LATEST NEWS

- News from the industry

Våra första Inspodagar - någonsin!

Vårt Inspo har fått ett eget event, ”INSPODAGARNA”!
Vi kan inte annat än vara stolt över vad detta koncept vi lanserade 2020 har utvecklats till. Tre riktigt härliga sensommardagar med våra kunder och besökare.

Du har ju säkert hört talas om vårt Inspo. Det är egentligen mer av ett koncept med flera olika kanaler med samma mål, att dela med oss av produkt- och branschnyheter och kunskap till våra kunder. Du finner det på vår webb, som kundtidning, nyhetsbrev och nu även som ett event! I år, 2022, invigdes våra första Inspodagar med vårt produktområde Sensor & Maskinsäkerhet i spetsen!

Mässa och utbildningar

Två dagar med minimässa, med alla våra produktområden, i våra lokaler på Höganloft som även inkluderade en guidad rundtur på logistiken och vår förädlingsavdelning. Ett av våra produktområden, Sensor & Maskinsäkerhet, som denna gång höll i rodret, ordnade även en förmiddag med utbildningar för deras kunder då tillverkare bjöds in för att föreläsa.

Alla våra produktområden på plats

Vi är 6 olika områden men samarbetet är tätt. Martin jobbar på område Maskin och Patrik på Kabel, vi passade på att sälla lite frågor om eventet.

Ett par ord om Inspodagarna?

Martin:

Framför allt, roligt att kunderna tar sig tid att komma till oss. Det var dagar med bra och intressanta diskussioner som även gav mer tid till de kunder som ville fråga mer tekniska detaljer.

Vi hade även möjlighet att visa både bredden och djupet på vårt sortiment, tillsammans med förädlingen och logistiken. Det är lättare både för besökare och för oss själva att inse synergier och få ett helhetsgrepp över vad vi kan tillföra våra kunder.

Patrik:

Som alltid är det otroligt kul att få träffa våra kunder. Möjligheten att få visa sina produkter, vår förädling och logistiklösning på samma gång tror jag uppskattades av de flesta.

Hade ni bra möten med kunderna?

Martin:

Både roliga och utvecklande samtal från kunder i flera olika branscher, alltid lika roligt att möta våra kunder och höra vad de har på gång och vilka utmaningar de möter.
Patrik:

Alla typer av möten är givande, i detta fall hade våra kunder tid då de avsatt en eller flera dagar. Det gjorde att man antingen kunde djupdyka i vissa produkter alternativt se en ny bredd av vårt sortiment.

Blir det en till mässa?

Martin:

Då upplevelsen från både kunder och kollegor var positiv skulle jag bli förvånad om vi inte bjuder in till liknande dagar.

Patrik:

Det tror jag absolut! Mässan var väldigt uppskattad av oss och våra kunder!

Vilken var den coolaste produkten ni visade upp?

Martin:

Varumärket Exolöf har kommit med en del nya produkter inom exteriörbelysning. Vi har många andra leverantörer som utvecklar sina produkter för att möta mer allsidiga lösningar. Vilket är en häftig utveckling och de närmaste åren kommer vi se mer av detta.

Patrik:

Vi fick möjligheten att visa både nya produkter från befintliga leverantörer och presentera nya samarbeten med leverantörer som vi tidigare inte haft i vårt sortiment.

Missa inte nästa inspodagar - Signa upp dig här
Contact information
Mailing address
Box 1011
57328 Tranås
Visiting address
Dala­gatan 4
SE-57342 Tranås
Region
Tranås
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556187-1012
Founded: 1974
Employees: 170
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till OEM Automatic AB!

Vi strävar efter att vara en av de ledande aktörerna i norra Europa inom försäljning av komponenter för industriautomation. Vi fungerar som våra leverantörers sälj- och marknadsorganisation på den svenska marknaden.

Genom vår marknadsnärvaro, kunskap och service tillför vi ett mervärde till produkterna och blir på så sätt en värdeskapande länk mellan tillverkare och kunder.

Välkommen att kontakta oss!

The company's services/products

Computer & Software: Industrial computers
Electromechanical workshop: Connection equipment, Control and regulatory engineering, Control panels, Electrical cabling, Electricity automation, Energy control, PLC-System, Relays, Static frequency changer, Transformators
Electronic components: AC/DC- transducer, Actuator, Batterybackup, Cable equipment, Cable tools, Cablechains, Cables, Channel rails, Circuit breaker, Circuit breakers, Connector, Contactors, DC sources, DC/DC-transducer, Delay action fuse, Digital display, Electric cable, Fitting, Float switches, Frequency meters, Inductors, Inlet, Limit switches, Magnetic valves, Manometer, Membrane switches, Micro switch, Motor protector, Nesting, Position sensor, Power filter, Pressure sensor, Regulating products, Regulators, Remote control, Sensors, Shielded hose, Signal converters, Softstarter, Spiral hose, Static frequency changer, Stop watch electromechanical, Stop watch mechanical, Surge protection, Switchregulators, Transformers, Work light
Industrial automation: Automation equipment, Control system, Driverless trucks, Inspectionsystem, Robot automation, Vision systems
Process equipment for the food industry: CIP-system, Pressure gauge, Separators
Products: Butt hinge, Gas springs, Hydraulcylinders, Hydraulics, LED headlights, Lighting, Lock bar / Lever, Locks & Fittings, Machine components, Machine protection/ Machine safety, Magnets, Mechanical locksystems, Pneumatic, Pressure lift, Regulation ventilators, Regulators, Suction cups, Transmitter ,gauge, Vacuum components, Ventilators
Vehicle equipment: Controls, LED Headlights, Mountmaking Materials, Rear-view camera / Reverse camera

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Markus Hyltbring
Marketing Manager
070-6553093
Viktoria Tell
070-7503329

Videos

Hallå där med Pierre Bengtsson

Hallå där med Pierre Bengtsson
Hallå där med Johan Lind
Hallå där med Johan Löfgren
Produktpresentation - Aventics pneumatiksortiment
Produktpresentation - Inxpect Radarsystem
Produktpresentation - Industriell LED-belysning från Sangel
Produktpresentation - Välj rätt dykrör
Produktpresentation - Partex märkmaskin EOS2

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
Ramirent öppnar nytt kundcenter i KungsbackaVi rustar för framtiden Så kan du hemmafixa smartare i sommarengcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i Alingsås
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige