LATEST NEWS

- News from the industry

Vi firar 50 år tillsammans 2022

Samarbetet skapar mervärde för våra kunder
Vi brinner för våra kunder och vår bygd!
2022 firar vi 50-årsjubileum. Då har Industriunderhåll AB funnits i 40 år och det var tio år sedan KG Mekaniska blev en del av oss. Vi är två företag som ryms i samma fastighet, men med olika verksamheter. Genom ett tätt samarbete skapar vi mervärde för våra kunder, genom kostnadseffektiva helhetslösningar. Vi erbjuder också en snabb och flexibel service, byggd på nära kundrelationer och en familjär stämning. Att ha kontakt med oss ska vara enkelt, smidigt och framförallt roligt!

Lika mycket som vi månar om våra kunder bryr vi oss om vår bygd. Vi är det största företaget på orten och ser det som självklart att bidra till den lokala utvecklingen. Vi är därför lite extra stolta över att vi 2020 startade vandrarhemmet KG SleepOver, där tanken först var att kunna erbjuda vår egen personal goda logimöjligheter. Men 2021 fick även semesterresenärer upp ögonen för KG SleepOver, vilket är otroligt glädjande. Genom att skapa liv i Karl Gustav ser vi ännu ljusare på framtiden, både för byn och för oss själva!

Ett aktivt hållbarhetsarbete
Hållbarhet går som en röd tråd inom allt vi gör. Vi har valt att fokusera på tre områden; arbetsmiljö, kund & konsument och samhälle. Till exempel verkar vi för utveckling på arbetsplatsen och sunda arbetsvillkor samt bidrar till samhällsinvesteringar i den mån vi kan och engagerar oss i det lokala samhället. För oss är det självklart att stå bakom FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Industriunderhåll – innovativa och kundanpassade lösningar
Huvuddelen av Industriunderhålls kunder återfinns inom skogs- och träindustrin, men vi jobbar med kunder inom all typ av tung industri. Här utför vi allt från enkla montage och reparationer/underhåll till de mest avancerade. Till exempel är vi en totalpartner för våra sågverkskunder.

Men framförallt hjälper vi våra kunder från idé till verklighet, tack vare vår egen konstruktionsavdelning. Här är självklart vår gedigna kompetens och erfarenhet viktig, den hjälper oss att se flera steg framåt. Det gör att vi kan ge våra kunder smarta tips och råd om vad de bör tänka på. Tillsammans hittar vi sedan den bästa lösningen!

SL 30 – en svensktillverkad saturator med hållbart tänk
Saturatorn SL 30 har funnits på marknaden sedan 1989. Industriunderhåll har varit en del i tillverkningen ända sedan start. 2019 tog Industriunderhåll över hela konceptet kring SL 30, dvs försäljning, marknadsföring, utveckling, service, support och reservdelar. SL 30 är en anläggning att räkna med för att få halkfria vintervägar i framför allt Sverige. Vi siktar på att i framtiden även finnas på de andra nordiska marknaderna.

Försäljning av sandwichpaneler och byggplåt
Som en del i vårt koncept, att kunna erbjuda helhetslösningar, säljer vi isolerade paneler i olika utföranden och byggplåt tillsammans med vår samarbetspartner Balex Metal i Polen.

KG Mekaniska – expert på specialprodukter
I KG Mekaniskas moderna verkstad sker ingen legotillverkning. Med hög kompetens, stor flexibilitet och en rejäl dos nytänkande utvecklar vi smarta produkter som förenklar kundernas vardag.

Drillmaster
Drillmaster är en borrmast avsedd att monteras på grävmaskinens rotortilt. Det gör att man får maximal rörlighet och bästa åtkomlighet där det är trångt.

Flexcon
Flexcon kopplar automatiskt ihop lastväxlare och till exempel schaktflak med två tryckluftsledningar, utan att du ens behöver hoppa ur hytten. Svensk konstruktion och tillverkning garanterar kvalitet och funktion.

KG Mekaniskas slang- & kabelplog
Ledad frontmatad slang- och kabelplog med utmatning av märkband. Med avtagbar överdel och fäste är det lätt att placera slang och kabel i plogen. Öppen och flexibel materiallåda. Man kan plöja dubbla SRE 110 och en 75 mm slang samtidigt.

Industriunderhåll AB
Karl Gustav 143
432 69 Karl Gustav
0340-333 44
info@industriunderhall.se

KG Mekaniska AB
Karl Gustav 143
432 69 Karl Gustav
0340-331 33
info@kgmek.se
Contact information

Industriunderhåll i Kungsäter AB

Mailing address
Karl Gustav 143
43269 Karl Gustav
Visiting address
Karl Gustav 143
43269 Karl Gustav
Region
Varberg
Hallands county
Sweden
Organization id:
556214-7776
Founded: 1982
Employees: 15
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Industriunderhåll i Kungsäter AB vi firar 40 år 2022 och vårt dotterbolag KG Mekaniska AB 10 år.

Som resemontörer arbetar vi mycket med service, reparationer och underhåll inom industrin främst på sågverk samt inom papper- och massaindustrin.
För att kunna serva våra kunder mer startade vi dotterbolaget KG Mekaniska AB.
Vår gemensamma slogan är " Från Idé till verklighet!"
Vi tillverkar det mesta i vår verkstad för att kunna hjälpa industriföretag som en mer helhets leverantör nästan allt inom plåt/stål och mekaniska arbeten.
Vi jobbar även med stålkonstruktionsbyggen, rivning,
flyttning av all förekommande maskinutrustning och byggnader.
Försäljning av sandwichpaneler för byggnation mm

Våra bilar är viktiga i vårt dagliga arbete. Vi har en stor bil och verktygspark.

” Vår affärsidé är att installera, underhålla och reparera maskinpark inom industrin.”

2020 Startade vi vandrarhemmet KG SleepOver i Karl Gustav.
Besök gärna vår hemsida www.kgsleepover.se

Välkommen att kontakta oss.

Agents

Heinola i Sverige, Sweden
Vi har försäljnings agenturen för sågverksutrustning i Sverige och Norge

Files

50 år

Certifications

AAA – FR 2000 – FR 2000 med tillägg för MVR stålbyggnader

Contacts

Ann-Sofie Borglund.
0340-21 92 50
070-587 38 44
Kent Nilsson
070-587 33 44
Tommy Nilsson
070-587 33 45
Börje Nilsson
070-587 33 38
Anna-Lena Jonsson
0340-59 55 65
Marie Segelöv
0340-595565
Tobias Arvidsson
0340-595561
Mikael Carlsson
0340-219253

LATEST NEWS

- News from the industry
1/5/2022
Kapsling – nu med displayer och knappsatserEfterlängtad CT-scanner på plats på Produktionstekniskt CentrumNy VD för Swerock från årsskiftet
1/4/2022
Ni skottar väl säkert i vinter?Swecons HR-chef Paula Hernandez: "Tillsammans är vi safe@swecon"Conrad erbjuder nu kontakter från MolexVolvos tunga elektriska lastbil satt på prov2021 nytt rekordår för nystartade företagSolör Bioenergi etablerar sig i SträngnäsNytt rekord för Kia 2021Areco Direct fortsätter växa
1/3/2022
Nu finns däcktrycks­övervakning för både Volvo hjullastare och dumprarMontico startar svets­utbildning för Fredriksons VerkstadSammanslagningen klar: ”Fantastiska möjligheter”Även tillverkningsindustrin tjänar på digital marknadsföringNytt produktionsrekord för Oskarshamn 3Lägsta konkursnivåerna på fyra årCentrala milstolpar kopplade till Enviros kommersiella utveckling
1/2/2022
Saab får beställning på ledningsstödsystemFAR välkomnar utredning om revisionspliktenLogistikcenter med fokus på miljö och automationStabtech är ett av Sveriges snabbast växande företagSkyltmax tillsätter Mattias Klingberg som ny VD
12/23/2021
God jul & Gott nytt år!Stark orderingång ger optimism inför 2022 Uniktruck återförsäljare av maskiner från MECLIFTElin – en av Sveriges yngsta industriredaktörer Ny rapport visar hur svenskar kör i juletid jämfört med bilförare i andra länderStorskogen förvärvar Hans Kämmerer i TysklandMajoriteten är inte störda av vindkraftverkens hinderbelysning20 procents ökning av biodrivmedel 2021LightAir adderar industriellt erbjudandeSuccéår för Isuzus helt nya pickupSolfångare på plats hos Iberafrica i NairobiNya numret av Svensk ByggtidningKiwa lanserar miljöutbildningarRekordår för Grant Thornton International Ltd Norge och Tyskland satsar på svensk kvalitet
12/22/2021
Ett starkt 2021 bäddar för ett spännande 2022!Våga tro på framtidens teknik!Auer signal släpper sin starkaste serie hittills Oda lägger beställning värd ca 12 MSEKPositiv försäljningsprognos för Byggmaterialhandeln 2022Elmässan och Fastighets­mässan Syd flyttar till 14-15 september 2022Sciety investerar i spjutspetsbolaget NEOGAP TherapeuticsLinde bidrar i forsknings­projekt för vätgasdriven färjetrafikMeta och Cisco formar framtidens datacenter Parafon förbättrar produktionen
12/21/2021
Volvomaskiner sätter färg på vindkraftsbygge i MotalaMätteknik för reparation, underhåll och serviceEngångsplastens miljöpåverkan - dessa produkter förbjuds 2022Så kan sökmotoroptimering stötta exportmarknadenÖgonblick av tystnad visar vägen mot bättre supraledareLiplid är nu världens bästa lock Tooltec inleder samarbete med Saab Dynamics SJ investerar i framtidens snabbtågByggelement tar nästa stora kliv för klimatetGröna lastbilar får gräddfil genom terminaler i Göteborgs hamnVerizon uppmanar företag att förverkliga planerna på det uppkopplade företagetSå kan smart teknik minska din elräkning i vinterDavid Trygg ny säljare mot uthyrningsbranschen hos Scantruck AB