LATEST NEWS

- News from the industry

Tholmarks Maskinuthyrning når nya höjder

Allt från byggmaskiner till maskinförartjänster via åtta egna depåer
Tholmarks Maskinuthyrning finns på åtta olika orter längs östkusten från Stockholm i norr ned till Växjö i söder. Företaget drivs och ägs idag av Anna Tholmark som är dotter till pappa Nils som startade företaget redan 1962. Då var företaget ett åkeri och huserade som mest hela 48 lastbilar, idag är det en framgångsrikt företag i den stentuffa uthyrningsbranschen.

- Service, engagemang och kvalitet är våra värdeord här på firman säger Anna Tholmark. Kombinerar man det med ”styrkan sitter i viljan” och att ”ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid” så löser man det mesta. Företagets viktigaste resurs är utan tvekan alla våra duktiga medarbetare men sedan är det naturligtvis viktigt med duktiga leverantörer också, och där vill jag verkligen lyfta fram vårt långa samarbete med Scantruck AB.

Allt från byggmaskiner till maskinförartjänster via åtta egna depåer
Det är en disig dag i oktober när vi besöker Tholmarks Maskinuthyrning på deras huvudkontor i Linköping. De som tar emot oss är Anna Tholmark, VD och ägare till bolaget samt depåchef Tommy Törnqvist som även är ansvarig för utbildningar. Över en kaffe berättar Anna att deras depåer finns i Stockholm, Södertälje, Finspång, Norrköping, Jönköping, Växjö samt Oskarshamn, förutom anläggningen i Linköping som vi befinner oss i nu. Idag kan man hyra allt från byggmaskiner, ställningar, bodar, hissar, containrar till liftar och maskinförarjänster från dem.
- Maskinförarjänster betyder att vi kan hyra ut teleskoplastare och hjullastare tillsammans med en duktig maskinist till företag och privatpersoner som behöver hjälp, förtydligar Anna.

Liftarna hos Tholmarks är och har under lång tid varit en viktig del av deras verksamhet, och inte mindre än ett femtiotal av dessa är röda och av märket Manitou som säljs av Scantruck AB. I flottan återfinns allt från 120AETJ och 150AETJ som är eldrivna maskiner främst avsedda för inomhusbruk till 280TJ.
- Våra populäraste liftar är nog de i ”mellansegmentet” det vill säga 180ATJ och 200 ATJ. De passar till en mängd olika uppgifter och är otroligt populära ute hos kunderna, berättar depåchef Tommy Törnqvist. Därför valde vi att ta med även en 200ATJe Oxygen senaste gången vi fyllde på lagret. Det är en ren elmaskin med samma fina egenskaper som 200ATJ men med alla fördelarna hos en elmaskin. Den lyfter 230 kg i korgen och har en arbetshöjd på 20 meter, men noll utsläpp och noll motorljud. Vi tycker det ligger rätt i tiden, och det gör även många av våra kunder också har vi märkt. Maskinen blev uthyrd direkt när vi fick den i våras och vi har knappt sett till den sedan dess. Vi fick faktiskt hämta hem den för att ni skulle komma hit och göra ett reportage, skrattar Tommy.

”Det har alltid funkar bra med Scantruck”
På frågan hur det kommer sig att de har så många Manitouliftar från Scantruck i sitt sortiment så svarar Tommy att det beror på flera olika anledningar. Ett skäl är att det är väldigt hållbara maskiner med ytterst lite tid i deras egna välutrustade verkstad där de både servar sin egen utrustning och hjälper andra företag,och desto mer tid ute hos olika kunder där de ska vara. Ett annat skäl är att den lilla eftermarknad de har behövt har fungerat väldigt bra, vilket skapar förtroende och gör att man handlar mer.
- Sedan ska vi inte sticka under stolen med att det är väldigt omtyckta maskiner ute hos våra kunder. Vi har flera kunder som frågar efter en Manitou istället för att fråga efter en lift, och vi är oerhört lösningsorienterade och lyhörda för våra kunders önskemål såklart, avslutar Anna Tholmark.

”Vi har hittat ett bra koncept i en tuff bransch”
Alla som känner till uthyrningsbranschen kan säkert skriva under på att det inte saknas konkurrens. Detta är givetvis något som Tholmarks Maskinuthyrning också märkt av, men det är inget som skrämmer ägaren Anna Tholmark utan snarare något som sporrar henne.
- I en tid fylld av uppköp där ägarna oftast tillhör stora multinationella bolag så har vi valt att stå kvar med båda fötterna på jorden, i privat ägo och utan att vara uppknyten till någon av de stora byggbolagen. Vi vill vara både lyhörda, kompetenta och engagerade mot våra kunder, men samtidigt vara obundna och kunna erbjuda en attraktiv arbetsplats med högt i tak och nära till skratt, och jag tror faktiskt att det är det som är hemligheten bakom vår framgång, avslutar Anna.

Vill ni läsa mer om de olika liftarna från Scantruck besök gärna: https://www.scantruck.se/

Vill ni läsa mer om Tholmarks Maskinuthyrning så hittar ni det här: https://www.tholmarks.se/


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Else Bach
Marketingkoordinator
Katkjærvej 5
DK-7800 Skive
Phone:+45 96147147
Direct:+45 96147103
Mobile:+45 30384214
Fax:+45 96147148
Web: www.scantruck.dk

LATEST NEWS

- News from the industry
11/19/2021
Fyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
11/16/2021
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
11/15/2021
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
11/12/2021
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
11/11/2021
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin