Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund Transport - industritorget.com
MONDAY, MARCH 30 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund Transport

Scania Next Generation lastbilar med Ecosense Trailer Assist under installation
Magnus Wiklund, ägare till Wiklund Transport i Larsmo i Finland, har kört Scania i många år. Sedan han beställde tre New Generation Scania har han varit mycket noga med att hans förare ska justera takluftriktaren varje gång de byter last, för att på så sätt minimera bränsleförbrukningen.

Tack vare att nya de Scania-bilarna hade vev för att justera takluftriktaren så har det inte varit alltför svårt för förarna att följa uppmaningen från Magnus. Inställningen av takluftriktaren har dock gjorts på känsla eftersom det tar alltför lång tid och kraft att göra de noggranna mätningar som behövs för att kunna ställa in takluftriktaren enligt Scanias handbok.

Magnus Wiklund insåg därför potentialen i ett helt automatiskt system som kunde se till att takluftriktaren alltid ställs in optimalt, utan att föraren alls behöver tänka på det. Därför monterade han Ecosense Trailer Assist på alla sina tre New Generation Scania i september 2019. Nu, fem månader senare, visar förbrukningssiffrorna sitt tydliga språk: en sänkning med tre procent.

Magnus själv är nöjd med att hans intuition var korrekt; att ett automatiskt system skulle kunna uppnå en sänkning av bränsleförbrukningen, trots att alla hans förare har varit duktiga och justerat takluftriktaren så gott de har kunnat tidigare.

Magnus utvecklar: ”Några av förarna tyckte i början att det såg ut som att takluftriktaren stod lite för lågt inställd, men kontrollmätningar visade att den faktiskt var inställd helt korrekt. Det visar att det är väldigt svårt att ställa in takluftriktaren perfekt på känsla; man har ofta en tendens att ställa den lite för högt.”

”Jag tror faktiskt att besparingen kommer att bli ännu större efter hand. I höst har vi haft jobbigt väder med mycket vind och regn. Det brukar höja förbrukningen lite grann. Förutom bränslebesparingen så är det också jätteskönt med ett helt automatiskt system, jag har helt glömt bort det här med vevandet! Jag tror stenhårt på produkten.”

Wiklund Transports tre lastbilar kör lite blandade rutter. En bil går oftast mellan Finland och Norge för att hämta och lämna nya släp. Ofta kan vägen hem gå utan släp. En annan bil kör mestadels i Finland med släp som ofta varierar mellan 420-450 cm i höjd.

Ecosense Trailer Assist hjälper åkeriet att nå minsta möjliga bränsleförbrukning och utsläpp i varje läge. Dessutom avlastar det förarna som aldrig mer behöver lägga tid på att justera takluftriktaren efter varje lastbyte – en justering som dessutom är svår att få till helt korrekt utan det automatiska systemet från Rumblestrip.

För mer information

Milad Pouyanmehr, Rumblestrip, +46 76 760 74 03, milad@rumblestrip.tech

Magnus Wiklund, M. Wiklund Transport, +358 50 061 7871, info@wiklundtransport.fi

LATEST NEWS

- News from the industry
3/24/2020
ONE Nordic satsar på drönartjänster för kraftindustrin​Lipigon tecknar avtal inom marknad värd miljarder dollar
3/23/2020
Historiskt spadtag – Sveriges första pyrolysoljeanläggning för biodrivmedelmySwecon växer och får nya funktionerEffektivare orderplock med nya Linde V08NCC bygger ytterligare ett reningsverk i ÅreSkanska bygger nytt kontorshus åt Castellum i Malmö för cirka 920 miljoner kronorVinnergi etablerar kontor i GävleVolkswagen e-BULLI: Den klassiska Folkabussen blir eldriven​Swecon levererar trots störningarSekab producerar 65 000 liter handsprit till sjukvårdenIndustridagen 2021 till Västerbotten och SkellefteåSmakfulla digitala möten - så löser vi det tillsammans!
3/20/2020
Easyfairs gör sina mässhallar tillgängliga för myndigheterna att använda i bekämpningen av Covid-19.Vi har investerat i utrustning för lasergraveringSchneider Electric lanserar rackmonterad kyllösning från UniflairSträckfilmsmaskinen bakom KLT Kjellssons lyftMimecast: 7 tips för ett säkrare hemmakontor Tätat nollpunktsystem i miniatyr med hög neddragningskraft Slut på skrivkramp och felregistreringarManitou stärker sin gröna profil på MRT-serienBlack Bruin – transmissions­lösningar redan i 60 årAddMobile lanserar fler produkter för spårnings- och verktygshanteringNya lövblåsen från STIHL – 50 procent starkare än sin föregångare10 nya laddhybrider från Mercedes-BenzWoody skriver nytt 4-årsavtal med JMPincett med LED-lampaSäkerhet i en framtid för IoT baserad på 5GMarknadens minsta hetluftstationStora vinster med samverkan och kvalitetssäkring av upphandlingarSolens strålar kyler Lindesbergs lasarett
3/19/2020
Dematek levererar process- och servicekranar till Expansion ObbolaHar ni fyllt upp ert verktygslager?Vi delar ut gratis hand­desinfektion till våra kunderSmarta energilagringssystemMed en händelsrik start på åretMed anledning av coronavirusetSweco vinner uppdrag för klimatanpassning i PolenUtan verkstaden stannar Sverige!Uppmaning till hemmajobb leder till årshögsta nivåer i nätet Merlo P27.6 klarar steg V-kraven med ny motor från KohlerRegion Skåne stöttar skånskt näringslivVad är framtidens människa? Tekniska undersöker människans relation till tekniken i ny utställningAcronis erbjuder kostnadsfria lösningar för att stödja distansarbete med anledning av COVID-19 Prisvinnande lodpasta - en vinst för AluwaveHårdrock, pop eller klassiskt?Makita lanserar 18V hybriddammsugareSäkerhet är ingen lek - Brigade Backeye 3608 tips för framgångsrika digitala mötenNu blir det ännu enklare att tanka hos Circle K
3/18/2020
CHATTERFREE-familjen utökas med nya solida hårdmetallpinnfräsar7-axlig cobots - stark, snabb och enkelSvenska Maskinmässan 2020 flyttas till oktoberHCL lanserar Appscan v10 för snabb, exakt och smidig IT-säkerhetstestningOm du vill att det ska hålla, bygg det i stålFalkenbergs Företag Investerar i en ny fiber laserAarsleffs tillväxtresa fortsätter – rekryterar Victor Julin som ny affärschef och vice vd Försäljningsrekord och fina förutsättningar första halvåret, utmanade avslut väntarCisco-undersökning: Därför fuskar företagen med säkerhetFord avbryter tillfälligt den europeiska produktionen – vill minska smittspridningenKundportalen – nytt digitalt verktygDerome nomineras till Årets jobbskapare i Landskrona – igen!
Advertisements