LATEST NEWS

- News from the industry

Technima har åtagit sig att tillämpa en CSR-strategi

CSR står för ”corporate social responsibility”

CSR innebär enligt EU-kommissionens definition att företag på frivillig grund integrerar sociala och miljömässiga hänsyn i sin verksamhet och i sin samverkan med intressenterna utöver vad lagen föreskriver.

CSR kan också beskrivas som företags bidrag till en hållbar utveckling. Ett företag som utövar CSR kommer därför sträva efter att ha en positiv påverkan på samhället samtidigt som det är ekonomiskt lönsamt.

CSR bygger på sju grundpelare:

1. Organisationens styrning
2. Mänskliga rättigheter
3. Relationer och villkor på arbetsplatsen
4. Miljöfrågor
5. Rättvisa affärsmetoder
6. Konsumentfrågor
7. Samhällen och lokal utveckling

VARFÖR ARBETAR TECHNIMA OCH DESS DOTTERBOLAG MED CSR?

I en allt mer konkurrensutsatt värld behöver vi se till att alltid vara marknadsledande. CSR är ett bolagsinternt projekt som hjälper oss att förbättra vårt resultat, påverka positivt, spendera mindre, bygga ett starkt varumärke och uppmuntra till innovation.
För att styrka och mäta förändringarna och den positiva miljöpåverkan på ett objektivt sätt har Technima valt EcoVadis-märkningen – den första CSR-märkningen i Europa.
ITAL GETE och OLERON STP tilldelades en guld- respektive bronsmedalj 2021 och Technima France tilldelades en guldmedalj 2022.
ITAL GETE och Technima France hör därför till de 5 % av toppföretag som tilldelats EcoVadis guldmedalj, vilket är ett erkännande av Technimakoncernens redan historiskt starka engagemang inom CSR.
Technimakoncernen har åtagit sig att följa en CSR-policy som grundas på:

Koldioxidavtryck (verktyg för att ta större ansvar)

Produktlivscykelanalys (för att minska påverkan från våra produkter ned till avfallsnivån)

EcoVadis-bedömning och förbättringsförslag

Den här policyn hjälper oss att vidta riktade åtgärder som alla Technimamedarbetare kommer bidra till eftersom CSR först och främst är ett företagsprojekt.


Contact information

Technima Nordic AB

Mailing address
Krokslätts Torg 5
43137 Mölndal
Region
Mölndal
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556757-2317
Founded: 2009
Employees: 9
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Technima Nordic AB

Vi har i första hand markeringsspray anpassade till specifika behov hos kompetent yrkesfolk inom olika sektorer:

BYGG: Ett stort sortiment av sprayfärger, tekniska produkter och markeringstillbehör som är oumbärliga för yrkesarbetare inom bygg- och anläggning. Kvalitet, precision, synbarhet på långt håll och hållbara markeringar anpassade efter era behov.

SKOG: Förstahandsvalet för yrkesfolk inom skogsbruk. Våra sprayfärger, komplement och tillbehör uppfyller de mest krävande markeringsbehoven hos skogsarbetare. Våra produkter är idealiska för skogsförvaltning eller sågverk.

EVENEMANG: Våra temporära markeringsfärger och färger med olika effekter är idealiska för utmärkning av olika sporter som vandringar, tävlingar, utställningar och andra evenemang.

LINJE: Ett sortiment med vagnar och färger för linjemarkering för att strukturera utrymme, avgränsa ytor och optimera trafiken. Våra linjemarkeringar är enkla att applicera och ger ett perfekt resultat samt bra resistens under lång tid.

RAL: Ett sortiment av bättringsfärger och övriga industrifärger för att enkelt och snabbt återställa era ytor. Ni hittar även ett brett urval av RAL-färger för säkerhetsmärkning eller för användning på jordbruks- eller anläggningsmaskiner.

TEKNIK: Ett komplett sortiment för underhåll av utrustning, delar, kugghjul och byggutrustning. Produkterna i sortimentet SOPPEC PRO TECH erbjuder en bred palett av aerosolprodukter samlade under funktionerna SKYDD, RENGÖRING, SMÖRJNING.

Marknadsledande i Norden på märkfärg.

Latest ads from Technima Nordic AB

All 135 objects by this company

Certifications

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000 – OHSAS 18001

Contacts

Mikael Nyman
Business Development Scandinavia
0722-273917
Daniel Algons
Sales Area Manager Sweden
+46 (0) 702 119 670
Joel Berggren
Key Account Manager Sweden
+46766354015

Videos

Soppec PureSPRAY-systemet

Soppec PureSPRAY-systemet
DITYSPRAY system - the many advantages
DITYSPRAY system - The Refillable Air Powered Spray Can

LATEST NEWS

- News from the industry
3/24/2023
Ny studie från DescartesSå räknar du hem en smartare lösningNy fästmassa ska sänka CO2-avtrycket 3D-tillverkning skapar nya möjligheter på Seco ToolsFeintool och SITEC stärker samarbetet i Europa
3/23/2023
Tekniska utrustning i byggnaderVolvo CE introducerar Connected Load Out Weigh in Motion-teknik Skyddsfärg avsedd att förhindra korrosionCastrols samarbete med Submer
3/22/2023
Upp till 62% trycklufts­besparing Ökad detaljhandel vid laddplatser Fortsatta fossilfria framstegSäkert halkskyddGlobala fordonstillverkare
3/21/2023
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
3/20/2023
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin