LATEST NEWS

- News from the industry

Succéår för Isuzus helt nya pickup

Isuzu har haft ett fantastiskt 2021
Inför modellåret introducerades en helt ny generation av pickupen D-Max. Med en månad kvar att räkna ihop har utmärkelser och toppbetyg regnat över Isuzus stabila arbetshäst. Så även i Sverige där nyregistreringen mer än fördubblats och återförsäljarnätet har stärkts till att bli mer heltäckande än någonsin.

Genom hela 2021 har toppbetygen haglat över Isuzus helt nya generation av pickupen D-Max. På marknader där pickuper har en särskilt stark ställning utropades D-Max snabbt till favorit med en rad prestigefulla utmärkelser.

I Storbritannien utropades till Bästa Pickup i brittiska Business Van Awards samt av Trade Van Driver, What Van? och 4x4 Magazine. Nya Zeeländska NZ4WD Magazine utsåg D-Max till Ute of The Year och i Australien utsågs Double Cab-utförandet utsedd till Best Dual Cab Ute av Drive. I australiska Roy Morgan Customer Satisfaction Award vann samma komfortabla utförande av Isuzus härdiga pickup inte bara sin klass. Den utsågs även till bästa fordon av vinnarna i alla kategorier och Isuzu till årets biltillverkare!

Gemensamt för samtliga är att juryn på de olika tidskrifterna och branschorganisationerna motiverade sina val på mycket liknande sätt. Alla belyste hur Isuzu hade lyckats utveckla sin pickup med en personbilslik nivå på utrustning, komfort och – inte minst – hög trafiksäkerhet. Allt det samtidigt som ytterligare framsteg hade gjorts inom det som varit Isuzus traditionella paradgrenar: slitstyrka, praktisk funktion samt pålitlighet i alla väder och miljöer.

Med en traditionell, men från grunden nykonstruerad ram bygger senaste generationen D-Max vidare på Isuzus lastbils-DNA. Ramen utgör en ryggrad som är den kraftigaste på marknaden, konstruerad för att D-Max säkert ska ta sig fram i de tuffaste av miljöer, med över ett ton last flaket och en maximal dragvikt om 3,5 gånger så mycket.

En diffspärr och fyrhjulsdrift som med lätthet aktiveras inifrån den ombonade hytten, i kombination med elektroniska förarhjälpmedel som automatiskt anpassar drivgreppet, har nya D-Max egenskaper som terränggående arbetshäst förädlats och förbättrats ytterligare.

Det som utmärkt nya D-Max mest är dock dess höga säkerhetsnivå, med ett standardmonterat säkerhetspaket som – bland mycket annat – omfattar kollisionsvarnare och autobroms, adaptiv farthållare, filhållningsassistent, trafikskyltavläsning, trötthetsvarnare samt i hyttutföranden med baksäte till och med ISO-Fix-fästen för barnstol.

Det bidrog till att nya D-Max, som första pickup på marknaden har tilldelats det maximala säkerhetsbetyget fem stjärnor i de nya, stränga säkerhetstesterna i Euro NCAP och deras motsvarigheter i Australien och Asien.

Även i Sverige har framgångarna för nya D-Max under 2021 varit anmärkningsvärt goda. I tester har nya D-Max förbättrade egenskaper som pålitligt arbetsredskap uppskattats av svensk fackpress och ännu tydligare av alla köpare. Under 2021 ökade nyregistreringarna av D-Max med 115 procent. Redan innan årsskiftet ligger ytterligare ordrar om nära 1.000 pickuper!

Samtidigt har återförsäljarnätet stärkts med 25 nya företagare som säljer Isuzu i Sverige. De blev medlemmar i en hårt arbetande gemenskap av handlare som är så nöjda i kontakten med sin generalagent att Isuzu Sverige tog första plats i MRF:s årliga GA-enkät.

Tillsammans innebär det att Isuzu, under 2021 har en större och starkare närvaro i Sverige än någonsin förr.

Ett år av framgång och nyheter som nu är på väg in i ett nytt. Ett år som även det kommer att bjuda på flera nyheter från Isuzu. Alla förberedda och redo för fortsatt hårt arbete 2022.

Isuzu Sverige tackar er alla för ett fantastiskt 2021 och önskar

God Jul och Gott nytt år!

LATEST NEWS

- News from the industry
1/5/2022
Zeppelin-Cat startar samarbete med Utbildning NordKapsling – nu med displayer och knappsatserEfterlängtad CT-scanner på plats på Produktionstekniskt CentrumNy VD för Swerock från årsskiftet
1/4/2022
Ni skottar väl säkert i vinter?Swecons HR-chef Paula Hernandez: "Tillsammans är vi safe@swecon"Conrad erbjuder nu kontakter från MolexVolvos tunga elektriska lastbil satt på prov2021 nytt rekordår för nystartade företagSolör Bioenergi etablerar sig i SträngnäsNytt rekord för Kia 2021Areco Direct fortsätter växa
1/3/2022
Nu finns däcktrycks­övervakning för både Volvo hjullastare och dumprarMontico startar svets­utbildning för Fredriksons VerkstadSammanslagningen klar: ”Fantastiska möjligheter”Även tillverkningsindustrin tjänar på digital marknadsföringNytt produktionsrekord för Oskarshamn 3Lägsta konkursnivåerna på fyra årCentrala milstolpar kopplade till Enviros kommersiella utveckling
1/2/2022
Saab får beställning på ledningsstödsystemFAR välkomnar utredning om revisionspliktenLogistikcenter med fokus på miljö och automationStabtech är ett av Sveriges snabbast växande företagSkyltmax tillsätter Mattias Klingberg som ny VD
12/23/2021
God jul & Gott nytt år!Stark orderingång ger optimism inför 2022 Uniktruck återförsäljare av maskiner från MECLIFTElin – en av Sveriges yngsta industriredaktörer Ny rapport visar hur svenskar kör i juletid jämfört med bilförare i andra länderStorskogen förvärvar Hans Kämmerer i TysklandMajoriteten är inte störda av vindkraftverkens hinderbelysning20 procents ökning av biodrivmedel 2021LightAir adderar industriellt erbjudandeSolfångare på plats hos Iberafrica i NairobiNya numret av Svensk ByggtidningKiwa lanserar miljöutbildningarRekordår för Grant Thornton International Ltd Norge och Tyskland satsar på svensk kvalitet
12/22/2021
Ett starkt 2021 bäddar för ett spännande 2022!Våga tro på framtidens teknik!Auer signal släpper sin starkaste serie hittills Oda lägger beställning värd ca 12 MSEKPositiv försäljningsprognos för Byggmaterialhandeln 2022Elmässan och Fastighets­mässan Syd flyttar till 14-15 september 2022Sciety investerar i spjutspetsbolaget NEOGAP TherapeuticsLinde bidrar i forsknings­projekt för vätgasdriven färjetrafikMeta och Cisco formar framtidens datacenter Parafon förbättrar produktionen
12/21/2021
Volvomaskiner sätter färg på vindkraftsbygge i MotalaMätteknik för reparation, underhåll och serviceEngångsplastens miljöpåverkan - dessa produkter förbjuds 2022Så kan sökmotoroptimering stötta exportmarknadenÖgonblick av tystnad visar vägen mot bättre supraledareLiplid är nu världens bästa lock Tooltec inleder samarbete med Saab Dynamics SJ investerar i framtidens snabbtågByggelement tar nästa stora kliv för klimatetGröna lastbilar får gräddfil genom terminaler i Göteborgs hamnVerizon uppmanar företag att förverkliga planerna på det uppkopplade företagetSå kan smart teknik minska din elräkning i vinterDavid Trygg ny säljare mot uthyrningsbranschen hos Scantruck AB