LATEST NEWS

- News from the industry

Stålverk vann stort på att byta till NSK-lager

De nya lagren gav dubbel livslängd
När ett stålverk hade återkommande haverier i lagren på sitt pilgerverk, vände man till NSK för att ta hjälp av deras expertis och erfarenhet att hitta en robust och ekonomisk lösning. Genom att ersätta befintliga enheter med NSK:s lager som har 200 procent längre livslängd kunde anläggningen spara 159 933 euro årligen.

För att hitta grundorsaken till problemet gjorde NSK:s ingenjörsteam en teknisk applikationsanalys och upptäckte då att huvudproblemen var svåra driftsförhållanden, som förvärrades av höga belastningar och otillräcklig smörjning. Med denna information som grund kunde NSK föreslå ett speciellt sfäriskt rullager, med optimerad inre design som drar nytta av tillverkarens egenutvecklade Super Tough (STF) stål.

Hållbarhet, även i extrema driftsmiljöer, är ett kritiskt kriterium för rullningslager som används i stålverk.

Pålitlig, oavbruten prestanda hos rullande komponenter, som tål tunga belastningar och hög värme, vatten och kalk är avgörande för att säkerställa och påskynda produktionskapaciteten. NSK:s lager tillverkade av STF- eller TF-stål, erbjuder enastående seghet i tuffa driftförhållanden, ger lång livslängd och överlägsen motståndskraft mot slitage, slag och värme.

Ett test på stålverket visade att de nya lagren gav dubbel livslängd. Färre produktionsstopp, minskat underhållsarbete, färre utbyten av lager och andra materialbyten gav årliga kostnadsbesparingar på 159 933 euro för stålverket.

NSK erbjuder en komplett produktlinje för stålverksprocesser, med lång livslängd och mycket pålitliga lager som stödjer förbättrad produktivitet och lägre underhållskostnader.

Sortimentet erbjuder lager för att klara av tunga/chockbelastningar och vibrationer, samt driftshastigheter från extremt långsamt till mycket högt, i kombination med snabb acceleration och retardation.

Kontaktperson för journalister
Claudia Hübner
Tel. : +49 2102 4812150
E-post : huebner-c@nsk.com
NSK Deutschland GmbH
Harkortstraße 15
40880 Ratingen
Tyskland

Charlie Kortens
Tel. : +44 07407326874
E-post : kortens-c@nsk.com
NSK Europe Ltd
Northern Road, NEWARK, Notts NG24 2JF
United Kingdom

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige