LATEST NEWS

- News from the industry

Teknikchef firar tre decennier

Med lim, spackel och fogmassa
Nyligen firade Erik Andersen en milstolpe hos Dana Lim, Nordens ledande tillverkare av lim, spackel och fogmassa. Det är nämligen 30 år sedan den då nyexaminerade kemiingenjören började som utvecklingsingenjör hos företaget 1994. Sedan dess har han med sin omfattande tekniska kunskap varit med och präglat en verksamhet och en bransch i snabb utveckling.

Mycket har hänt under de 30 åren som gått sedan teknikchefen hos Dana Lim först klev in genom dörrarna till det ansedda företaget i Köge. På den tiden var Dana Lim främst en limtillverkare – sedan dess har spackel och fogmassa blivit en integrerad och viktig del av verksamheten.

- Man skulle kunna tro att lim är en gammal uppfinning. Men när jag tittar tillbaka måste jag erkänna att vår utveckling under de senaste 30 åren har varit enorm. Inom den industriella sektorn har vi gått från att vara limleverantör till mindre danska företag till att vara en betydande leverantör bland Europas största industrier. En utveckling som kan tillskrivas vårt nära samarbete med kunderna för att skapa processoptimerade och kundanpassade lösningar, berättar Erik Andersen och fortsätter:

- Inom byggbranschen har vi idag ett mycket brett sortiment som kan lösa de flesta uppgifter. Utvecklingen har under åren drivits åt olika håll, till exempel produkter för energioptimering, produkter som bidrar till en bra arbetsmiljö för hantverkarna samt produkter som bidrar till ett bra inomhusklimat. Under de senaste åren har det dessutom varit ökat fokus på hållbarhet.

Inte långt från idé till handling
Även Lars Christensen, VD på Dana Lim, betonar vikten av att ha en skicklig teknikchef som Erik Andersen i den snabba utvecklingen som byggbranschen genomgår:
- På Dana Lim har vi en kultur som säkerställer en kort väg från idé till färdig produkt. Den kulturen har Erik i hög grad varit med och format och bidragit till under sina 30 år hos oss. Han har en unik förståelse för våra kunders problem, som han lyckas ta med sig till laboratoriet och omvandla till praktiska lösningar.

För Erik Andersen har de 30 åren som teknikchef varit synonyma med utveckling och modifiering. Det är en nödvändighet för att kunna erbjuda bästa möjliga kundservice på en marknad som förändras, säger han.

- Det har varit riktigt spännande att vara med och säkerställa att Dana Lim hela tiden flyttar gränserna för vad som är möjligt för att vara med i denna utveckling. Varje år utvecklar eller modifierar vi upp till 100 produkter för att vara i framkant med ny lagstiftning och teknologi, samt för att möta de utmaningar som våra kunder står inför i sin vardag, säger Erik Andersen.

Framtiden är cirkulär
När han frågas om de kommande 30 åren kommer att erbjuda lika många spännande milstolpar som de föregående, är teknikchefen inte tvivlande:

- Minst lika många och förmodligen ännu fler. Jag förutspår att vi inom relativt få år kommer att se stora steg mot mer cirkulärt återvinningsbara produkter samt nya ingredienser som kommer från helt andra källor än idag. Det är viktigt för mig att vi på Dana Lim inte bara strävar efter att göra det lite bättre, utan fortsätter att våga tänka i nya och cirkulära lösningar som kommer att förändra framtiden för branschen – och inte minst för våra efterkommande, avslutar Erik Andersen.

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
6/25/2024
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning