STIHL inför hemleverans av motorsågar - industritorget.com
SUNDAY, MAY 31 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

STIHL inför hemleverans av motorsågar

Från och med april erbjuder STIHL möjlighet till hemleverans även av motorsågar vid köp online hos certifierade återförsäljare.
Tidigare har kunder endast haft möjlighet till upphämtning hos återförsäljarna. I och med beslutet finns samtliga produktkategorier från STIHL tillgängliga för hemleverans via återförsäljare med e-handel.

2014 började STIHL erbjuda onlineförsäljning och hemleverans via certifierande återförsäljare, för alla produktkategorier utom skärande verktyg. Därefter tillkom resterande kategorier, dock inte motorsågar. När det 1 april i år blir möjligt att även få motorsågar hemlevererade från återförsäljare med e-handel finns STIHL samtliga produktkategorier tillgängliga på detta sätt.

– Nu får kunderna möjlighet till smidig hemleverans av samtliga produktkategorier från STIHL. Vi är säkra på att vi kan nå nya marknader och uppnå kundkraven samtidigt som vi kan behålla vår varumärkesfilosofi, säger Hans Gustavsson, försäljningschef STIHL Sverige.

Beslutet att erbjuda hemleverans av motorsågar i bland annat Sverige togs i början av 2020. För STIHL är säkerhet ett av ledorden och anledningen till att leveransalternativet har dröjt. Tidigare har kunder som beställt motorsågar online hänvisats till en certifierad återförsäljare för att hämta upp produkten.

Där har återförsäljaren lämnat över den färdigmonterad och provkörd, för att kunna erbjuda råd och instruktioner för säker användning.

– Vi har tittat efter en lösning som gör det enklare för kunden att handla våra produkter samtidigt som vi inte tappar expertisen och rådgivningen av våra återförsäljare. Nu finns fler sätt att för kunderna att ta till sig detta, säger Hans Gustavsson.

Vid hemleverans av motorsågar gäller följande:

• Motorkropp, svärd och kedja levereras i ett paket.
• STIHL återförsäljare erbjuder kundsupport via telefon och instruktioner under ordinarie öppettider.
• E-handelsplattformen hos servande fackhandel erbjuder säkerhetsinstruktioner för motorsåg och en tydlig länk till respektive modells aktuella instruktionsalternativ, exempelvis monteringsvideo.

För mer information, vänligen kontakta:
Gunilla Eriksson, presskontakt STIHL Sverige, 0302-248 08, gunilla.eriksson@stihl.se

LATEST NEWS

- News from the industry
5/25/2020
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
5/22/2020
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
5/20/2020
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Advertisements