LATEST NEWS

- News from the industry

Varför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöer

Säkerhetsutmaningar som man inte var vana vid

Pandemin tvingade företag att snabbt ta till sig ny teknik för att kunna arbeta på distans och för att effektivt kunna möta sina kunder digitalt. Skiftet till att arbeta hemifrån innebar att många valde molnbaserade lösningar för att säkerställa fortsatt samarbete. Företag gjorde allt för att se till att verksamheten skulle kunna fortgå, vilket medförde att IT-avdelningar plötsligt tvingades hantera en hybrid IT-miljö med säkerhetsutmaningar som de inte var vana vid.

Nu, 18 månader senare, ser vi hur CIO:er och IT-chefer fortfarande navigerar sig fram i sina komplexa, hybrida IT-miljöer, samtidigt som säkerhetshoten fortsätter att utvecklas. Många väljer därför en säkerhetsstrategi baserad på Zero Trust. Faktum är att enligt den senaste forskningen har 82% av de europeiska företagen ökat sina Zero Trust-budgetar under 2021, medan inte ett enda företag säger att deras budgetar har minskat. Detta under en period där nedskärningar har varit vanliga. Företagen har alltså blivit mer säkerhetsmedvetna under pandemin, vilket har lett till större investeringar i säkerhetsstrategin Zero Trust.

Det är en mycket vettig investering då allt tyder på att företagen kommer att fortsätta att arbeta hemifrån till stor del även efter pandemin är över. Dessa organisationer måste därför se till att ha relevant infrastruktur på plats. Företag har insett att de inte längre duger att ha en nätverkscentrerad syn på cybersäkerhet. De måste förbättra säkerheten betydligt, samtidigt som de måste kunna arbeta flexibelt.

Med Zero Trust-ramverket skippar man tanken på ett “pålitligt” internt nätverk och ett “opålitligt” externt nätverk. Det enda sättet att skydda data när människor loggar in överallt ifrån är enligt Zero Trust att behandla all trafik som osäker.

I en Zero Trust-baserad arkitektur är identitet själva grunden för hantering av uppkoppling och tillit mellan användare och teknik. En identitetscentrerad Zero Trust-strategi säkerställer att rätt personer ges rätt åtkomstnivå, på rätt enhet, till rätt resurs och i rätt sammanhang. Zero Trust är däremot inte något du inför snabbt, utan ramverket kan tillämpas etappvis och genom att implementera moderna IAM-lösningar. Lösningar som enkel inloggning (SSO) och flerfaktorsautentisering (MFA), tillsammans med avancerade funktioner som kontextbaserad åtkomst och lösenordsfri autentisering spelar alla en viktig roll för att säkra ditt system.

Med tanke på mängden cyberattacker som skett under de senaste 18 månaderna är detta mycket viktigt. För cyberkriminella har pandemin varit en möjlighet att söka efter svagheter i teknologier och utnyttja osäkra medarbetare. Närmare 90% av alla intrång orsakades av lösenordsstöld, och i mer än vart tredje cyberbrott förekom nätfiske - en ökning med 25% jämfört med förra året.

Detta är förmodligen anledningen till varför vi har sett en stark koppling mellan distansarbete och implementering av Zero Trust. År 2020 sa 41% av organisationerna att de arbetade med ett Zero Trust-initiativ eller åtminstone att de avsåg att starta ett i framtiden. År 2021 steg antalet till 90%. Denna prioritetsförändring var särskilt stor i EMEA där endast 18% av organisationerna hade Zero Trust uppe på agendan under 2020. Under 2021 har eller startar 90% av dessa företag ett Zero Trust-initiativ.

Även om implementering av en identitetscentrerad Zero Trust-arkitektur är ett viktigt steg för att säkra hybrida IT-miljöer, måste vi också ta hänsyn till den mänskliga faktorn. Inom cybersäkerhet beskrivs människor ofta som vår svagaste länk, men de kan också utgöra ett kraftfullt försvar - om de får möjlighet. Detta kan uppnås genom riskhanteringsprogram som utbildar anställda i att vara mer vaksamma mot potentiella hot och att aktivt rapportera misstänkta aktiviteter, till exempel försök till nätfiske, attacker med skadlig kod eller hacking. Som ett resultat av detta kommer organisationer vara bättre förberedda på att skydda sin personal, oavsett varifrån de anställda loggar in.

