LATEST NEWS

- News from the industry

Solcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitet

Väljer Weland Stål och Bevego
När Solenergi Norr levererar och monterar en solcellsanläggning ska kunden känna sig helt trygg med att produkten är säker och kommer att sitta i minst 30 år framöver. Fokuset ligger på kvalitet i allt från paneler till montage. Även infästningen av solpaneler ska hålla högsta kvalitet. Därför använder Solenergi Norr infästning från Weland Stål.

10 års erfarenhet av solcellsinstallationer
Tony Arnqvist var med och grundade Solenergi Norr år 2013 och är idag vd på företaget. Vid starten var de en av få aktörer som arbetade med solcellsanläggningar i Norrland, och de började med försiktighet. Idag är Solenergi Norr 12 anställda och har hela Norrland som arbetsplats. Kontoren finns i Östersund och i Sundsvall där de nyss etablerat sig.

”Vi är helt fokuserade på solcellsinstallationer och håller en hög kompetensnivå. Vi utför allt arbete med egen personal för att kunna garantera hög kvalitet. En anläggning som vi monterar hos en kund måste hålla i minst 30 år. Därför är det lika viktigt att erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter, som till exempel säkra infästningssystem. Bevego har alltid varit bra på infästning och arbetat med stora tillverkare, och idag köper vi infästning av varumärket Weland. Det är ett företag som funnits i snart 50 år och har riktigt bra produkter, det känns tryggt.” säger Tony, VD på Solenergi Norr.

Största solcellsanläggningen i Jämtland
70 procent av Solenergi Norrs uppdrag är mot privatpersoner medan resterande är kommersiella fastigheter och bostadsrättsföreningar samt en liten del upphandlingar mot bland annat kommuner. Just nu arbetar Solenergi Norr med ett stort projekt för en bostadsrättsförening i Östersund, på uppdrag av Riksbyggen. Här ska solpaneler monteras på 13 lägenhetshus och när anläggningen är klar blir det Jämtlands tredje största.

”Detta projekt var en upphandling som takentreprenören Biscaya Tak AB från Östersund var med i, och i deras anbud fick vi vara ansvariga för solcellerna. Biscaya Tak är en partner till oss och det är roligt att göra detta jobb tillsammans. De lägger om papptaken i föreningen och sedan kompletterar vi med solcellerna. Projektet genomförs i etapper och löper under ganska lång tid. Nu har vi färdigställt tak och solceller på tre av byggnaderna.” berättar Tony.

Solceller förbättrar hushållsekonomin
”Det som jag tycker är tillfredsställande med vårt jobb är att vi säljer en produkt som har flera vinnare, det är både vi, kunden och miljön. Kunderna har verkligen nytta av denna produkt som skapar en bättre hushållsekonomi. Det känns bra i magen att sälja solceller, det är något som vi kan stå för.” säger Tony.

Även bostadsrättsföreningar som satsar på solpaneler blir fler. Över tid är det alltid en lönsam investering, och en brf kan planera med en längre tidshorisont jämfört med ett enfamiljshus som ofta vill räkna hem investeringen på 8–10 år.

Infästning för olika takmaterial
Att montera solpaneler på ett papptak kräver lite mer tid än andra takmaterial, och en annan typ av infästning jämfört med till plåt och betongpannor. I bostadsrättsföreningen i Östersund arbetar Solenergi Norr strax efter takentreprenören och så snart pappen är lagd monteras en del av infästningen. Efter det måste ytterligare en bit papp läggas över infästningen och brännas fast för att hålla taket helt tätt. Därefter görs monteringen av skenor, kabeldragning och till sist panelerna.

Nio av tio tak som Solenergi Norr arbetar på är av plåt eller betongpannor. Till dessa taktyper används till stor del samma sorts infästningssystem. Sortimentet från Weland Stål innefattar produkter för alla taktyper och det är dessutom anpassat för de nordiska breddgraderna med mycket snö, stora snö- och vindlaster. Det är faktorer som påverkat Tony och hans kollegor att använda just infästning från Weland Stål.

Väljer Weland Stål och Bevego
”Vi kände till Bevego sedan tidigare och har handlat där lite till och från, men sedan tre år tillbaka har vi varit väldigt återkommande kunder till Bevego. De har ett bra sortiment från Weland och framför allt har de mycket i lager. Nu kan man få material snabbt från deras centrallager i Göteborg.” säger Tony.

”Det är jätteroligt att Solenergi Norr har handlat av oss i Östersund under flera år. Att vi har ett stort lager av solcellsinfästning i Landvetter nu har blivit ett mervärde för många kunder. Tidigare har efterfrågan i perioder varit större än tillgången, men nu har vi stora volymer och alltid snabb leverans! Ett annat mervärde är det kalkylprogram som Weland Stål har, och som vi kan hjälpa till att komma igång med. Där lägger man in takets förutsättningar och får bland annat fram en översikt på vilket material som behövs i projektet.” säger Mathias Åberg som är platschef på Bevego i Östersund.

Försäljning, förstudie, planering och utförande
”Om man tar en villa som exempel är det generellt planeringen som tar mest tid. Ibland tar vi in uppgifter på distans och kontrollmäter när vi är ute och presenterar det preliminära diskussionsunderlaget för kunden. Andra gånger åker vi ut direkt för att samla in all information, och presenterar ett förslag för kunden efteråt. Har man några veckors framförhållning är själva utförandet gjort på cirka tre dagar för en villa.” berättar Tony.

Informationen som Tony och hans kollegor samlar in ute hos kund är bland annat lutningen på taket, storlek och taktyp. Hur taket är placerat rent geografiskt är också viktigt för att kunna göra snö- och vindlastberäkningen. Solenergi Norr använder Weland Ståls kalkylprogram i sin verksamhet och matar in förutsättningarna från platsen i verktyget. Utifrån det får man fram en projektrapport att arbeta med.

”Lagerhållningen och Bevegos snabba leveranser är en stor anledning till att vi handlar därifrån, men som jag säger till alla jag pratar med om Bevego uppskattar jag verkligen att deras personal håller en hög servicegrad! De löser alla problem som kan tänkas uppstå och man får alltid bra återkoppling. De ska vara stolta över sin personliga och höga service!” avslutar Tony.

Foto: Solenergi Norr

Annika Lincoln
Marketing Manager
annika.lincoln@bevego.se
Contact information

BEVEGO Byggplåt & Ventilation AB

Mailing address
Box 168
44124 Alingsås
Visiting address
Malm­gatan 8
44124 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556396-5713
Founded: 1990
Employees: 430
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Bevego!

Om du inte redan känner till oss är vi ett av landets ledande grossist- och handelsföretag inom byggplåt, teknisk isolering och ventilation.

Bland våra kunder anses vi vara en tillförlitlig leverantör med gott rykte, något vi är mycket stolta över och jobbar hårt för. Vi kavlar gärna upp ärmarna och ser till att vårt sortiment ständigt uppdateras, att vår kvalité är den högsta och våra medarbetare de mest kompetenta.

Verksam på den professionella marknaden
Vi vänder oss till dig som är verksam på den professionella marknaden och arbetar alltid långsiktigt med ledande och stabila leverantörer och tillverkare. Våra främsta kundgrupper är plåtslagare, ventilationsmontörer, isoleringsentreprenörer och småskalig industri.

Kvalitet och erfarenhet
Vårt förhållande till omvärlden bygger på specialisering, tillgänglighet, kompetens och produkter. Vi eftersträvar att varje uppdrag leder till förnyat förtroende och fortsatta affärer.

Den naturliga länken!

Välkommen att kontakta oss!

Contacts

Annika Lincoln
0730-63 57 65

Videos

Bevego - Våra Värderingar

Bevego - Våra Värderingar
Bevego hållbarhets Event, Karlstad. El-Louise

LATEST NEWS

- News from the industry
11/24/2023
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
11/23/2023
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
11/22/2023
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
11/21/2023
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
11/20/2023
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen