LATEST NEWS

- News from the industry

Transportfirma leder MC-återförsäljare till Europa

PackBud expanderar till MC-branschen med partnerskap
Transport Tech bolaget PackBud Nordic AB som driver jämförelse- och bokningssajten för transporter, PackBud.com, gör nu en stor satsning och etablerar partnerskap med Sveriges MC-handlare. Målet är att positionera sig hos handlarna som ett självklart fraktalternativ för sålda motorcyklar på samma sätt som olika transportörer gjort när de finns representerade som fraktalternativ i checkouten hos e-handlare med mindre varor som kan skickas som paket.

Det är en självklarhet att varor som säljs på nätet och håller mått och vikt för pakettransport också erbjuds att skickas i samband med köp. När det gäller större otympliga varor som antika möbler, båtar, bilar, mopeder och motorcyklar, är detta inte en självklarhet.

- "Kunder som finns på ett längre avstånd från försäljningsstället drar sig ofta för att bli en riktig spekulant då det råder osäkerhet kring hur varan ska kunna levereras till den egna adressen. Med vår bokningstjänst integrerad hos dessa handlare plockas hindret bort", säger Mattias Sjunnesson, vd för PackBud.

Det finns över 140 MC-handlare i Sverige och ungefär 15 digitala marknadsplatser för motorcyklar. Under 2023 gjordes det över 70 000 ägarbyten av MC. Genom PackBud blir det möjligt att boka ledigt utrymme hos ett åkeri i en redan planerad körning som ändå har vägarna förbi. Kunden får sin motorcykel levererad från säljstället till sin egna adress, och då med väldigt låg miljöpåverkan.

- "Med dagens kurs på kronan är svenska MC-handlares erbjudanden extra attraktiva för köpare i Europa. Genom PackBud kan handlaren distribuera den sålda motorcykeln till kundens ytterdörr även om det är en adress utanför Sverige", tillägger Mattias Sjunnesson.

PackBuds påbörjade partnerprojekt med MC-handlare är startskottet för en ny inriktning i företagets strategi att etablera sig som Sveriges största jämförelse- och bokningsajt för transporter. Därefter kommer ytterligare branscher bearbetas på samma sätt såsom antik-, båt- och bilhandel.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper