LATEST NEWS

- News from the industry

SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stål

Planerar att revolutionera hela ståltillverkningsprocessen
BE Group – ett stålserviceföretag med verksamhet i Sverige, Finland, Baltikum och Polen – och SSAB har tillkännagett ett långsiktigt samarbete för att identifiera betydande nya behov och möjligheter för fossilfritt stål på nyckelmarknader som betjänas av BE Group, särskilt inom tillverkning och byggnation. Genom att identifiera och förbereda för framtida fossilfria möjligheter kommer samarbetet att vara väl positionerat för att uppfylla BE Groups kunders behov av teknik, hållbarhet och kommunikation.

"Det är med stor glädje vi välkomnar BE Group Oy som fossilfri stålpartner”, säger Lotta Ruottinen, försäljningschef på SSAB Europe. ”Tillsammans kommer vi att bidra till en fossilfri värdekedja för den finska marknaden – hela vägen till slutkunden. Vi är stolta över att avsevärt kunna minska koldioxidutsläppen tillsammans med vår nya samarbetspartner.”

”BE Group fokuserar på att utöka sitt erbjudande inom fossilfritt stål på alla våra marknader”, säger Peter Andersson, VD på BE Group. ”Och vi är mycket glada över att i framtiden kunna erbjuda SSABs fossilfria stål till våra kunder i Finland via vårt finska dotterbolag BE Group Oy Ab. Det här är ett led i vår hållbarhetsomställning i syfte att stödja våra kunder, som vill skapa en mer hållbar framtid och vara bland de första att differentiera sina produkter från konkurrenternas.”

SSAB och BE Group har ett långsiktigt perspektiv på samarbetet, som inkluderar att hjälpa BE Groups kunder att bättre förstå hur de kan positionera/marknadsföra sina slutprodukter med hjälp av förstklassiga fossilfria stålsorter. Samarbetet skapar också trygghet för BE Groups kunder när de ställer om till att producera fossilfria slutprodukter. Samarbetet kommer i sin tur att hjälpa SSAB att planera sin produktion av specifika sorter av fossilfritt stål.

När vi närmar oss 2026, och SSAB drar igång sin tillverkning av fossilfritt stål och BE Group satsar på fossilfria transporter och andra hållbarhetsåtgärder, är BE Group unikt positionerat att erbjuda sina kunder lösningar inom livscykelanalys.

SSAB planerar att revolutionera hela ståltillverkningsprocessen. SSAB har som mål att leverera fossilfritt stål i kommersiell skala under 2026 och i stort sett eliminera koldioxidutsläppen från sin verksamhet omkring 2030. SSAB samarbetar med järnmalmsproducenten LKAB och energibolaget Vattenfall som en del av HYBRIT-initiativet för att utveckla en värdekedja för fossilfri järn- och stålproduktion som kommer att ersätta det kokskol som traditionellt används för järnmalmsbaserad ståltillverkning med fossilfri elektricitet och vätgas. Denna process eliminerar praktiskt taget koldioxidutsläppen i stålproduktionen.

BE Group AB (publ), som är noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen, är ett handels- och serviceföretag inom stål, rostfritt stål och aluminium. BE Group erbjuder effektiva distributions- och mervärdestjänster till kunder inom framför allt bygg- och tillverkningsindustri. Under 2022 omsatte koncernen 6,9 miljarder SEK. BE Group har ca 650 anställda med Sverige och Finland som sina största marknader. Huvudkontoret ligger i Malmö. Läs mer om BE Group på www.begroup.com.

För mer information, vänligen kontakta:
SSAB, Atte Kaksonen, SSAB Corporate Communications, atte.kaksonen@ssab.com, tel. +358 50 3143 634
BE Group, Peter Andersson, VD och koncernchef, peter.andersson@begroup.com
Contact information

BE Group Sverige AB

Mailing address
Box 225
20122 Malmö
Visiting address
Kruse­gatan 19b
20125 Malmö
Region
Malmö
Skåne county
Sweden
Organization id:
556106-2174
Founded: 1885
Employees: cirka 500
English description is missing, swedish description below.

BE Group Sverige AB är ett rikstäckande företag som köper in, lagerhåller, vidareförädlar, säljer och distribuerar stål, specialstål, rör, armering, rostfritt stål och aluminium.

Men det finns mycket mer att tillägga. BE Group Sverige AB har varit med ända sedan 1885 så vi har hunnit bli både väletablerade och erfarna. Vi är länken mellan valsverk och verkstad och är till för att skapa bästa möjliga kontakt mellan förbrukare och tillverkare.

Vi sköter inköp, lagerhållning, vidareförädling, försäljning och distribution för att våra kunder ska kunna jobba flexibelt utan egna råmateriallager. Vi levererar över hela landet med ett order- och turbilssystem som arbetar snabbt och säkert. Dessutom förmedlar vi leveranser av stora poster från rätt tillverkare direkt till kund.

Produktionsservice är en allt viktigare del av BE Group Sverige AB verksamhet. Kunderna får materialet färdigt för att använda direkt i sin produktion. Detta tillsammans med att kunderna slipper göra dyra investeringar i maskiner leder till en betydande kapitalrationalisering för dem. Exempel på produktionsservice som tillhandahålls är; kapning, borrning, blästring, målning, gaskärning, klippning, spaltning, sågning och ILF (inläggningsfärdig armering).

Kunderna ställer ständigt ökade krav på service till allt lägre kostnad. Dessa önskemål möter vi med en flexibel och kunnig organisation där alla kostnader som inte ökar kundnyttan ifrågasätts löpande. ¨

BE Group finns etablerat i , Finland, Polen, Estland och Lettland utöver våra många kontor i Sverige.

Certifications

EN 1090-1 EXC3 – ISO 14001:1996 – ISO 9001:2000

Contacts

Försäljningsavdelningen
040-38 40 00

Videos

Koncernen BE Group

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web