LATEST NEWS

- News from the industry

Tipsen som räddar elbilssemestern

Resa med elbil
Många svenskar har upptäckt charmen med en semester på hemmaplan. Bilen är ett smidigt alternativ för att ta sig runt i vårt avlånga land, däremot kommer många förmodligen uppleva sin första resa med elbil i år. Bara under första halvan av 2022 har elbilar ökat med ca 76% jämfört med samma period förra året, enligt siffror från Mobility Sweden. Vad är värt att tänka på innan du ger dig ut med elbilen på en längre semester? Nedan följer ett gäng tips från Wallbox, leverantör av laddnings- och energihanteringslösningar för elfordon:

Välj rätt bil
Har du redan en elbil är det jättebra och än bättre om den har en räckvidd som är relativt lång ifall du ska åka på en roadtrip. Om du annars har tänkt dig att hyra en elbil under semestern är det definitivt värt att tänka på just räckvidd. En bil som åtminstone går över 30 mil borde räcka om du planerar dina laddstopp ordentlig. Ingen behöver onödig stress under på semestern. Jämför räckvidd på olika modeller här.

Ladda bilen där du kan - inte i sista sekund
Passa på att ladda elbilen när du ser en laddare så att du slipper just den stress som uppenbarar sig när bilen börjar få låg laddning. Självklart ger bilen varningar i god tid men det är bra att vara proaktiv i sitt laddande! Lithium-ion-batterier mår dessutom generellt sett inte bra av att laddas ur helt. Ofta rekommenderas att aldrig ladda ur under 10%, vilket är något som de flesta tillverkare byggt in som säkerhetsfunktion för att spara på batteriernas hälsa. För att planera resan enklare med laddplatser finns en uppsjö med bra appar och sajter som visar var du kan ladda din elbil, och vilken typ av laddning som finns där.

• Uppladdning.nu: https://www.uppladdning.nu

• Chargefinder: https://chargefinder.com/se

• Det finns även flera initiativ där du som privatperson kan hyra ut din laddbox till andra som behöver ladda längs vägen, som t.ex. Charge Heroes.

Det finns ofta även offentliga laddare i stadskärnan i lite större städer, på macken, men även ställen som vägkrogar, turistattraktioner, nöjesparker med mera.

Välj rätt hotell och boende
Många hotell erbjuder laddboxar till sina gäster vilket kan vara bra att hålla utkik efter, det är skönt att ha en given plats att ladda bilen på om du utforskar ett nytt område under ett par dagar. Boendeplattformen Airbnb har dessutom ett filter som låter dig söka efter boenden där det finns laddningsmöjligheter.

Installera en laddare på landstället
Om du har ett lantställe är det en smart investering att installera en laddare där. Detta höjer värdet på fastigheten, samtidigt som du i kombination med solceller kan reducera dina energikostnader genom att ladda din bil med en större andel solenergi, vilket är perfekt när du ska utforska ditt närområde och göra roliga utflykter. Wallbox Pulsar Plus är en av världens minsta elbilsladdare med en snygg design som passar in lika bra på röda stugan med vita knutar som det modernt designade sommarhuset. Laddaren kommer med en smart app som låter dig ladda på det sätt som passar dig bäst. Tillsammans med programvaran för energihantering Eco-Smart kan du ladda din elbil med 100% solenergi eller en blandning av solenergi och energi från elnätet.

Tillbehör för laddning
När du väl gett dig ut på din resa och behöver ladda bilen är det självklart viktigt att allt fungerar. Bra att ha med sig är såklart din laddsladd (även om det inte alltid behövs). Det är också bra att veta vilka laddare just din bil är kompatibel med. Vissa laddplatser kräver även speciella kort för att ladda, eller t.ex. speciella appar - planera därför din rutt i förväg så gott det går och se efter ifall du kan komma att behöva någon av dessa. Wallbox AC & DC laddare är alla OCPP-kompatibla, vilket betyder att man kan ansluta laddarna till alla tjänster som erbjuder styrning och betalsystem för elbilsladdare.

Spara in på räckvidd med enkla knep
Känner du att avståndet till nästa laddare är lite för långt? Med enkla knep kan du spara lite på bilens batteri. Att köra lite långsammare är ett sätt att spara på räckvidd då höga hastigheter kräver mer av batteriet. Väldigt varma eller kalla temperaturer påverkar också batteriets prestanda negativt, vilket kan vara värt att tänka på. Den optimala temperaturen för ett elbilsbatteri ligger omkring 21 grader. Om du kör långsamt kan du t.ex. dra ner bilrutorna istället för att använda ACn, vilket sparar lite batteri. Även att ha rätt lufttryck i däcken och att inte lasta bilen med för mycket vikt på taket (blir mer luftmotstånd) kan hjälpa till att förlänga räckvidden.
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2022
Kvantberäkning nästa stora grej? På väg mot en grönare framtidPTC introducerar Onshape-Arena Connection
9/21/2022
Den största investeringen i företagets historiaTibnor – en viktig kanal Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
9/20/2022
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security Alliance