LATEST NEWS

- News from the industry

Valde SENNEBOGEN 643E-R från Scantruck AB

När Aarsleff renoverar Södertälje kanal

Sedan november 2021 så arbetar Aarsleff Ground Engineering AB med att renovera Södertälje kanal som är en viktig förbindelse mellan Östersjön och Mälaren. Arbetet som beräknas vara klart i augusti 2023 sker under tiden som kanalen är öppen, vilket gör ett redan komplicerat uppdrag ännu mer komplicerat. Kanalen som bland annat har Nordens största sluss, den kan ta emot fartyg med 135 meters längd och upp till 19,6 meters bredd, är för viktig för att stängas av helt enkelt.

- En vanlig mobilkran får inte plats vilket gjorde att vi valde en SENNEBOGEN 643E-R som vi har ombord på en pråm. Den är både tillräckligt stark men minst lika viktigt tillräckligt kompakt och lättarbetad för att kunna utföra jobbet, berättar Dennis Jensen som arbetar som projektchef hos Aarsleff.

”One Company” innebär att vi kan flytta kompetens internt inom Aarsleff
10 tjänstemän och två arbetslag à 25 personer arbetar tvåskift med att förstärka slänterna och sätta kanalspont. Så småningom ska kanalen kunna muddras, för att på så sätt kunna ta emot ännu större fartyg samt höja säkerheten för all trafik. Projektet är erkänt utmanande, men hos Aarsleff finns det gott om kompetens.

- Företaget grundades 1947 i Danmark, och i dagsläget har vi ”Ground Engineering” avdelningar i sex länder. Vi är totalt 7200 medarbetare på hela Aarsleff, och tack vare konceptet ”One Company” där vi plockar in kompetens från Aarsleff olika länder till utmanande projekt så finns det en otroligt stor kunskap i bolaget, förklarar Przemyslaw Chrobot som arbetar som platschef.

”Har velat ha en sådan maskin sedan jag såg den första gången på Bauma”
Inte bara företaget Aarsleff, utan även maskinen som fört oss till Södertälje denna strålande majdag har en koppling till Danmark. De köpte den nämligen via Lasse Weber som arbetar på Scantruck i Danmark, och bytte samtidigt in en äldre SENNEBOGEN 633HD. Det är dock Aarsleffs svenska bolag som köpt in maskinen.

- Jag har egentligen velat ha en sådan här ända sedan jag såg den för första gången på Bauma, erkänner Dennis Jensen.

Maskinen uppfyller alla kraven i önskelistan
Att det blev en SENNEBOGEN 643E-R först nu beror på att den på ett utmärkt sätt uppfyller alla de specifika kraven på önskelistan för uppdraget. De behövde en maskin med hög lyftkapacitet och god räckvidd, och fann där maskinens 40 ton lyftkapacitet och 30 meters räckvidd, faktisk upp till 43 meter med jib, vilket är fullt tillräckliga, men det som avgjorde var egentligen andra egenskaper.

- Det vi främst fastande för är att 643E-R med tanke på sin kapacitet är en väldigt liten och smidig maskin. Den väger bara 43 ton, och tack vare den breddbara undervagnen så är den både smidig att flytta och stabil när den väl står på plats eftersom den är larvburen. Dessutom måste vi flytta pråmen då och då, inte minst på grund av fartygstrafiken, och då är det viktigt att snabbt kunna dra in den teleskopiska bommen för att få en så låg tyngdpunkt som möjligt. När vi därefter ska komma i gång igen så är etableringstiden väldigt liten vilket är viktigt för att vi inte ska förlora tid i onödan. Ytterligare en stor fördel var att Scantruck kunde leverera den så fort. Vi köpte in maskinen för det här projektet specifikt och fick den levererad i början av april, berättar Dennis Jensen.

/b]Eftermarknad påverkade beslutet
Ytterligare en sak som talade för Scantruck AB och SENNEBOGEN var närheten till service och reservdelar. Huvudkontoret i Rosersberg och dess resurser i form av servicebussar, kompetens och reservdelar var en viktig faktor i beslutet.

- Scantruck har varit en pålitlig partner och de har haft en bra närvaro här i början så att vi ska komma i gång med allting, intygar Dennis Jensen avslutningsvis.

Else Bach
Marketingkoordinator
Katkjærvej 5
DK-7800 Skive
Phone:+45 96147147
Direct:+45 96147103
Mobile:+45 30384214
Fax:+45 96147148
Web: www.scantruck.dk

LATEST NEWS

- News from the industry
6/20/2022
En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
6/17/2022
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterNu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
6/16/2022
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
6/15/2022
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
6/14/2022
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
6/13/2022
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomation