LATEST NEWS

- News from the industry

Stora Enso slutför förhand­lingarna vid Anjalankoski

Om nedläggningen av en papperslinje
Stora Enso har slutfört förhandlingarna gällande konsolidering av bokpappersproduktionen och den permanenta stängningen av en av två pappersmaskiner vid anläggningen i finska Anjalankoski. Nedstängningen kommer att ske under det fjärde kvartalet 2023.

I april 2023 tillkännagav Stora Enso planerna på att permanent stänga en av två pappersmaskiner och koncentrera all bokpappersproduktion till en enda linje vid den integrerade anläggningen Anjalankoski, till följd av ihållande svag efterfrågan på papper samt höga insatskostnader.

Stängningen av linjen som producerar obestrukna mekaniska kvaliteter innebär att anläggningens årliga kapacitet minskar med 250 000 ton medan omsättningen minskar med cirka 100 miljoner euro. Stängningen kommer att genomföras under fjärde kvartalet 2023 och berör 89 personer, varav 50 kommer att sägas upp. Majoriteten av uppsägningarna hanteras genom pensionsavtal.

– Det alltid är tråkigt att behöva säga upp personal, men vi är ändå lättade över att antalet berörda medarbetare är betydligt lägre än beräknat. Stora Enso kommer att fortsätta nyttja synergieffekterna mellan kartong- och pappersproduktion vid anläggningen i Anjalankoski. Med den kvarvarande pappersmaskinen kommer koncernen även fortsatt att kunna producera sitt utbud av bokpapperskvaliteter, säger Hannu Kasurinen, chef för divisionen Packaging Materials.

Den integrerade anläggningen i Anjalankoski redovisas under divisionen Packaging Materials från och med 2023. Anläggningen omfattar produktionsenheten för förpackningskartong i Ingerois och produktionsenheten för papper i Anjala. Den sistnämnda redovisades tidigare under den numera avvecklade divisionen Paper.

För ytterligare information, kontakta:
Carl Norell
Presschef
Tel. +46 72 241 0349

Frågor från investerare:
Anna-Lena Åström
SVP, Investor Relations
Tel. +46 70 210 7691
Contact information

Stora Enso Paper AB

Mailing address
Nymölla­vägen 260 -15
29573 Nymölla
Region
Bromölla
Skåne county
Sweden
Organization id:
556070-4446
Founded: 1959
Employees: 1481
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Stora Enso

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, kartong- och pappertillverkare, förläggare, detaljhandlare, tryckerier, konverterare, snickerier och byggföretag.


Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon. Våra material är förnybara, återvinningsbara och går att återanvända. De utgör grunden för många innovativa lösningar inom förpackningar, träprodukter och biomaterial som kan användas istället för produkter som baseras på fossila bränslen och andra icke förnybara material.


Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm. Vår omsättning 2017 uppgick till 10 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1 miljard EUR.


Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.

Contacts

Carl Norell
-

Videos

Stora Enso e-TALES

LATEST NEWS

- News from the industry
6/12/2024
Splunk lanserar avan­cerade AI-förbättringar Ny serie av svarta beslag förenar stil och styrkaKommuninvest emitterar 4,5 miljarder kronorTCS lanserar banbrytande plattform för generativ AIRexel driver på för en hållbar framtid
6/11/2024
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin
6/10/2024
Kunderna är dom bästa ambassadörerna!Volvo CE utökar sortimentetMilltool fortsätter sin etablering Förstå hur TIG-svetsning fungerar IEC 62 433 höjer säkerheten
6/7/2024
Det du behöver veta om Tablet PCs Effektiva tjänster för industrirör Lanserar en AI-assisterad säkerhetsplattformGetacs robusta mobila arbetsstationSofting Industrial intro­ducerar edgeConnector
6/5/2024
Harts 3D-utskriftStegar med plattformBelysning och indikator i samma enhetBystronic väljer Water Jet Sweden Nu introduceras en ny lanseringskampanj