WEDNESDAY, FEBRUARY 19 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Svenskarna väljer helst Volvo - för 62:a året i rad

Marknadsledare för 62:a året i rad med Volvo V60 som Sveriges mest sålda bil, och Volvo V90 på andra plats.
Så kan 2019 summeras för Volvo Car Sverige. Totalt registrerades 65 273 Volvobilar under året, och nästa år väntas laddhybrider stå för minst 25 procent av försäljningen.

– Det har verkligen varit ett framgångsrikt år. För mig, som kom till Sverige i år, är de här siffrorna fascinerande. Med Volvo V60 har vi en bil som säljer mer än vad andra premiummärken gör totalt, säger Jon Wakefield, vd för Volvo Car Sverige sedan juni i år. Han kom då närmast från motsvarande position på Volvo Cars marknadsbolag i Storbritannien.

– När vi blickar framåt mot 2020 satsar vi på ett marknadsledarskap som går bortom registreringar. Vi strävar efter att vara ledande inom kundbemötande och lönsamhet såväl som i de produkter vi erbjuder, säger Jon Wakefield.

Idag presenterade branschorganisationen Bil Sweden registreringssiffrorna för december och helåret 2019. Bilåret 2019 inleddes på lägre registreringsnivåer jämfört med 2018, som var ovanligt starkt på grund av att den nya skattelagstiftningen Bonus Malus infördes den 1 juli.

Under slutet av 2019 ökade dock marknadens totala bilförsäljning – denna gång på grund av att fordonsskatten kommer att justeras för den nya körcykeln WLTP efter årsskiftet. Totalmarknaden i Sverige nådde 355 704 registreringar, och i topp hamnar Volvo S/V60 med 23 179 bilar. På andra plats kommer Volvo S/V90 med 14 714 registreringar och på fjärde plats Volvo XC60 med 13 091 registreringar.

– Att vi år efter år har så många bilar med på topplistan visar att våra produkter är helt rätt för den svenska premiummarknaden, både bland företags- och privatkunder. Under året har vi dessutom lanserat vår första elbil som kommer att börja säljas efter årsskiftet och vi har trappat upp produktionen av våra laddhybrider, säger Volvo Car Sveriges försäljningsdirektör Fredrik Isakson.

Även 2020 ser ut att blir ett starkt bilår. Enligt Bil Swedens prognos kommer nybilsförsäljningen att uppgå till 330 000 bilar. Volvo Car Sveriges ambition är att öka laddhybridernas andel av försäljningen, från dagens 10 procent till minst 25 procent. Idag finns alla Volvo Cars modeller i laddhybridutförande, och även bland dem är Volvo V60 populärast.

– Volvo Cars har ett fantastiskt produktutbud. Nästa år behöver vi bli ännu bättre på att positionera våra elektrifierade bilar på marknaden. Även om priset för laddbara bilar är högre så blir den totala ägandekostnaden lägre för en bil som körs på el jämfört med bensin eller diesel. Det är ett nytt mindset som vi behöver bli bättre på att prata med våra kunder om, säger Jon Wakefield.

Volvo Cars bäst säljande modeller i Sverige 2019:
1.Volvo S/V60 - 23 179
2.Volvo V90 - 14 714
3.Volvo XC60 - 13 091
4.Volvo XC40 - 7 593
5.Volvo V40 - 3 844
6.Volvo XC90 - 2 852

Karin Wik
Press Manager
karin.wik@volvocars.com
+46 708 86 48 35
Contact information

Volvo Personvagnar AB

Mailing address
Avd. 50090 Hb3s
40531 Göteborg
Visiting address
Vps/vci-huset Kaross­vägen 2
SE-29338 Olofström
Region
Göteborg
Västra Götalands county
Sweden
VAT number:
556074-3089
Founded: 1960
Employees: 15768
Om Volvo Car Group

Volvo har tillverkat bilar sedan 1927. I dag är Volvo Cars ett av de mest välkända och ansedda bilmärkena i världen med en försäljning på 534 332 bilar i över 100 länder 2016. Volvo Cars ägs sedan 2010 av kinesiska Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Volvo Cars utgjorde en del av svenska AB Volvo fram till 1999 då företaget köptes av amerikanska Ford Motor Company. 2010 köptes Volvo Cars av Geely Holding.

I december 2016 hade Volvo Cars över 31 000 anställda världen över. Volvo Cars huvudkontor och produktutvecklings-, marknadsförings- och administrationsavdelningar finns i huvudsak i Göteborg. Volvo Cars kinesiska huvudkontor ligger i Shanghai. Företagets huvudsakliga bilfabriker finns i Göteborg, Gent (Belgien) och Chengdu och Daqing (Kina), medan motorerna tillverkas i Skövde och Zhangjiakou (Kina) och karosskomponenter i Olofström.

Contacts

Volvo Cars
-

News related to the company

Videos

Designed For Generations

Designed For Generations
Volvo V90: Made By Sweden | ”Prologue” Featuring Zlatan Ibrahimović
Adventure That Knows No Limits

LATEST NEWS

- News from the industry
2/13/2020
ECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2/12/2020
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2/11/2020
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2/10/2020
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2/7/2020
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publik
Advertisements