TUESDAY, MAY 18 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Vertiv och Green Mountain höjer ribban för hållbarhet i datacenter

Vertiv (NYSE: VRT), en global leverantör av kritisk digital infrastruktur och kontinuitetslösningar, och den norska co-location leverantören Green Mountain investerar i avancerad teknik för att ytterligare öka effektiviteten och hållbarheten vid det som redan var ett av världens grönaste datacenter.
Ett av världens mest effektiva datacenter blev precis grönare med Vertivs branschledande teknik för kraft- och värmehantering

I en före detta NATO-anläggning djupt nere i ett berg, använder datacentret DC1-Stavanger hundra procent förnybar vattenkraft och kyls med vatten från den närliggande fjorden, vilket ger en konstant temperatur på åtta grader celsius året runt. Det unika läget erbjuder en stor fördel när det gäller att utnyttja förnybara energikällor och minimera andelen kylutrustning. Allt för att få ner koldioxidutsläppen till nära noll.

– Hållbarhet påverkar allt vi gör, och hållbarhet är mycket viktigt när vi bygger nya datacenter och har nya funktioner i det. Alla kunder kan se var vi får vår energi från. Det är en viktig aspekt som särskiljer oss från andra, säger Alexander de Flon Rønning, Green Mountains design- och produktchef.

Likt alla datacenter är både avbrottsfri strömförsörjning (UPS) och värmehanteringssystem krav för att kunna upprätthålla optimal driftstid.

– Climate Neutral Data Centre Pact som är undertecknad av stora europeiska moln- och datacenteroperatörer representerar det senaste åtagandet från datacenterindustrin att minska sitt miljöavtryck. En effektiv övergång till en hållbar och digital framtid kommer att kräva både utbyggnad av nya, toppmoderna datacenter och uppgradering av befintliga platser för att utnyttja den senaste och mest effektiva tekniken. Vertiv är stolta över att stödja detta arbete, säger Giordano Albertazzi, chef för affärsområdet Europa, Mellanöstern och Afrika på Vertiv.

Efter omfattande research besökte Green Mountain-chefer Vertiv Customer Experience Centers i Italien för att se Vertiv-teknologier i drift och testa prestanda under verkliga förhållanden. Som ett resultat valde Green Mountain högeffektiva Vertiv™ Liebert® PCW vattenkretsenheter, för en total installerad kylkapacitet på 5 MW. Liebert PCW ger hög effektivitetsstandard tack vare en kombination av den senaste tekniken och en design som optimerar aerodynamiken för alla interna komponenter. Vertiv valdes också som leverantör av UPS-system för ett annat parallellt projekt som tillhandahöll flera Liebert® EXL S1UPS-system, stödda med backup av litiumjonbatterier. En lösning som erbjuder längre livslängd till traditionella VRLA-batterisystem.

– För Green Mountain är hållbarheten hos produkter och leverantörer en nyckelfaktor när man köper in ny utrustning. Vertivs teknologier är de mest energieffektiva jag har sett, och detta kommer att ytterligare förbättra vårt övergripande hållbarhetsarbete som redan har en extremt hög rating, säger Alexander de Flon Rønning.
Dessutom är Vertivs system extremt kompakta. Något som spelar roll med tanke på placeringen av datecentret förklarar Alexander de Flon Rønning.

– Med tanke på att vårt datacenter finns i ett berg har vi inga extra rum att tillgå. Vi kunde inte spränga igenom mer av berget för att skapa mer utrymme för datacenterutrustning.

Att hantera projektet under Covid-19 var svårt, tillade Alexander de Flon Rønning.
– Vi var oroliga över att alla fabriker och leveranser skulle stängas av. Lyckligtvis arbetade Vertiv hårt och hjälpte bland annat genom att spåra sändningarna och se till att utrustningen levererades smidigt trots stängda gränser och logistiska utmaningar. Om Vertiv inte hade hjälpt till vid leveranserna kunde vi inte ha slutfört projektet i tid, förklarar han och fortsätter:

– När vi bygger andra projekt kommer vi att titta på Vertivs datacenterteknologi. När vi väljer en partner gör vi det ur ett strategiskt perspektiv för en långvarig relation.

Enligt Internationella byrån för förnybar energi (IRENA) [1], [2], [3] spelar datacenter en central roll när det gäller centrum för teknikinnovation, energieffektivitet, förnybara energikällor och den datakonomi som digitaliseringen möjliggör. Datacenteroperatörer som Green Mountain kan tas som en förebild för att påskynda den hållbara energiomställningen och bana en väg som andra krafthungande industrier kan följa. För att lära dig mer om hur Vertiv kan bidra till att öka datacentrets effektivitet, besök Vertiv.com/SWC.

Enligt International Renewable Energy Agency (IRENA) [1], [2], [3], spelar datacenter en central roll när det kommer till teknikinnovation, energieffektivitet, förnybara energikällor och den ekonomin som drivs av data som digitaliseringen möjliggör. Datacenteroperatörer som Green Mountain kan ses som en förebild när man ökar takten på den hållbara energiomställningen och banar väg för andra energiintensiva industrier.

För att lära dig mer om hur Vertiv kan bidra till att öka datacenters effektivitet, besök Vertiv.com/SWC.

Presskontakt:
Madelene Kornfehl
Tel: 070 658 58 85
E-post: madelene@cloudberry.se

LATEST NEWS

- News from the industry
5/6/2021
KH-maskin öppnar i JönköpingStrömsnäs förpackningar ökade försäljning under Q1 Bränslepellets löser klimatkris i NederländernaNYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standardRISE växlar upp inom tillämpad AI - Rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildningFantastisk vecka för flera anläggningar i SverigeSpara tid och energi med en plugg som klarar alla bygguppdragTransportbranschen kan dra viktiga lärdomar från pandeminLogistic Contractor AS inleder samarbete kring en logistiktomt sydväst om OsloFacebook-efterlysning hittade julgäster från Tjeckien
5/5/2021
Grön energi sänker CO2-utsläppen med mer än hälften Länk för länk: Fördelarna med att se hela kedjanNomo förvärvar ABRA KulelagersenteretDoldisen som är navet i det nya restauranglandskapetGeomatikk tecknar avtal med SinfraUltimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden På väg med Truckloads of InspirationAcronis säkrar en investering om 250 miljoner USD och värderas till 2,5 miljarder USD
5/4/2021
Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskulturSmart tillverkning & Industri 4.0: Mastercams femdelade vision lyfter framtidens tillverkningFasthållning med vakuum­teknikTvå starka familjföretag fusioneras - Polarica tar det stora klivet för framtidens bärhus tillsammans med Kaskein Marja Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano ABManitou 180ATJ är en favorit hos Molins Saxliftar ABHydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallagerFiber och Elkraft i Norr AB blir en del av VINCI Energies nätverk i SverigeTrend Micro presenterar den första säkerhetslösningen som förhindrar avbrott i industriella kontrollsystemSom svar på elbristen - MVS lanserar hållbar energi­lagringslösningDell Technologies lanserar partnerprogrammet RISE
5/3/2021
Nu byggs Algecos nordligaste entreprenörsboendeToolbar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos WelandSå enkelt är det att boka tågfrakt från Kina till Sverige hos DB SchenkerBolt ny taxiaktör i Linköping och Norrköping – "hög tid att östgötar slipper betala överpris"83 procent har använt en QR-kod för att genomföra en betalning det senaste året – men många känner inte säkerhetsriskerna som finnsAMAZONE lanserar en ny generation av sin självgående växtskyddspruta Pantera.Peab bygger ny containerhamn i SundsvallOptimera först i Sverige att sälja Ekolutions hampafiberisoleringKundanpassade filtreringslösningarNSK-lager ökar driftsäkerheten i drivlinan inom jordbrukssektorn
4/30/2021
Försvarsmakten förnyar maskinparken med ännu fler hjullastare från SweconKollaborativa robotar från ABB hjälper Husqvarna att bli mer kostnadseffektivaFANUC lanserar ny trådgnist modell!Manometer med hastelloy­membran från WIKANy AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionenTerri släpper ny maskinserie med innovationen Terri AWS som standardIndustrirörmontörsutbildning på Hammarö fortsätter i Monticos regi – stor efterfrågan i branschenABB:s robot IRB 1300 förbättrad med nytt skydd för tuffa miljöer och renrumstillämpningarUpp till kamp för landets hårt kämpande småföretagareRenta expanderar i NorgeSafestate – Startupen som ska förenkla it-säkerhet och skydda svenska företag mot cyberhotFrån Trainee till Team LeaderProcessindustrin lockar - många kvinnliga sökande till YH-utbildningPalo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöerJoakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB
4/29/2021
Exakt reglering vid låga cylinderhastigheterKarl Magnus Skepö är ny säljare på det södra distriktetSchneider Electric lanserar flexibla och lättmonterade armaturen Exiway LightUtan servicetekniker stannar produktionenNy handbok om elsäkerhet i arbetslivetMer etanol i bensin ger stor klimatvinst, borde gjorts tidigare!Guide för gummibeläggningar på stickade arbetshandskar
4/28/2021
SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil
Advertisements