Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Världens snabbaste formsprutningstjänst lägger till CTQ-inspektion för kritisk kvalitetskontroll

Protolabs har lanserat en CTQ-inspektionstjänst för sin formsprutning på begäran, som inte påverkar dess snabba leveranstider.
Den världsledande digitala tillverkaren fortsätter erbjuda oslagbar produktionshastighet – med så lite som en dag från CAD-uppladdningen till leverans av delar. ¨

Den nya tjänsten från Protolabs hjälper designtekniker spara flera dagars eller till och med veckors leveranstid av kvalitetssäkrade delar.

En viktig aspekt bakom denna snabba rapportering och leverans är Protolabs revolutionerande nya programvaruplattform, som genererar en digital tråd så fort en kund laddar upp sin CAD-ritning i systemet. På den nya plattformen behöver kunden bara skicka in en ritning av sin modell och använda röda cirklar på sin design för att markera upp till fem detaljer med kritiska mått och toleranser.

De kan också använda en blå cirkel för att ange vilka detaljer de vill mäta för referens - dessa är inte kritiska för delen, men visar att kunden ändå vill att de mäts.

Ingenjörer från Protolabs granskar sedan modellen och skickar en inspektionsbeskrivning via e-post som visar om någon av de cirkelmarkerade kritiska detaljerna medför problem med toleranser och tillverkning.

Om det inte finns några problem behandlar Protolabs beställningen för att möta kundens leveransscheman utan dröjsmål. Om det däremot finns problem uppmanas kunden att kontakta Protolabs för att diskutera vilka åtgärder som bör vidtas.

Efter att ha slutfört formutvecklingsprocessen inspekterar Protolabs de tre första delarna från verktyget med hjälp av en koordinatmätmaskin (CMM). Då mäts de kritiska detaljerna som markerats i CAD och en FAI-rapport (First Article Inspection) genereras.

Med samma CMM inspekterar Protolabs sedan ytterligare 30 delar från beställningen, tagna i samma intervall från produktionskörningen, för att producera en CTQ-inspektionsrapport.

Så här säger Lee Ball,General Manager på Protolabs. ”Traditionellt har tillverkare ansett denna nivå av rapportering som ett extra steg i processen, som antingen kan medföra längre tid i produktionen eller slutföras i kundens egna metrologilabb när de fått ordern. Men på Protolabs gör vi en sådan kvalitetsinspektion utan att det påverkar produktions- och leveranstid på formsprutade delar.”

”Detta kan göra stor skillnad för att våra kunder ska få ut sina produkter på marknaden först. Det sparar flera dagar och i vissa fall veckor. Vi kan utföra en kundorder direkt från CAD-uppladdningen och ge en offert av CTQ-försäkrade delar på så lite som en dag. Som jämförelse tar de flesta andra leverantörer veckor på sig.”

Den nya tjänsten är tillgänglig som en del av Protolabs tillverkningstjänst på begäran. Detta gör det möjligt för ingenjörer att styra hela utvecklingen och produktionen av sina delar direkt från skrivbordet. Även om en design behöver ändras behöver de inte vänta på att leverantören ska komma tillbaka till dem, utan de har full insyn i processen.

Lee Ball fortsätter. ”Vår tillverkningstjänst på begäran ger kunden all kontroll. Det är som om de har en egen produktionslinje, styrd från sitt skrivbord. Om allt går smidigt är en snabb produktion och leverans garanterad. Och även om det blir problem kan de själva ta kontrollen och lösa problemet utan dröjsmål.”

”Modern automatisering handlar om mycket mer än robotik. Det handlar om att ha insyn och kontroll över själva processen. Vi har utökat den här processen så att kunderna kan se produktionen i realtid i hela leveranskedjan.”

Mer information om Protolabs tillverkning på begäran och CTQ-inspektion för kritiskt kvalitetskontroll finns på: https://www.protolabs.se/
Contact information
Mailing address
Halesfield 8
TF74QN Telford
Visiting address
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
United Kingdom
Organization id:
5366160
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Tom Edstav
+46 (0) 8 408 391 86
+46 (0) 70 39 30 444
Stephan Garber
+46 (0) 8 408 391 59
Eino Heinonen
+46 (0) 8 502 426 41

News related to the company

Videos

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

LATEST NEWS

- News from the industry
9/14/2021
Alfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
9/13/2021
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystemOKQ8 först i Sverige med att sälja förnybar bensinRobotar viktig del av lösningen vid framtida pandemierHydroscand lanserar två nya spiralslangar för fordonNy metod möjliggör detaljstudier av mänskliga organ i 3DD-Link presenterar trådlösa accesspunkter för avstånd upp till 20 kmBred samverkan krävs för en trygg cementförsörjningSmåblock och digitalisering resulterar i billigare husPeab bygger produktions­anläggning i SeinäjokiVi har öppnat i trollhättan!Eitech ansvarar för elteknik i utbyggnad av laboratorier på sjukhuset i LundHCL Technologies presenterar tillgängligheten av en GLAM-lösning på Microsoft Azure Marketplace
9/10/2021
Solid leverantör till en expansiv byggindustriMultiline – Effektiv och flexibel materialhanteringLecsa Mekan – växer på flera hållÅrets plåtslagare gillar tekniskt avancerade uppdragUtech blev valet när Rototilt etablerar sig i PolenSSG lanserar SSG Safety Culture – En kurs om hållbar säkerhetskulturParkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålarReturbagen bidrar till ökad återvinning av byggavfallNy branschstandard för elbilarVarner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
9/9/2021
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
9/8/2021
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
9/7/2021
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro CMM-laserskanning 70 % snabbare inspektion och ultrahög noggrannhetSkanska tecknar nytt rikstäckande avtal med AhlsellVägservice centralen i Norden AB InvesterarABB moderniserar schweizisk pappersmaskin som modell för energieffektivitet