LATEST NEWS

- News from the industry

Ventilsortiment erbjuder snabbast möjliga montering

Underhåll genom ett system med montering utan verktyg
Parker Hannifins Fluid and Climate Controls Europe, som är världsledande inom rörelse- och styrteknik, lanserar Q- och C-serien av ventilsystemet i teknopolymer, ett nytt sortiment av produktlösningar som höjer standarden för dryckesautomatbranschen.

Sortimentet tillför en rad innovationer och designfördelar till marknaden för teknik för elstyrda ventiler för vätskehantering. Q-serien av ventilsystemet i teknopolymer är utformad för snabbast möjliga montering och underhåll tack vare ett "Push-to-Connect"-system med montering utan verktyg. Patronen i C-serien är en elstyrd ventil för engångsbruk som kompletterar Q-serien.

C-serien kan beställas för att ersätta den inbyggda patronen i Q-serien eller för att integreras i ett hålrum som har utformats i enlighet med måttritningar för att realisera blocklösningar eller specifika system.

"Denna nya produkt som lanserats av Parker gör det möjligt för de tillverkare och slutanvändare som väljer den att uppnå långt högre nivåer av effektivitet och kostnadsoptimering än med de produkter som finns tillgängliga i dag", säger Valerio Pozzi, marknadschef för Fluid Control Solutions Europe. Han fortsätter: "Detta tack vare patronens unika och innovativa system med elstyrda ventiler, som är utformat för att skapa värde, lösa problem med anpassning och drifttid samt förenkla, och på ett genomgripande sätt, hantera uppenbara eller latenta behov på själva marknaden."

Det nya sortimentet tillgodoser kundernas och det relaterade industrisegmentets tidigare ouppfyllda behov av sådant som montering utan verktyg, enkelt underhåll, tillgänglighet och oöverträffad drifttid samt den tillförlitlighet och hållbarhet som kännetecknar alla Parkers produkter.

Den kompletta elstyrda ventilen är utformad utifrån ett koncept med engångspatroner. Patronen är en helventil som integrerar alla rörliga delar samt de delar som är föremål för slitage. Såväl rutinmässigt förebyggande underhåll som oplanerat underhåll av produkten kan nu utföras på plats, och engångspatronen byts helt enkelt ut mot en ny. Klämman som håller fast ventilspolen i monteringen kan användas för att dra ut engångspatronen.

Parkers sortiment i teknopolymer är utrustat med Parker Tracking System (PTS). PTS är en lösning för tillgångsmärkning och -hantering som utvecklats, drivs och stöds av Parker Hannifin. Lösningen kan användas för att märka och hantera delar både från Parker och från andra företag. Omedelbar spårbarhet, tillgång till dokument och tekniska specifikationer samt tillgängliga kontaktpunkter finns tillgängliga vid tillfället för montering, vilket förbättrar kundupplevelsen och gör dessa produkter oumbärliga från ett teknologiskt perspektiv.

Det modulära konceptet bakom Parkers produkter, med separata elstyrda ventiler och elektriska delar, tillåter många kombinationer och ger därmed kunden ökad flexibilitet. Denna ökade flexibilitet innebär att distributörer kan minska ventillagernivåerna avsevärt och samtidigt behålla samma kapacitetsnivåer. Parker har oöverträffad erfarenhet av att utveckla anpassade produktlösningar som uppfyller de högsta kraven på teknik, miljövänlighet, energikapacitet och livslängd.

Mer information om Q- och C-serierna av ventilsystemen i teknopolymer finns på:
https://ph.parker.com/se/sv/q-series
https://ph.parker.com/se/sv/c-series

Mer information finns på www.parker.com eller @parkerhannifin.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2023
Totalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbranschAlutrade firar 40-års jubileum Seco stärker sitt varumärke för framtida framgångar
9/21/2023
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
9/20/2023
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
9/19/2023
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso
9/18/2023
Fördelarna med mobil vägning EU-lånet - ett företagslån Hilti lanserar EXO-SKraftringen framtidssäkrar elnätet i HörbyAbkati lanserar en ny serie kraftfulla arbetslampor