LATEST NEWS

- News from the industry

Smådalarö Gård satsar på eldrivna servicefordon

Smådalarö Gård satsar stort på hållbarhet
Det är sommar och solen skiner äntligen igen efter några dagar med lägre temperaturer och grå himmel. Med andra ord ett perfekt tillfälle att besöka skärgården. Så jag bestämde mig för att ta en sväng till Smådalarö Gård för att besöka vår kund Sabis som driver Spa och hotell där.

Smådalarö Gård ligger vackert i en bukt precis vid vattnet i idyllisk skärsgårdsmiljö. Huvudbyggnaden byggdes redan 1810 som boningshus och först långt senare på mitten av 1980-talet byggdes det om till konferensanläggning. Sedan 2011 ägs Smådalarö Gård av familjeföretaget Sabis som driver restauranger, caféer, hotell- och mötesanläggningar samt matbutiker i Stockholm med omnejd.

Sedan Sabis tog över har anläggningen byggts ut och vidareutvecklats till ett komplett Spa och hotell och rymmer idag totalt 110 hotellrum. Vill man göra något mer än att bara bo och spa’a finns även en 9-håls golfbana och möjlighet till andra aktiviteter som padel, tennis och vattensporter.

Sabis och Smådalarö Gård satsar stort på hållbarhet och har som ett led i detta investerat i en PRO Litium 3800 VAN från oss på E-TRON AB. Jag ville såklart få lite feedback på hur det har gått sedan fordonet levererats så jag möter upp med Mathias Sternlind som sedan 2005 arbetar som fastighetschef för att kolla läget.

Hej Mathias, hur har det fungerat med ert nya arbetsfordon?

– Vi är jättenöjda. Från de fordon vi hade innan är det stor skillnad. De senaste 20 åren har vi haft ett par elfordon från ett annat märke, men de har tyvärr hållit låg kvalitet. Efter åtskilliga reparationer tröttnade vi och bestämde oss för att satsa på något nytt, säger Mathias.

Vad använder ni fordonet till?

– Fordonet används som servicefordon till fastigheterna. Vi kör grejer, verktyg, till och med möbler. Vi har en verkstad här på gården men det är stora avstånd att flytta grejer. Skåpet rymmer mycket så det är bra att slippa åka flera gånger. Terrängen här är också rätt kuperad med en hel del backar. Men det klarar fordonet av utan problem, fortsätter Mathias.

De lider heller ingen brist på batterikapacitet. Enligt Mathias förbrukas förvånansvärt lite av batteriet under en hel arbetsdag.

– När arbetsdagen är slut återstår ca 70% av batterikapaciteten så vi behöver aldrig oroa oss över stillestånd, säger Mathias.

Vad har du mer att säga om fordonet?

– Jag blev imponerad av uppbyggnaden av chassit. Väldigt välgjort. Fordonet håller hög kvalitet rakt igenom och har bra komfort. Den är helt enkelt perfekt för våra behov, avslutar Mathias.

Med de fina avslutningsorden tackar jag Mathias för besöket och beger mig tillbaka mot Tumba igen. Men det lär inte bli sista gången jag besöker Smådalarö Gård.

Andreas Magnusson
Marknadschef, E-TRON AB

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2022
Kvantberäkning nästa stora grej? På väg mot en grönare framtidPTC introducerar Onshape-Arena Connection
9/21/2022
Den största investeringen i företagets historiaTibnor – en viktig kanal Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
9/20/2022
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security Alliance