TUESDAY, APRIL 13 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Två acceleratorprogram i Västernorrland ska locka startups från hela Sverige och världen

Den 1 mars öppnar ansökan till Forest Business Accelerator 2021.
I den femte omgången av programmet har startups från hela världen möjlighet att söka. Parallellt startar dessutom en helt ny nationell acceleratorsatsning för startups med lösningar för framtidens industri – i Future Industry Accelerator.

-Vi vet att Västernorrland är en region med goda förutsättningar för att utveckla lösningar och innovationer med skoglig koppling. Erbjudandet är unikt och vi tror att det lockar startups även utanför Sveriges gränser, säger Pelle Berglund, affärsrådgivare på BizMaker och projektledare för Forest Business Accelerator.

Forest Business Accelerator är ett samarbete mellan BizMaker, SCA, IBM och RISE Processum. Startupbolagen som antas till det intensiva sju månaders programmet ska ha identifierat skogen som ett marknadsområde eller ha en innovation med koppling till skogen som resurs.

De tidigare omgångarna av programmet har resulterat i flera framgångsrika affärer och samarbeten för deltagarna. Cirkulära lösningar för livsmedelsproduktion, AI-teknik för förbättring av skogsindustrins produktion och nya produkter för minskad klimatpåverkan är några av de lösningar som utvecklats i programmet.

-Vi ser fram emot att se vad årets internationella utlysning kan generera. Tidigare omgångar har lett till flera goda samarbeten som gynnat både startupbolagen och skogsindustrins utveckling, säger Magnus Viström, innovationschef på SCA.

Den metod som Forest Business Accelerator baseras på är framgångsrik och möjliggör för deltagarna att göra en snabb tillväxtresa och lansera på internationell marknad.

Nu kompletteras programutbudet med ytterligare en accelerator för att utveckla framtidens industri. Future Industry Accelerator är ett samarbete mellan BizMaker, Bosch Rexroth, BAE Systems Hägglunds, IBM och Industrifonden. I den nya satsningen platsar innovationer som gör industrin mer effektiv och hållbar.

-Svensk industri står inför utmaningar till följd av digitaliseringens utvecklingstakt. Genom att korsbefrukta traditionell industri med innovativa startups kan vi utveckla nya lösningar och effektivisera befintliga processer och arbetsmetoder. På så sätt möter vi industrins utmaningar samtidigt som fler affärsmöjligheter skapas, säger Johan Vestberg, affärsrådgivare på BizMaker och projektledare för Future Industry Accelerator.

Genom acceleratorprogrammen får deltagarna möjlighet att verifiera och utveckla sina lösningar i samarbete med branschledande företag och industrier. De får även tillgång till branschexpertis, digitala plattformar, testanläggningar samt möjlighet att möta potentiella kunder och partners.

- Vi vill bidra med vår expertis inom industrin och dess processer. Vi ser stor potential i att jobba nära nytänkande startups för att tillsammans utveckla en hållbar och konkurrenskraftig industrisektor, säger Johan Spångberg, verkstadschef på Bosch Rexroth Mellansel.

Utlysningarna öppnar den 1 mars och pågår till den 9 april 2021.

Läs mer om Forest Business Accelerator
Läs mer om Future Industry Accelerator

Josefin Jaén Nilsson
Kommunikationschef
josefin.jaen@bizmaker.se
070 719 49 63

LATEST NEWS

- News from the industry
3/30/2021
Tetra Pak agerar mot nedskräpning och för en hållbar framtidSwerock lanserar ECO-Ballast
3/29/2021
OilQuick bäst igen!Utvidgningen fortsätter Material och miljö Mambu blir den första sharia-kompatibla SaaS-bankplattformenViya från SAS Institute ger dataanalys åt alla – nu också på Microsoft AzureCTEK lanserar en ny elbilsladdare - NJORD GO NJORD GO är en liten och smidig laddare som erbjuder snabb och säker EV-laddning Vanliga varningstecken på dataintrång ignoreras alltför oftaMikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
3/26/2021
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
3/25/2021
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
3/24/2021
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
3/23/2021
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
3/22/2021
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagring
Advertisements