LATEST NEWS

- News from the industry

Sundsvall, Timrå och Härnösand välkomnar en batterisamordnare

En datorgenererad skiss över Torsboda Industrial Park
Den gröna omställningen pågår för fullt, och elektrifiering av världens fordonsflotta står högt på agendan. Globalt växer den nya industrin inom batteritillverkning, och Sverige är inget undantag. Tvärtom. Tack vare Northvolts satsning i Skellefteå följer nu Scania och Volvokoncernens satsningar, och fler söker bra lokaliseringar för sina fabriker.

Att Sundsvallsregionen har en stor potential för att bli en del av denna tillväxt är ingen nyhet.

– Vår site i Torsboda som genomgått en hård granskning av Northvolt och Volvo Cars klarade sig nästan hela vägen i mål, påminner Bodil Hansson (s), kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall. Det är ett riktigt bra kvitto på styrkan i vårt erbjudande.

Nu meddelar näringsminister Karl-Petter Thorvaldsson att man kommer utse en särskild batterisamordnare för att koordinera den nya industri som växer fram.

– Det är oerhört glädjande att regeringen visar förståelse för att vi måste möta den nya industrins behov av såväl fossilfri el, samt effektivare tillståndsprocesser, säger Andreas Sjölander (s), kommunstyrelsens ordförande i Härnösand.

Samverkansprojektet mellan Sundsvall, Timrå och Härnösands kommuner pågår för fullt och det tydliga målet är naturligtvis att bli en del av den gröna industrialiseringsvåg som nu sveper över Sverige.

– Vi har Europas bästa erbjudande, bland annat genom vår prisvärda gröna energi och ett utmärkt logistiskt läge säger Stefan Dalin (s), kommunstyrelsens ordförande i Timrå. När samordnaren är utsedd ska vi bjuda in vederbörande till Torsboda för att presentera vår site, avslutar Stefan Dalin.

För mer information, kontakta:
Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande i Timrå
Telefon: 073-270 95 39
E-post: stefan.dalin@timra.se

Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande i Härnösand
Telefon: 070-899 86 88
E-post: andreas.sjolander@harnosand.se

Bodil Hansson, kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall
Telefon: 073-095 62 57
E-post: bodil.hansson@sundsvall.se

LATEST NEWS

- News from the industry
9/20/2023
QNAP lanserar 25 GbE
9/19/2023
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso
9/18/2023
Fördelarna med mobil vägning EU-lånet - ett företagslån Hilti lanserar EXO-SKraftringen framtidssäkrar elnätet i HörbyAbkati lanserar en ny serie kraftfulla arbetslampor
9/15/2023
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
9/14/2023
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin