WEDNESDAY, AUGUST 04 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Statisk elektricitet är ett problem i många branscher

I många produktionsmiljöer och industrier är det viktigt att säkerställa korrekt fuktighet så att ingen statisk elektricitet genereras.
Detta gäller bland annat elektronik- och plastproduktioner, på sjukhus och produktioner som har att göra med dynamit. Även på kontor kan statisk elektricitet uppstå och ge anställda obehagliga stötar. Det är därför viktigt att hålla koll på fuktigheten.

Statisk elektricitet kan minska produktiviteten, sänka produktkvaliteten och skapa allvarliga säkerhetsproblem för anställda på grund av gnistor. Statisk elektricitet kan också orsaka skador på utrustning och maskiner som kan leda till stillestånd i produktionen. Det är därför viktigt för både anställda och produktionen att säkerställa en korrekt luftfuktighet.

Undvik statisk elektricitet med rätt fuktighet
Befuktning är en utbredd och lämplig metod för att undvika uppbyggnad av statisk elektricitet. När luftfuktigheten kontrolleras och hålls på en optimal nivå fungerar vatteninnehållet i luften som en naturlig elektrisk ledare som kommer att leda bort eventuell statisk elektricitet.

Det skiljer sig från bransch till bransch vilken luftfuktighet man ska bibehålla. Till exempel i elektronikproduktioner rekommenderas att luftfuktigheten hålls på 35-45% och att luftfuktigheten hålls mellan 40-50% I MR-kameror på sjukhus.

www.condair.se
Contact information
Mailing address
Dåntorps­­vägen 51
13650 Jordbro
Visiting address
Dåntorps­­vägen 51
13650 Jordbro
Region
Haninge
Stockholms county
Sweden
Organization id:
DK15200537
Founded: 2018
Employees: 5
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Condair AB!

Condair är en av världens ledande tillverkare av kommersiella och industriella produkter och system för befuktning och evaporativ kylning.

Vi sätter standarden för energibesparande och hygieniska lösningar som integrerar innovativa funktioner, hög prestanda och minimalt underhållsbehov.

Condair levererar befuktning, avfuktning och evaporativ kyla till allt från små och medelstora till de största verksamheterna runt om i världen. Våra lösningar styr luftfuktigheten med stor precision och är extremt energi- och miljövänliga, både vad gäller ström- och vattenförbrukning.

Condair-gruppen har en bred uppsättning av tekniska lösningar och exporterar våra ledande varumärken ML System, Defensor, Condair, Draabe samt JS Humidifiers till över 70 länder. Condairs produktionsanläggning i Danmark har ett hygien- och ISO-certifierat luftbefuktningssystem (ML System) som täcker hela kedjan – försäljning, produktion, installation och service. Varumärkena Draabe och Condair är godkända för befuktning i hälsomiljö.

Vi har levererat kylning och luftbefuktning till bl.a. Facebooks datacenter i Luleå och vi sänker temperaturen med 10 grader vid vallfärdsorten Medina i Saudi-Arabien med hjälp av världens största kylanläggning utomhus.

Välkommen att kontakta oss!

Contacts

Johan Höckne
+46 70-7370646
Conny Andersson
+46 70-7370647
Patrik Tjälldén
+46 70-7370644
Viktor Lundgren
+46 70-7370649
Ib Kjærside
+46 08-388 300

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2021
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
6/30/2021
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
6/29/2021
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
6/28/2021
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
6/24/2021
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
6/23/2021
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling