorna och samhället i stort?

Vårt största ansvar är själva produkten och vår verksamhet, då vi bygger och upprätthåller ett förtroende i det digitala samhället. Vi förebygger cyberbrott, som i värsta fall kan orsaka stort mänskligt lidande och ekonomisk skada. Vi bör göra mer. Förra året gick vi grundligt igenom företagets hållbarhetsmål och sammanställde dem till ett gemensamt program, med fokus på att all vår verksamhet ska genomföras på bästa möjliga sätt med tanke på miljö, personal och det omgivande samhället. Dataanvändning i samhället är redan på nivåer som kan likställas med flygtrafikutsläppen, och växer explosivt. Vi vill vara pionjärer inom området ansvarsfull, “grön” kodning, utan att kompromissa med den datasäkerhet som kunden erbjuds.

Sedan i början av 2023 har WithSecure regelbundet, med en standardiserad metod, genomfört mätningar kring den mängd energi som slutanvändare på en Windows-terminal förbrukar av vår säkerhetsmjukvara. Även om mängden energi som används per enhet inte är så stor, så förbrukar slutkundernas enheter tillsammans betydande mängder. Syftet är inte bara att samla in mätdata, utan också att studera effekten av olika programmeringsmetoder och terminalenhetens energiförbrukning, samt att successivt övergå till grönare kodning.

Genom att optimera energianvändningen av IT-säkerhetsmjukvara kan vi minska våra kunders elräkningar och datacentralers värmeproduktion för att därigenom vara delaktiga i att minska koldioxidavtrycket.

Det ska vara lika enkelt som att köpa en tvättmaskin. Vi vill att kunden med hjälp av en standardiserad energimärkning kan utvärdera energieffektiviteten för den mjukvaruprodukt de köpt. Dock är det fortfarande en lång väg dit.

Vi har börjat samarbeta med ett universitet, andra IT-företag och statliga aktörer för att främja en sådan standardisering. I framtiden skulle vi också vilja ge kunden möjligheter att kunna justera energieffektiviteten via produktens inställningar, utan att kompromissa med IT-säkerhetsnivån.

Att uppmuntra våra kunder att fundera på sitt klimatansvar, även kring deras mjukvaruinköp, är viktigt för oss. Samarbete är en grundläggande förutsättning för förändring och IT-säkerhetsansvaret får därför inte bara ligga på de enskilda aktörerna.

WithSecure har alltid varit en aktiv aktör i samhället. Våra experter stödjer enheter som inte har möjlighet att försvara sig mot cyberhot och bedriver IT-säkerhetsforskning, samt delar information med både allmänheten och andra IT-säkerhetsaktörer. Samtidigt fokuserar vi på att stödja personalens välbefinnande och professionella utveckling, vilket utgör en stor del av det ansvar som ett IT-säkerhetsföretag bör ta.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Aare, Northern Link PR
Tel. +46 70 598 22 82
Mail: henrik@nlpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
11/24/2023
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
11/23/2023
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
11/22/2023
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
11/21/2023
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
11/20/2023
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen