LATEST NEWS

- News from the industry

Spara tid, pengar och klimat

Med HydX och ETP Kraftelektronik
Spara tid och sänk driftkostnaderna – samtidigt som koldioxidutsläppet minskar drastiskt. Det unika samarbetet mellan HydX och ETP Kraftelektronik AB öppnar helt nya möjligheter för lastbilsindustrin.

Blue Pac, en Electronic Power Take-Off, utvecklad av ETP Kraftelektronik ersätter det traditionella kraftuttaget på lastbilen och gör det enkelt att minska koldioxidutsläppen, sänka driftkostnaderna, förbättra arbetsmiljön och arbeta energieffektivt under en hel dag.

– Det är en ePTO som ersätter tomgångskörning och som driver lastbilspåbyggnationen elektriskt och det gör att lastbilen kan arbeta koldioxidfritt och energieffektivt under hela arbetsdagen, berättar David Norstedt, försäljningsansvarig på Blue Pac.

– Dessutom är det ett effektivt sätt att sänka driftskostnaden. Man kan även köra systemet med sladd från väggen och därmed minska storleken på batteriet.

Sänkta driftskostnader och minskade utsläpp

Blue Pac minskar också ljudnivån med 50 procent, vilket skapar en behagligare arbetsmiljö och leder till att det går att arbeta längre dagar, utan att störa närmiljön.
Ett annat alternativ är “The Silent Power” som är utvecklat av HydX i samarbete med Bröderna Johanssons Karosserifabrik. Det är ett nätanslutet, fossilfritt komplement till batteridrift av fordon och deras hydrauliska utrustning. Den är kraftfull nog att driva de applikationer som finns på marknaden, flexibel och kan flyttas mellan flera olika maskiner.
Detta är bara ett par av de smarta lösningar som finns tillgängliga tack vare det unika samarbetet mellan de två svenska innovationsföretagen ETP Kraftelektronik och HydX.

HydX är experter på hydraulik för mobila, industriella och marina applikationer, samt har en spetskompetens kring smörjteknik och ETP står för initierade kunskaper kring just elektrifiering och batteridrift.

– Tack vare samarbetet mellan HydX och ETP får vi en samlad kompetens inom eldrift och hydraulik, vilket gör att vi kan leverera helhetslösningar, optimerade efter kundens behov och anpassade efter kundens applikation, förklarar HydX försäljningschef Henrik Pålsson.

– Tidigare har vi tagit ett helhetsansvar när det gäller hydrauliken, men tack vare vårt nära samarbete med ETP och Blue Pac har vi utökat vår kompetens kring elektrifiering och batteridrift. Det ger våra kunder ytterligare fördelar och möjligheter att arbeta klimatsmart, samtidigt som de spar tid och pengar.

Ta chansen och träffa oss alla tre, HydX, ETP och BluePac, på Elmia Lastbil monter A07:2, den 24-27 augusti 2022.
Vi bjuder på gratis inträde till mässan, klicka på länken för att registrera dig.

Är du intresserad av Blue Pac? Kontakta David Norstedt för ytterligare information:

David Norstedt
David@etpab.se
031-797 09 15
Contact information
Mailing address
Box 192
27124 Ystad
Visiting address
Östra Zink­­gatan 1
27139 Ystad
Region
Ystad
Skåne county
Sweden
Organization id:
556791-5326
Founded: 2009
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till HYDX AB!

ETT HYDRAULIKFÖRETAG MED HÖG AUTOMATIONSKOMPETENS

Hos oss finns det lång och gedigen erfarenhet inom styrsystem och radiostyrningar i samverkan med olika hydrauliska system. Det är just kombinationen av hög automationskompetens, vass konstruktionsavdelning och lång systemerfarenhet som är grunden till vår och våra kunders framgång och positiva utveckling.

Det är precis här vi skiljer oss åt från mängden. Tillsammans med vår ledstjärna Smoother Business gör vi livet enkelt. Det märks i allt vi gör.

Varmt välkommen till vår webbplats och blogg. Vi hoppas att du ska finna det du söker. Om du inte skulle göra det, så tveka inte att kontakta oss!

Contacts

Henrik Pålsson
0411-557183

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i KungsbackaVi rustar för framtiden
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige