LATEST NEWS

- News from the industry

Stort event samlar skand­inaviska byggbranschen

Med fokus på digitalisering
Digitaliseringen av bygg- och anläggningsbranschen är i full gång och kommer snart att få ett uppsving. I september går BIM World Copenhagen av stapeln, med fokus på hur digitalisering kan förbättra såväl byggsystem som processer. Här samlas nyckelaktörer, intressenter och en rad kompetenta utställare för att ytterligare driva den digitala revolutionen inom byggbranschen – något som kräver en gemensam insats.

De senaste åren har både Paris och München satt fokus på digitalisering i byggbranschen genom att arrangera det internationella evenemanget BIM World. Branschen står nämligen inför flera utmaningar, med särskilt fokus på miljön, och här är potentialen för förbättring stort.

Det betonas på BIM World Copenhagen, där utställarna är redo att visa alla de lösningar som kan bidra till hållbart och intelligent byggande – från digitala verktyg och artificiell intelligens till avancerad teknologi och dataanalys. I år finns det ett brett utbud av spännande utställare, talare och inte minst workshops när evenemanget öppnar dörrarna den 18 och 19 september i KB Hallen i Köpenhamn.

Stor potential kräver stort evenemang
BIM World Copenhagen understryker värdet av digitalisering i byggbranschen och därför beslutade arrangörerna från det danska eventet Building Green att presentera det internationella evenemanget i Danmark.

- Vi står på en brinnande plattform. Därför måste vi arbeta med hållbarhet på flera sätt – både genom materialval, byggprocesser och verktyg. Digitalisering, nya metoder och en vilja att ändra beteende kan således vara avgörande för omställningen av branschen, förklarar Sarah Elhauge, direktör på Building Green.

Även om potentialen är stor, påpekar hon också att ingen kan klara uppgiften ensam.

- Om vi ska nå målet med digitaliseringen av byggbranschen krävs det en gemensam insats med tvärindustriellt samarbete och kunskapsdelning för att kunna omfamna de nya teknologierna. Därför är det viktigt att kunna skapa ett utrymme på BIM World Copenhagen där vi kan samlas för att hjälpa den digitala omställningen på vägen, säger Sarah Elhauge.

Digitalisering förbättrar byggprocessen – från början till slut
På årets BIM World Copenhagen kommer 50 engagerade utställare, inklusive flera utländska experter och branschjättar, att stå redo att berätta om de senaste verktygen och teknologierna. En av dem är Nemetschek Group, som ligger bakom erkända mjukvarulösningar som Solibri, Bluebeam, Archicad och dRofus, vilket täcker hela livscykeln för bygg- och infrastrukturprojekt.

- Digitaliseringen inom byggbranschen har sedan länge bevisat sitt värde och medfört bättre, billigare och mer hållbart byggande. BIM World i Europa är mycket viktigt för oss som ledande leverantör av BIM-lösningar för hela byggcykeln, säger Yves Padrines, CEO för Nemetschek Group, och fortsätter:

- Vi har tidigare deltagit vid BIM World i München och Paris, där vi hade några fantastiska dagar med både kunder och partners. Vi ser fram emot att delta i evenemanget i Köpenhamn med massor av ny kunskap och konkreta exempel, samt att träffa aktörer från AEC/O-segmenten i Norden.

Goda möjligheter att fördjupa sig i byggbranschens största teman
För att täcka branschens viktigaste teman kan besökarna uppleva fyra scenr med var sitt fokusområde. Det är helt upp till dem om de vill samla in kunskap, aktivt delta i diskussionen eller kanske följa jakten på morgondagens lösningar för branschen.

Här kommer ämnen som ny teknologi, digitalisering och hållbarhet att diskuteras, samt hur man kan ta ett kreativt och holistiskt tillvägagångssätt till byggprocessen.

Om du vill delta på BIM World Copenhagen den 18 och 19 september i Danmark kan du köpa en standardbiljett för 1350 DKK och en VIP-biljett för 2700 DKK. Båda biljettyperna ger tillgång till de två dagarna.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI