TUESDAY, APRIL 13 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Vakuumteknik 4.0 från Busch Vacuum Solutions

En av Tysklands stora producenter av charkuteriprodukter har byggt om sitt befintliga centralvakuumsystem till den senaste tekniken 4.0 för att generera vakuum för förpackningsprocesser.
Systemet använder idag de senaste R5 PLUS vakuumpumparna som är tryckreglerade för att generera vakuum för alla förpackningsmaskiner upp till den förinställda nivån – vilket är extremt energieffektivt.

Vinzenz Murr GmbH har producerat charkprodukter i närmare 120 år. Företagets grundare Vinzenz Murr öppnade sin första slakteributik i München 1902. Idag är Vinzenz Murr GmbH inte bara en av de största charkuteriproducenterna i München och södra Bayern. Företaget är med sina över 2 000 anställda en av de största arbetsgivarna inom livsmedelsindustrin. Sedan 1970 producerar Vinzenz Murr sina charkprodukter i Münchendistriktet. Produkterna säljs nästan uteslutande via de 270 butikerna i Bayern.

Sedan 2004 har Vinzenz Murr använt ett centralt vakuumsystem från Busch Vacuum Solutions för att generera vakuum till alla förpackningsmaskiner i sin charkuterianläggning. Denna centrala vakuumförsörjning bestod av ett vakuumsystem med tre R5 lamellvakuumpumpar och totalt tre vakuumboosters. Vakuumsystemet sköttes av en styrenhet. Detta innebär att endast det antal vakuumpumpar användes som krävdes för att täcka det aktuella behovet. Detta inbegrep pumpar som slogs på eller av efter behov. En vakuumkammare med en volym på två kubikmeter tjänstgjorde som buffert så att den nödvändiga vakuumnivån fanns tillgänglig omgående i respektive förpackning vid behov. Hittills har fyra stora varmformningsmaskiner försetts med vakuum.

När vakuumsystemet flyttades till ett annat rum beslöt Vd:n Alexander Brandl att de befintliga lamellvakuumpumparna med standardmotorer skulle bytas ut mot frekvensstyrda pumpar för att kunna behovstyra vakuumsystemet. Förpackningsmaskinerna används till att paketera produkter, allt från flera kilo till små portionsförpackningar. Detta innebär att helt olika verktyg används för förpackning och därför kan förpackningskammarnas volymer variera mycket. På grund av mycket små kvantiteter ändras den totala volymen på alla förpackningsmaskiner ofta och därmed även vakuumsystemets energibehov.

Valet föll på den senaste generationen intelligenta vakuumpumpar R5 PLUS från Busch Vacuum Solutions. Anledningarna till detta var uppenbara. Han hade goda erfarenheter av Busch sedan flera år, systemet visade stor energieffektivet och han var dessutom imponerad av hur enkelt vakummsystemet kunde hanteras via en pekskärm.

Det nya systemet har nu varit i drift sedan juni 2020. Tack vare tryckreglering kan varje enskild R5 PLUS exakt hålla den specificerade vakuumnivån och kompensera för ändrade kapaciteter. De enskilda integrerade styrenheterna i respektive R5 PLUS kommunicerar med varandra via en sekundär styrenhet PLUS Master Control. På så sätt anpassas vakuumsystemets allmänna prestanda exakt efter det aktuella behovet. Det centrala vakuumsystemet kan enkelt hanteras via PLUS Master Controls pekskärm. Efter flera månaders i drift blev det uppenbart att vakuumsystemets styrenhet har en betydligt mer finstämd reaktionsförmåga jämfört med det tidigare systemet, som också svarade på ändrade behov genom att helt enkelt slå på och av enskilda vakuumpumpar, men med större steg. Det ombyggda vakuumsystemet kan nu garantera överensstämmelse med cykeltider och en exakt definierad vakuumnivå i varje enskild förpackning. De nya R5 PLUS lamellvakuumpumparna är större än de vakuumpumpar som användes tidigare. Detta beror på att ännu fler termoformningsmaskiner kommer att vara anslutna till den centrala vakuumförsörjningen i framtiden. De beprövade, äldre R5 lamellvakuumpumparna kommer dock inte att överges i framtiden, en eller flera kommer att användas vid enskilda enheter.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Irene Jepsen
Marketing and Quality Coordinator
Mobile/Direct: +46 31 338 00 97
Switchboard: +46 31 338 00 80
irene.jepsen@busch.se
Busch Vakuumteknik AB
Växthusvägen 2, 435 33 Mölnlycke, Sweden
www.busch.se
Contact information
Mailing address
Växthus­vägen 2
43533 Mölnlycke
Visiting address
Växthus­vägen 2
43533 Mölnlycke
Region
Härryda
Västra Götalands county
Sweden
VAT number:
556198-1308
Founded: 1978
Employees: 18
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Busch Vakuumteknik!

Busch Vacuum Pumps and Systems är en av världens största tillverkare av vakuumpumpar, fläktar och kompressorer. Vårt produktutbud omfattar lösningar för vakuum- och övertrycksteknik inom alla industrisegment.

Buschs produktutbud har världens största urval inom industriell vakuumteknik. Vi kan dra fördel av mer än 50 års erfarenhet från tillverkning av vakuumpumpar och lågtryckspumpar.

Vårt företag grundades 1963. Med 60 dotterföretag i 42 länder och försäljningsrepresentanter i fler än 30 länder kan vi ge goda råd och praktisk support till våra kunder på plats.

Alla våra produkter finns tillgängliga med olika tillval och avancerade finesser för att passa ett stort urval av tillämpningar så att våra kunder kan dra fördel av den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen. Vi utvärderar ständigt våra aktiviteter i syfte att vidmakthålla högsta standard och vi fortsätter att utveckla nyskapande teknologi som definierar framtiden vad gäller tillämpningar inom vakuumsystem.

Vårt huvudkontor är beläget i Maulburg (Tyskland), där vår tyska huvudfabrik ligger. Maulburg är också hemvist för vår tyska försäljningsorganisation. Busch har även produktionsanläggningar i Schweiz, Storbritannien, Tjeckien, Korea och USA. Busch-gruppen är ett familjeägt företag som leds av familjen Busch.

Buschs arbetsstyrka med fler än 3 000 anställda i hela världen innefattar många specialister inom kemi, mekanik och service. Med vårt globala servicenätverk erbjuder vi våra kunder strömlinjeformad service inom vakuumpumpar och vakuumsystem. Buschs servicetekniker och ingenjörer konstruerar och underhåller vakuumsystem i jordens alla hörn och inom många industrisegment – från oljeutvinning till havs i Arktiska havet till livsmedelsförpackning i Patagonien.

Våra fabriker använder det senaste inom tillverkningsteknik, maskiner och utrustning. Våra kvalitetsstyrningsprocedurer överträffar DIN EN ISO 9001-kraven och ger alla nödvändiga certifieringar för att möta de specifika kraven från alla våra kunder.

Välkommen att kontakta oss på Busch Vakuumteknik, vi finns i Mölnlycke och Uppsala.

Servicecenter Öst & Nord
Vaksala Eke, SE-755 94 Uppsala
Telefon: 018-470 14 30


Latest ads from Busch Vakuumteknik AB

All 5 objects by this company

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Irene Jepsen
031-338 00 80
Göran Johansson
+46 31 338 00 86

News related to the company

Videos

Busch Vakuumteknik AB

LATEST NEWS

- News from the industry
3/30/2021
Tetra Pak agerar mot nedskräpning och för en hållbar framtidSwerock lanserar ECO-Ballast
3/29/2021
OilQuick bäst igen!Utvidgningen fortsätter Material och miljö Mambu blir den första sharia-kompatibla SaaS-bankplattformenViya från SAS Institute ger dataanalys åt alla – nu också på Microsoft AzureCTEK lanserar en ny elbilsladdare - NJORD GO NJORD GO är en liten och smidig laddare som erbjuder snabb och säker EV-laddning Vanliga varningstecken på dataintrång ignoreras alltför oftaMikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
3/26/2021
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
3/25/2021
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
3/24/2021
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
3/23/2021
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
3/22/2021
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagring
Advertisements