LATEST NEWS

- News from the industry

TAWIs lyftanordningar hos Postnord

Ett säkrare och effektivare arbetsflöde
Med sina omkring 8000 distributionsterminaler är Postnord en frontfigur i den nordiska logistiksektorn. Bara under 2021 levererade de uppemot 226 miljoner paket till företag såväl som till privatpersoner. Postnord Logistiks arbetsflöde är effektivare tack vare lyftanordningar från TAWI.

Logistiksektorn frodas rejält, vilket för med sig behov av att både anläggningar och processer som möjliggör snabbare och smartare arbetssätt. Antalet kollin och kartonger ser bara ut att fortsätta öka. Postnord har kontinuerligt investerat i smarta lyftlösningar från TAWI för sitt

logistikflöde på nästan samtliga terminaler under de senaste 15 åren.

På terminalen i Torsvik, utanför Jönköping, har de tretton lyftsystem från TAWI för de olika platser där paket hanteras.

Bland dessa är dryga hälften olika varianter av våra Snabba Vakuumlyftar och resterande är våra Teleskopmonterade containeravlastare.

Varför lyfthjälpmedel från TAWI?

Det viktigaste ur Postnords perspektiv, när det kommer till valet av lyfthjälpmedel, är användarvänligheten och säkerheten, säger Jonatan Floss, Underhållstekniker på Postnord. Med sina tio år inom organisationen, där han både jobbat med att lossa paket med hjälp av vakuumlyftar och Parcelift, och sedan fortsatt som Underhållstekniker, vet han verkligen vilken skillnad lösningarna gör.

”Det är stor skillnad när man använder vakuumlyft just för axlar och armar – man orkar mer och är piggare vid passets slut.”

I en bransch med högt tempo är det inte sällan nytt folk som tillkommer i verksamheten, vilket gör att användarvänlighet väger tungt vid valet av lyftsystem. Att hjälpmedlen är enkla att använda underlättar upplärningsprocesser enormt, men gör också personalen mer benägen att använda lyfthjälpmedlen – vilket minimerar påfrestning på kroppen, och därmed potentiella skador på bl.a rygg och axlar.

Vakuumlyftarna gör det dessutom möjligt för vem som helst att göra det jobb som tidigare varit begränsat till de som är fysiskt starkast och uthålligast. Detta öppnar upp möjligheterna för fler att jobba med pakethantering, vilket gör rekryteringsprocessen enklare.

Här kan du se mer om våra lösningar för logistik.

Mer info? Kontakta oss här
Hör av dig när som helst så hjälper vi dig.
Behöver du svar snabbt, ring oss direkt:
Kristian Kovacic/Öst: 0707-896290
Markus Carlbom/Väst: 031-7920710
Erik Wingholm/Syd: 0705-957810
Contact information
Mailing address
Transport­gatan 1
43437 Kungsbacka
Visiting address
Transport­gatan 1
43437 Kungsbacka
Region
Kungsbacka
Hallands county
Sweden
Organization id:
556236-7234
Founded: 1923
Employees: 49
English description is missing, swedish description below.

TAWI – lyfter din verksamhet!

TAWI har arbetat för industrin i över 90 år och vi har lärt oss mycket om hur olika industrier fungerar och vilka behov de har. Tack vare vår långa erfarenhet har vi stor förståelse för våra kunders behov och kan utveckla och producera produkter som löser deras behov. Vi är stolta över att vara branschens mest kompletta leverantör av lösningar för lätta lyft.

Vi på TAWI utvecklar produkter som hjälper företag inom många olika områden att skapa en ergonomisk arbetsmiljö med en effektiv och säker hantering av gods. Vi utvecklar, tillverkar och levererar lyftutrustning av högsta kvalitet, alltid med fokus på ergonomi, säkerhet och effektivitet. Vi vet att god ergonomi, en säker arbetsmiljö och effektiv hantering av gods ger en produktiv verksamhet med personal som mår bra, och det tycker vi är viktigt.

När du väljer TAWI kan du vara säker på att du får en lösning som är helt och hållet TAWI; från ritbordet, genom produktion, till installation och service är det vår egen personal som gör sitt yttersta för att uppfylla dina behov. Med TAWI kan du känna dig trygg.

Vår ergonomiska lyftutrustning minskar belastningen på ryggar, knän och axlar samt effektiviserar hanteringen av gods och sparar därmed stora pengar åt kunder över hela världen. Alla TAWIs produkter utvecklas och tillverkas i Kungsbacka och exporteras till hela världen, bland annat genom våra dotterbolag i Storbritannien, USA, Nederländerna, Danmark och Tyskland.

Välkommen att kontakta oss!

Contacts

Jonas Carlsson
0739926322
Kristian Kovacic
Area Sales Manager Öst
0707-896290
Erik Wingholm
Area Sales Manager Syd
0705-957810
Markus Carlbom
Area Sales Manager Väst & Norr
031-7920710

Videos

Vi är TAWI

Vi är TAWI
TAWI Sverige

LATEST NEWS

- News from the industry
11/25/2022
Städfirma Helsingborg Eitech installerar ny laddningsinfrastruktur Peab först i Sverige med smarta sensorer Upptäck LEMO:s banbryt­ande High speed-kontakterSå vinner du det psykologiska spelet
11/24/2022
PS Auction säljer stor maskinpark på auktionAJ Produkter fortsätter tillväxtresanPress & Metall i Hjo investerarABB lanserar ett Energy Management-system för grön vätgasIndustrijobb utomlands
11/23/2022
Trygg plåt fortsätter att växaABB investerar i TallarnaClemondo ställer ut på AutomässanEn mässa i hållbarhetens teckenNya testkablar från Stäubli
11/22/2022
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
11/21/2022
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen