LATEST NEWS

- News from the industry

Utvecklar nästa generations AI-infrastruktur

Cisco och NVIDIA i ett fördjupat samarbete
Den kraftiga ökningen av tillämpning av AI ställer nya krav på datacenter- och nätverskinfrastruktur. Nu kraftsamlar Cisco och NVIDIA för att snabbt erbjuda nästa generations lösningar på marknaden, genom ett fördjupat samarbete.

Under de senaste åren har Cisco och NVIDIA utvecklat ett nära partnerskap med ett brett utbud av integrerade produkter och lösningar. I samband med Cisco Live Amsterdam den 6-7 februari offentliggjorde företagen ett nytt steg i partnerskapet, med det gemensamma målet att skapa AI-infrastruktur som är enkla att sätta i drift och hantera, både i molnet och i on premise-infrastruktur.

”AI förändrar på ett grundläggande sätt hur vi arbetar och lever, och historien har visat att en förändring av den här storleken innebär att verksamheter måste tänka om, och bygga om, sin infrastruktur”, säger Chuck Robbins, vd och styrelseordförande för Cisco.

”Genom vårt nära samarbete med Cisco gör vi det enklare än någonsin för företag att få tillgång till den infrastruktur de behöver för att få fördelar av AI, den mest kraftfulla teknologin under vår livstid”, säger Jensen Huang, NVIDIA:s grundare och vd.

Att behovet av enkelt hanterad AI-anpassad infrastruktur är stort bekräftas av analytiker och andra branschaktörer. Man lyfter också fram Ciscos ledarskap inom nätverksinfrastruktur och NVIDIA:s ledande ställning inom GPU:er, processorteknologin som ligger till grund för AI-boomen.

”Företag som vill utveckla sin verksamhet med hjälp av AI behöver förstå de unika krav som AI-processer ställer på datacenterinfrastruktur. Partnerskapet mellan Cisco och NVIDIA för amman två respekterade varumärken med teknik som kompletterar varandra, för att göra det möjligt för kunder att uppnå den fulla potentialen i AI, med ett brett utbud av prestandaoptimerade infrastrukturlösningar”, säger Vijay Bhagavath, Vice President, Cloud & Data Center Networks vid IDC Research.

Även hårdvarusamarbetet fördjupas. NVIDIA:s senaste generation av Tensor Core-GPU:er finns även i Ciscos rack- och bladservrar i M7-familjen, däribland den helt nya modulära infrastrukturen Cisco UCS X-Series Direct, som också presenterades i samband med Cisco Live Amsterdam.

”Vi placerar NVIDIA:s GPU:er i Ciscos servrar och nätverkslösningar för att ni ska kunna skapa tillförlitliga, snabba, skalbara och hållbara arkitekturer för AI-workloads inne på företaget”, sammanfattar Jonathan Davidson, General Manager, Cisco Networking, vid sitt inledningsanförande på Cisco Live Amsterdam.

De första nya lösningarna ska finnas tillgängliga via Ciscos kanalpartners under andra kvartalet 2024.

LATEST NEWS

- News from the industry
2/23/2024
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2/19/2024
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder