LATEST NEWS

- News from the industry

Verizon förändrar i ledningen

Banar väg för företagets framtida tillväxtplaner
Verizon Communications (NYSE, Nasdaq:VZ) tillkännager ett antal förändringar i den verkställande ledningen för att bana väg för företagets framtida tillväxtplaner.

• Sowmyanarayan Sampath ska leda Verizon Consumer Group
• Kyle Malady ska leda Verizon Business Group
• Joe Russo utsedd till President för Global Networks and Technology
• CFO Matt Ellis lämnar Verizon under andra kvartalet

"Dessa utnämningar kommer att utveckla nästa generations ledarteam när vi släpper lös Verizons fulla potential framåt", säger Verizons ordförande och VD Hans Vestberg. “Detta är ett viktigt steg i den omvandling vi påbörjade för fyra år sedan för att bli kundernas val för nästa generations kommunikationsteknologi. Vi ska bli ännu bättre genom att bygga vidare på våra styrkor inom nätverk, vara tydliga med vilka ansvarsområden som gäller och ytterligare stärka Verizons konkurrenskraft."

Vestberg har utsett Sowmyanarayan Sampath till Executive Vice President och CEO för Verizon Consumer Group (VCG). Sampath har stor erfarenhet av telekombranschen och har bland annat framgånsrikt drivit förändringsarbete inom VCG. Sampath kommer att fokusera på tillväxt på ett kundcentrerat, snabbrörligt och finansiellt disciplinerat sätt som ökar lojalitet och välkomnar nya kunder över hela portföljen.

Kyle Malady har utsetts till Executive Vice President och CEO för Verizon Business Group (VBG). Hans erfarenhet och expertis kommer att vara avgörande för att utveckla Verizon Business som den bästa partnern inom digitala transformation. I sin nya roll kommer Malady att fortsätta VBG:s effektivitetsprogram för trådbunden kommunikation och bygga vidare på dess starka tillväxt inom trådlöst.

Malady efterträds av Joe Russo som blir ny Executive Vice President och President för Global Networks and Technology. Russo har en djup kunskap inom Verizons globala nätverk och kommer att fokusera på att leverera en exceptionell nätverksupplevelse för kunderna genom att fortsätta förbättra branschens mest pålitliga nätverk och branschens mest offensiva spektrumdistribution.

"En av Verizons styrkor är den kunskap och expertis som ledningen tillför,” säger Vestberg. “Sampath, Kyle och Joe är mångåriga Verizon-veteraner, och jag är övertygad om att de kommer att positionera Verizon på bästa sätt för nästa tillväxtfas,” säger Vestberg. "De nya rollerna börja gälla omedelbart och alla rapporterar direkt till mig."

Matt Ellis, som har varit verkställande direktör och finansdirektör på Verizon sedan november 2016, lämnar företaget för att fokusera på andra intressen från och med den 1:a maj.

"Jag uppskattar hur Matt bidragit till Verizon under hans 10 år med företaget, hur han format vår organisation med sitt starka ledarskap och finansiella expertis. Han har varit en inflytelserik medlem av mitt ledningsteam och en pålitlig partner. Jag önskar honom all lycka i framtiden när han nu går vidare,” säger Vestberg.

Senior Vice President & Controller för Verizon Tony Skiadas har utsetts till Chief Financial Officer. Skiadas har lett flera team inom finansorganisationen under sin långa karriär inom Verizon och kommer att se till att finansorganisationen förblir fokuserad på kostnadsminskningar och effektivitetsförbättringar medan företaget söker efter en efterträdare. Mary-Lee Stillwell har utsetts till Senior Vice President & Controller.
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
3/24/2023
Ny studie från DescartesSå räknar du hem en smartare lösningNy fästmassa ska sänka CO2-avtrycket 3D-tillverkning skapar nya möjligheter på Seco ToolsFeintool och SITEC stärker samarbetet i Europa
3/23/2023
Tekniska utrustning i byggnaderVolvo CE introducerar Connected Load Out Weigh in Motion-teknik Skyddsfärg avsedd att förhindra korrosionCastrols samarbete med Submer
3/22/2023
Upp till 62% trycklufts­besparing Ökad detaljhandel vid laddplatser Fortsatta fossilfria framstegSäkert halkskyddGlobala fordonstillverkare
3/21/2023
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
3/20/2023
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin