LATEST NEWS

- News from the industry

SMT är ny återförsäljare av Niigata i Sverige

Tar över Niigatas service och försäljning
Johnny Prydz, försäljningschef; Nu är det äntligen officiellt. Vi har jobbat i denna process sedan 2022 vilket innebar att vi till att börja med fick två testkunder, och nu när dessa är nöjda med den service vi har tillhandahållit så tar vi över servicekontrakt och nyförsäljning av Niigata i Sverige. Vi är mycket glada över förtroendet och möjligheten då många av våra kunder är i ett segment där precisionen på detaljer är extremt hög. Med Niigatas produkter kan vi som komplement till vårt SwedTurn svarvkoncept även erbjuda likvärdiga fleroperationsmaskiner där tung fräsning krävs.

NIIGATA har stått för kvalitet, tillförlitlighet och innovation i mer än 100 år inom tillverkade industri. Idag är flaggskeppsprodukten horisontella fleroperationsmaskiner med den egenutvecklade BOX in BOX®-designen som anpassar 3-punkts maskinstruktur för konceptet "High Precision, High Rigidity, High Speed". Men sortiment omfattar även maskiner med oöverträffade, tekniska egenskaper som HN-serien för tung skärning och hög styvhet samt multifunktionella fleroperationsmaskiner med både svarv- och plansvarvningsfunktioner.

145 befintliga Niigatakunder i Sverige berörs och kommer bli kontaktade inom det närmaste, för att få en egen kontaktperson som hanterar reservdelsförsäljning samt service.

För frågor kontakta Johnny Prydz, försäljningschef, johnny@smtcompany.se 076 129 98 65

Bild: Martin & Roger på Indexator tillsammans med Victor, SMT framför deras senaste Niigata som går som en klocka.

Contact information

SMT Swedish Machine Tool Company

Mailing address
Främmestads­vägen 29
46597 Nossebro
Region
Essunga
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556786-8483
Founded: 1856
Employees: 15
English description is missing, swedish description below.

SMT tillverkar SMT Swedturn CNC-svarvar, Storebro CNC-svarvar och SMT SwedMill fräsmaskiner. Med agenturerna för CHETO, Rema Control, Schaublin, Leadwell, Ziersch Grinding Machines, FAT HACO & ERMAKSAN möjliggörs helhetslösningar för din produktion.

Vår största styrka? Vi är maskintillverkare, och vi kan produktion. Vårt nya huvudkontor och produktionssite finns nu i Främmestad, en timme utanför Göteborg. 4000kvm maskinmontage, showroom, service och support. För en täckning av service så har vi i Varberg, Köping och Valdemarsvik sälj- och servicekontor.

Med våra ledord kunskap, service & utveckling finns vi med dig hela vägen.

Agents

CHETO, Sweden (General agent)
Cheto har ett innovativt maskinkoncept för legoproduktionsföretag och formtillverkare som kräver flera funktioner - djuphålsborrning, standardborrning, fräsning, tappning och borrning i en enda maskin. En CHETO-maskin är en utmärkt investering, med sina multitaskings funktioner som annars skulle kräva flera maskiner.
ERMAKSAN , Sweden
ERMAKSAN har tillverkat plåtmaskiner sedan 1950 och denna gedigna kunskap ger pålitliga maskiner för exakta klipp år efter år. Det är ett sortiment som består av högteknologiska plåtmaskiner. Deras stora fördel är deras färdiga automationskoncept för att bygga upp celllösningar som ökar produktiviteten ​ Swedish Machine Tool Company tillhandahåller full service & support för alla ERMAKSANs-kunder i Sverige.
FAT-Haco, Sweden (General agent)
FAT-Haco är en av Europas ledande tillverkare av CNC-svarvar. Med över 60 års erfarenhet av svarvbyggnad levererar de svarvar med högsta prestanda till konkurrenskraftiga priser. Sedan 1945 har de tillverkat 50.000 verktygsmaskiner. CNC-svarvarna är enkla att använda, har lågt underhåll, med flera specialfunktioner förvandlar snabbt ritning till färdigt arbetsstycke till ett mycket rimligt pris.
KÖPING MEKANISKA, Sweden (General agent)
Verktygsmaskiner för metallbearbetning.
LEADWELL, Sweden (General agent)
LEADWELL är prisvärda verktygsmaskiner som med sina 40 års erfarenhet drivs av innovation, kvalitetssäkring, kundservice i världsklass och miljövänliga verktygsmaskiner för den globala marknaden.
Rema Control, Sweden (General agent)
VERTIKALA BEARBETNINGSCENTER: En maskin från Rema Control har tillförlitligthet, innovation & precision i varje bearbetningsoperation vilket är ett resultat av år av expertis i att designa vertikala bearbetningscentra för rörliga portaler. Rema Control tillhandahåller olika modeller av bearbetningscentra för alla tillverkningsapplikationer, såväl som verktyg, automationssystem och nyckelfärdiga lösningar, när kunden så önskar.
Schaublin , Sweden (General agent)
Schaublin är en Schweizisk tillverkare av högprecisionsmaskiner och sortimentet består av konventionella svarvar, CNC-svarvar och vertikala bearbetningscenter för fräsning. Maskinerna används inom ett brett spektra från tillverkning av micro mekanik för tandvård till högprecisionsdelar till flygindustri.
SMT, Sweden
SWEDTURN, Sweden
Svarvceller i FMS-system och kompletta svarvsystem uppbyggda på moduler
ZIERSCH , Sweden (General agent)
ZIERSCH har tillverkat högprecisions-slipmaskiner sedan 2006 och erbjuder tillverkningslösningar för både enstycks och massproduktion. Med en helt ny produktionsanläggning i Ilmenau höjer de produktionstakten för att fler nöjda kunder ska kunna ta del av Ziersch precisionsvärld. Slipmaskinerna är ett effektivt alternativ för universell slipning. Ziersch producerar ett omfattande utbud av standardutrustning som klarar en mängd olika slipstorlekar från 400 x 250 mm upp till maximalt 5.000 x 2.200 mm.

Files

ST200 C-axel ST500ST1200

Contacts

Victor Jacobson Backman
072-5011141
Johnny Prydz
076-129 98 65
Carl Backman
072-500 12 71
Fredrik Yman
076 - 129 98 72
Samuel Sandesson
Sales
0722244274

LATEST NEWS

- News from the industry
4/8/2024
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
4/2/2024
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
3/29/2024
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet