TUESDAY, JUNE 22 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Två år med Dachser Air & Sea Logistics Sweden

Maj 2019 gick Dachser Air & Sea Logistics in på den svenska marknaden och öppnade dörrarna till världen för de svenska kunderna.
En pandemi knackade på dörren under 2020 och drog med sig några utmaningar. Hur har det då gått för Dachser Air & Sea Logistics i Sverige? Tillsammans med Anna Bergdahl, Country Manager, ger vi en återblick på de senaste två åren – om utmaningar och förväntningar inför framtiden.

Det har gått två år sedan Anna Bergdahl öppnade dörrarna till Dachser Sweden Air & Sea Logistics kontor i Göteborg. Med sig hade hon ett team på sju personer – fyra som arbetade med sjöfrakt, två inom flygfrakt och Country Managern själv. De började nästan från ingenting och med det minimala antalet personer som krävdes för att starta flyg- och sjöfraktverksamhet på den svenska marknaden.

Idag arbetar nio personer på kontoret inklusive två nya kollegor i säljteamet, en i Inside Sales och en Sales Executive.

”Mina första milstolpar när jag började på Dachser var att sätta upp kontoret, hitta det vinnande teamet och sätta Dachser Sweden Air & Sea Logistics på marknadskartan för sjö- och flygfrakt,” berättar Anna Bergdahl, Country Manager för Dachser Sweden Air & Sea Logistics. ”Det har varit viktigt för mig att bygga ihop ett dynamiskt team med olika kön, ålder, erfarenhet och en stor vilja att vara med på den här spännande resan. Nu tar vi nästa steg och utökar vår kundportfölj.”

Ett turbulent år

2020 visade sig dock vara ett något annorlunda år än någon hade förväntat sig. Dachsers huvudkontor svarade snabbt på flaskhalsarna i flygtransportkapaciteten genom att chartra flygplan för att utöka företagets egen kapacitet. Det betyder att logistikleverantören totalt sett ändå lyckades stärka den globala verksamheten och öka intäkterna med 5,2 procent under 2020 inom affärsområdet Air & Sea Logistics. Även sjö- och flygfraktorganisationen i Sverige har upplevt en uppgång under 2020 där de har nästan fördubblat omsättningen, mer än fördubblat antalet sändningar jämfört med år 2019 och ökat tonnaget avsevärt.

”Med vår starka länk och samarbete med EL kan vi nu också erbjuda deras existerande kunder sjö- och flygprodukten,” säger Anna Bergdahl. ”På lång sikt kommer ”interlocking” med våra vägtransportaktiviteter att göra oss till en stark tjänsteleverantör i Skandinavien och ge oss möjlighet att erbjuda våra kunder samtliga tjänster.”

Pandemin har gjort att det fysiska mötet nästintill har varit en omöjlighet, men Bergdahl ser digitaliseringen som visserligen har stärkts av coronapandemin som en möjlighet för att vårda de nära kundrelationerna.

“Det har funnits tid för att ge den hjälpen och supporten som kunderna har behövt,” säger Anna Bergdahl. ”Sedan har vi haft ett stort fokus på datakvalitet och effektiviseringsprocesser under 2020 – processer och system ska kuggas samman så att fler sändningar ska kunna hanteras per person till bästa service. Det är viktigt för våra kunder att de kan lita på systemen.”

Att arbeta i en internationell miljö

Även om deras resa har varit lite annorlunda än de förväntat sig, är Anna Bergdahl mycket stolt över det svenska ASL-teamet och de resultat de har skapat på bara två år sedan de startade verksamhet i Sverige.

”Vi har under de två åren som gått utökat våra affärer med befintliga kunder och haft möjligheten under en turbulent marknadssituation få ombord nya på ett kvalitativt sätt. Jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit så här långt. Det är en otroligt spännande miljö som vi arbetar i med hela världen som arbetsfält. Allting som händer runtomkring oss i världen påverkar oss eftersom vi är en liten men viktig spelare i en stor miljö,” berättar Anna Bergdahl. ”Vi är en del utav ett globalt nätverk och när vi öppnade dörrarna till det svenska sjö- och flygfraktskontoret, lade vi till ytterligare ett ben för Dachser Sweden och Dachser Nordic.”


Maria Andersen
Communications Coordinator Nordic
maria.andersen@dachser.com
+45 36 34 99 06

LATEST NEWS

- News from the industry
6/14/2021
Krea lanserar ny rådgivningstjänst för större finansieringsaffärerSchneider Electric och Polarbröd utökar samarbetet när nya bageriet i Älvsbyn växer framUtvärdera din affärsmodell för lönsam tillväxtConcentric AB tillkännager ett nytt kontraktIntec fortsätter tillväxtresanByggPartner uppför Sveriges första byggnad enligt FSC-systemets projektcertifieringW3 Energy tecknar operativt avtal med LuxcaraEY har utsett världens främsta entreprenör
6/11/2021
Stor leverans till Pan Rental: ”Våra kunder vill köra Volvo”Ytskyddsbeläggning för dricksvatten-applikationerStålservice i Nyköping AB har investerat i en ny bandsågautomatFlexibel säkerhet för formsprutningDe 12 vanligaste misstagen vid köp av arbetsbelysning DICTATORS system för dörrslussar är det smartaste och enklaste Interlock­systemet på marknaden!Alkoskåp får hemtjänsten i Svenljunga att rullaNy konsultjätte på den svenska marknaden tar krafttag med digitaliseringRejlers får förnyat förtroende från ElviaVäderstad stöttar yrkesutbildning i Motala: ”Vi måste stötta skolorna mer”NCC moderniserar reningsverk i UppsalaNu försvinner stenarna från Södra Porten
6/10/2021
Ethernet-switchar för fältapplikationerVBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapSvenska spelindustrin under Corona-pandeminGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
6/9/2021
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
6/8/2021
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
6/7/2021
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschen
Advertisements