LATEST NEWS

- News from the industry

Ungt Stjärnskott revolu­tionerar säljbranschen

Med hjälp av AI–fyller kassan med 17 miljoner
Meddensenaste AI-teknologin och avancerade språkmodeller har Melker Adolfsson och hans företag LinkedClient på bara tre år vuxit till en betydande aktör inom försäljningsbranschen. Melker har inte bara skapat en verklig AI-uppstickare, utan även förändrat spelreglerna och öppnat dörrar för en ny era av affärsmöjligheter.

Som visionär entreprenör med en stark känsla för marknadstrender och teknisk expertis har Melker vid blott 28 års ålder redan byggt upp ett imponerande CV. Under gymnasietiden i Borås startade han sitt första företag och har sedan dess fortsatt att driva teknisk innovation inom sälj. Melker fick nog av utdragna försäljningsprocesser, vilket resulterade i att han 2021 grundade LinkedClient. På tre år har företaget kommit att växa sig utanför Sveriges gränser med kunder i över 30 länder.

"Hittills har många AI-lösningar fokuserat på grundläggande uppgifter som till exempel chattbotar eller anteckningar, medan vi har varit noga med att ta vara på nya tekniska möjligheter till fullo för att skapa en verkligt värdefull produkt. Med vår AI och maskininlärning, automatiserar och optimerar LinkedClient hela försäljningsprocessen på ett sätt som tidigare varit otänkbart”, säger Melker Adolfsson, grundare och VD, LinkedClient.

LinkedClient sköter helt automatiserat allt det som traditionellt görs manuellt av säljare i olika system. Allt från att hitta och förstå potentiella kunders avsikter till att bedöma bästa sätt att inleda och följa upp kontakter så att fokus hamnar på det allra viktigaste– att stänga affärer.

Detta ersätter verktyg som bland annat CRM, outreach-plattformar och content marketing-verktyg, vilket i sin tur ersätter en hel yrkesgrupp där SDRer, mötesbokare, säljassistenter och juinora säljare inte längre är avgörande. Det är en teknisk bedrift som få andra bolag kan matcha, och LinkedClient befäster sin position som ledande inom branschen genom att bygga banbrytande teknik baserad på de senaste språkmodellerna.

Under 2023 fylldes kassan med 17 miljoner kronor, efter en investeringsrunda som leddes av techmiljardären Henrik Garvner. Investeringen kommer fungera som bränsle för att driva LinkedClient mot nya höjder och möjligheter medan de förbereder sig för nästa ännu större investeringsrunda. Med en växande personalstyrka runt om i Europa arbetar LinkedClient-teamet vidare mot ambitiösa tillväxtmål.

Med en globalt skalbar produkt planerar bolaget att fortsätta växa på både befintliga och nya marknader. I skrivande stund genererar LinkedClient cirka 30 nya kunder per månad och målet är att nå 350 aktiva kunder innan 2024 är slut samt 26 miljoner SEK i ARR. Treårsplanen är en ARR på 195 miljoner SEK.

Förutom den senaste tekniken som fokusområde, är ett modernt förhållningssätt till företagskultur ett framgångsrecept enligt Melker. Genom att driva bolaget helt remote möjliggörs inte bara en flexibel och dynamisk arbetsmiljö, det har också gett teamet möjlighet att följa sina passioner och intressen vid sidan av hårt arbete.

"Vi är inte här för att halka efter, vare sig det gäller företagskultur eller användningen av AI. Som ett starkt och öppet team tar vi emot den nya tekniken och driver den till sin fulla potential. Vi använder inte bara AI som ett verktyg för att automatisera uppgifter, utan vi förändrar hela försäljningsbranschen och tar våra kunders affärsmöjligheter till en helt ny nivå. Efter den senaste investeringsrundan är vi redo att ta nästa kliv framåt", säger Melker.

Melkers framgångsrika entreprenörskap och förståelse för den senaste AI-tekniken har inte bara transformerat hela försäljningslandskapet, utan det har också resulterat i ny era av affärsmöjligheter. Med en tydlig vision för framtiden är Melker och hans team redo att fortsätta leda vägen.

Läs mer på https://linkedclient.com/

För ytterligare information, kontakta:
Melker Adolfsson
melker@linkedclient.com
VD, LinkedClient
+46 79 348 28 38

Cajsa Thorsson
cajsa.thorsson@hipeagency.se
Presskontakt, Hipe Agency
+46 70 515 21 62n

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper