LATEST NEWS

- News from the industry

TCS landar TAP Air Portugal

Ska få den digitala transformationsresan att lyfta och driva innovation
Tata Consultancy Services (TCS) har utsetts till strategisk partner av flygbolaget TAP Air Portugal för att påskynda flygbolagets digitala transformation och driva innovation.

Som en del av en ny affärsstrategi kommer TAP att fokusera på att bli ett mer hållbart flygbolag och ytterligare stärka sin ledande position på marknaden. TCS kommer att etablera ett Airline Digital Center (ADC) i Portugal, bemannat av konsulter med djup branschkunskap såväl som med lösningsarkitekter och teknikexperter. Framöver kommer ADC att bli ett nearshore-center som kommer att hjälpa även andra av TCS globala kunder inom flygindustrin och skapa fler nya teknikjobb i Portugal.

TCS ska också hjälpa TAP att implementera en ny verksamhetsmodell, samt att driva, rationalisera och modernisera den befintliga IT-basen, bland annat via molnbaserad teknik. Allt i syfte att med mer sofistikerad analytisk data kunna ta mer effektiva affärsbeslut, skapa bättre kundupplevelser och förstärka operativ prestanda.

- TAP genomgår en ambitiös transformation för att komma ut starkare på andra sidan av den påverkan som Covid hade på flygindustrin, och på den resan behöver vi stabila partners, säger Christine Ourmières-Widener, VD på TAP. Vi har efter en grundlig utvärderingsprocess valt TCS baserat på deras djupa branschkunskap, beprövade lösningar för att leverera digitala transformationer och deras tekniska kompetens. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan driva digitala initiativ som kommer att förbättra kundupplevelsen, förbättra vår verksamhet och positionera TAP som kundernas föredragna flygbolag.

- Vi ser fram emot att påskynda TAP:s digitala transformation och skapa framtida affärstillväxt, säger Krishnan Ramanujam, VD för Enterprise Growth Business på TCS. TCS är fullt engagerat i att säkerställa att det kommer att bli ett långt och framgångsrikt partnerskap som hjälper TAP att uppnå sina affärs- och teknikmål. De investeringar vi gör i samband med att vi bygger ett Airline Digital Center i Portugal stärker TCS position som en tillväxt- och transformationspartner för företag lokalt och i regionen.

TAP grundades 1945 och har varit en del av Star Alliance sedan 2005. Flygbolaget är med 1 090 flygningar i veckan marknadsledande i Portugal.

Roland Bägén
Nordic Head of Marketing & Communication
roland.bagen@tcs.com
0046703178024

LATEST NEWS

- News from the industry
12/1/2023
Stålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023Steute strukturerar om sina affärsområdenMomentum Group förvärvar Swerub
11/30/2023
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
11/29/2023
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
11/28/2023
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!
11/27/2023
Treston Quick Edge ArbetsstationSäkra driften av dina maskiner Ett sekel av metallåtervinning Utrustning för att säkerställa en effektiv rivning Välj en certifierad leverantör för trådbondning