Svenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktober - industritorget.com
FRIDAY, JUNE 05 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Svenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktober

Svenska Aerogel Holding AB (Publ) beräknar att den första storskaliga produktionslinan i Gävle – Master Pilot Plant 2019 kommer att vara startklar för tester i slutet av oktober.
Nästa steg blir att utvärdera teknik och kvalitet, verifiera mot recept samt säkra att alla miljökrav uppfylls. Hela anläggningen kommer att testas i ett SAT (Site Acceptance Test) innan anläggningen driftsätts i skarpt läge mot kund.

”Det här är ett viktigt steg för bolaget och vi ser fram emot givande och viktiga diskussioner med potentiella partners och kunder den närmaste tiden. Vi har en nära dialog och de följer våra framsteg med stort intresse. ” Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel.

Den första industriella produktionen av Quartzene är snart igång. Det är ett avgörande steg för Svenska Aerogel som kommer att kunna erbjuda betydligt större volymer till globala industrier. Den sista pusselbiten levererades till fabriken i slutet på förra månaden och montage, mekanik och elinstallationer kunde då slutföras för att koppla ihop alla enheter i ett nytt styrsystem. Parallellt med detta har nya och utökade order hanterats i ursprunglig utrustning i fabriken.

Produktionschef Nestor Wallberg förklarar läget: ”Vi är mycket nöjda med att målet nu är så nära. Vi bygger något som ingen annan någonsin gjort och hela processen är unik.

Det betyder förstås en rejäl portion med utmaningar och det är oerhört spännande för alla inblandade att få vara med om detta. Samtidigt producerar vi maximalt i den ursprungliga delen av fabriken och levererar utan dröjsmål. Det visar verkligen att det finns ett stort engagemang hos alla inblandade.”

Produktionen av Quartzene har under hela uppbyggnaden av MPP 2019 pågått parallellt i befintlig anläggning och kommer med den nya linans ökade kapacitet att nå betydligt större volymer. MPP 2019 är den första av fyra planerade tillverkningsmoduler som skalar upp kapaciteten. Fullt utbyggd kommer den unika anläggningen i Gävle att kunna producera 1000 ton/år.

Investeringen i fabriken skapar möjlighet att tillmötesgå de ökade volymkrav som Svenska Aerogels kunder och återförsäljare förväntas komma med. Svenska Aerogel levererar Quartzene till industrier som använder materialet som en tillsats i egna produkter i syfte att bl a nå effektiva isolerande egenskaper. Tillverkande industrier söker lösningar för att kunna erbjuda slutprodukter som bidrar till energibesparingar, mindre materialförbrukning och bättre prestanda. Det handlar om helt nya eller förbättrade produkter som isolerar effektivt, renar och filtrerar. Här uppmärksammas Quartzene som tillför de egenskaper som krävs för att lyckas med hållbara lösningar i industriella tillämpningar.

För ytterligare information kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel 070 616 0867 toreinar.norbakk@aerogel.se

Svenska Aerogel har utvecklat Quartzene, nästa generations aerogel. Quartzene är ett tillsatsmaterial för produkter inom termisk isolering, färg&ytskikt, filtrering och tryckbarhet.

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är FNCA info@fnca.se, 08-528 003 99.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/27/2020
Långsiktig hållbarhet inom tillverkningsindustrin kräver vattenhushållningHar du bokat kröning och serviceavtal till din våg?Telias första stora 5G-nät i Stockholm är igångGrävmaskinister världen över fortsätter gräva trots oron utanför hytten – hyllas av EngconLyckeby valde Pegasus® Continuous Mixer från Christian BernerRobotföretag får experthjälp genom samarbete med Örebro universitetWibax – en trygg och säker leverantör!Makita lanserar kolborstfri grästrimmerNya e-tjänster för att söka bygglov ska ge snabbare beskedSvensk säljstart för Mercedes -Benz 8-sitsiga elbilPortabel markradar ger fullständig rapport över nedgrävda ledningarBillerudKorsnäs introducerar nytt verktyg för livscykel­analyser av förpackningarEn egen maskin var mer flexibelt och gav bättre ekonomi för Addes Mark & Bygg i Stockholm ABHallandsHamnar automat­iserar sin tullhantering – inför molnbaserad lösning från Descartes
5/26/2020
Schneider Electric och EcoDataCenter vidareutvecklar klimatpositivt samarbeteNya broschyrer om Din tryckluft i fokus Nytt sortiment av teleskopskenorLackerare lär sig hantera riskerBeijer Byggmaterial tecknar avtal med JM kring byggförnödenheterProduktionstekniska dagen 2020 blir digitalt eventAdvenica får ny order på datadioder värd 1,7 MSEK från svensk myndighetSALTO Systems fortsätter växaZinc Booster - finlir för hållbara kamaxlar och ventilerSkyLine vinner ännu ett internationellt pris - design och ergonomi är nyckelfaktorerEn ny generation kablarIndustriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
5/25/2020
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
5/22/2020
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
5/20/2020
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i Sverige
Advertisements