Under 2021 och framåt kommer organisationer att behöva balansera flexibilitet och säkerhet, både när det gäller de anställdas krav och kundernas krav. Moderna IAM-lösningar skyddar organisationer mot dagens hot och hjälper dig att bygga och implementera en omfattande identitetcentrerad Zero Trust-strategi som sömlöst binder samman komplexiteten i att skydda såväl människor som tillgångar. För idag kan man inte lita på någon eller något, allt måste verifieras.

Av: Mattias Bolander, Nordenchef, Okta


Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
1/5/2022
Zeppelin-Cat startar samarbete med Utbildning NordKapsling – nu med displayer och knappsatserEfterlängtad CT-scanner på plats på Produktionstekniskt CentrumNy VD för Swerock från årsskiftet
1/4/2022
Ni skottar väl säkert i vinter?Swecons HR-chef Paula Hernandez: "Tillsammans är vi safe@swecon"Conrad erbjuder nu kontakter från MolexVolvos tunga elektriska lastbil satt på prov2021 nytt rekordår för nystartade företagSolör Bioenergi etablerar sig i SträngnäsNytt rekord för Kia 2021Areco Direct fortsätter växa
1/3/2022
Nu finns däcktrycks­övervakning för både Volvo hjullastare och dumprarMontico startar svets­utbildning för Fredriksons VerkstadSammanslagningen klar: ”Fantastiska möjligheter”Även tillverkningsindustrin tjänar på digital marknadsföringNytt produktionsrekord för Oskarshamn 3Lägsta konkursnivåerna på fyra årCentrala milstolpar kopplade till Enviros kommersiella utveckling
1/2/2022
Saab får beställning på ledningsstödsystemFAR välkomnar utredning om revisionspliktenLogistikcenter med fokus på miljö och automationStabtech är ett av Sveriges snabbast växande företagSkyltmax tillsätter Mattias Klingberg som ny VD
12/23/2021
God jul & Gott nytt år!Stark orderingång ger optimism inför 2022 Uniktruck återförsäljare av maskiner från MECLIFTElin – en av Sveriges yngsta industriredaktörer Ny rapport visar hur svenskar kör i juletid jämfört med bilförare i andra länderStorskogen förvärvar Hans Kämmerer i TysklandMajoriteten är inte störda av vindkraftverkens hinderbelysning20 procents ökning av biodrivmedel 2021LightAir adderar industriellt erbjudandeSuccéår för Isuzus helt nya pickupSolfångare på plats hos Iberafrica i NairobiNya numret av Svensk ByggtidningKiwa lanserar miljöutbildningarRekordår för Grant Thornton International Ltd Norge och Tyskland satsar på svensk kvalitet
12/22/2021
Ett starkt 2021 bäddar för ett spännande 2022!Våga tro på framtidens teknik!Auer signal släpper sin starkaste serie hittills Oda lägger beställning värd ca 12 MSEKPositiv försäljningsprognos för Byggmaterialhandeln 2022Elmässan och Fastighets­mässan Syd flyttar till 14-15 september 2022Sciety investerar i spjutspetsbolaget NEOGAP TherapeuticsLinde bidrar i forsknings­projekt för vätgasdriven färjetrafikMeta och Cisco formar framtidens datacenter Parafon förbättrar produktionen
12/21/2021
Volvomaskiner sätter färg på vindkraftsbygge i MotalaMätteknik för reparation, underhåll och serviceEngångsplastens miljöpåverkan - dessa produkter förbjuds 2022Så kan sökmotoroptimering stötta exportmarknadenÖgonblick av tystnad visar vägen mot bättre supraledareLiplid är nu världens bästa lock Tooltec inleder samarbete med Saab Dynamics SJ investerar i framtidens snabbtågByggelement tar nästa stora kliv för klimatetGröna lastbilar får gräddfil genom terminaler i Göteborgs hamnVerizon uppmanar företag att förverkliga planerna på det uppkopplade företagetSå kan smart teknik minska din elräkning i vinterDavid Trygg ny säljare mot uthyrningsbranschen hos Scantruck AB