LATEST NEWS

- News from the industry

Skräddarsydda VA-lösningar

Sparar både tid och pengar
Installatörer och entreprenörer står ofta inför utmanande situationer som kräver VA-lösningar av högsta kvalitet. Men ibland är standardalternativ inte tillräckliga för att möta dessa krav. Därför vill Wavin informera om sin avdelning Handmade, som specialiserar sig på att omvandla ritningar till skräddarsydda lösningar för dagvatten, spillvatten och dricksvatten – redo för installation och anpassade för att tillgodose projektets specifika behov.

I bygg- och anläggningsbranschen är precision avgörande för att säkerställa hållbara och effektiva infrastrukturer. Varje projekt, vare sig det handlar om att säkra vattenförsörjning, hantera avlopp eller skapa fördröjningstankar för dagvatten, kräver noggrann planering och expertis.

På Wavins fabrik i Eskilstuna har man en specialiserad avdelning som fokuserar just på detta. Här kombineras avancerad teknisk kunskap med djupgående erfarenhet inom VA-system – alltid med kundens specifika behov i fokus.

- Vi på Wavin Handmade utgår från kundens ritningar, sedan ritar vi själva upp alla speciallösningar som ska tillverkas i detalj. Därefter utgår produktionen från dessa ritningar och skapar allt som behövs, skräddarsydda efter kundens önskemål, berättar Magnus Jansson, Production Supervisor på Wavin Handmade, och fortsätter:
- Oavsett om det gäller lagring, fördröjning, reningsverk, dricksvattentankar eller mätarbrunnar, är varje produkt som vi på Wavin Handmade levererar noggrant anpassad för projektet. Alla rör justeras noggrant för hand för att säkerställa en perfekt passform och dessutom har vi den kompetens och erfarenhet inom VA-system som krävs för att kunna uppfylla varje projekts unika krav.

Mindre spill har många fördelar
Även miljömässigt är fördelarna med Handmade tydligt. Genom att använda restmaterial och minimera spill bidrar man till en mer resurssnål tillverkningsprocess.

- Genom att vi samlar hela kedjan från projektering till produktion på fabriken kan vi effektivt hantera våra resurser. Vi minimerar spill genom att återanvända material och delar som inte är skadade. Har vi till exempel ett rör som är trasigt kan vi använda delarna som är bra istället för att slänga hela. Dessutom innebär skräddarsydda lösningar att produkterna passar precis som de ska. Det betyder att både antal produkter och mängden material minimeras, förklarar Magnus Jansson och tillägger:

- Skräddarsydda lösningar gör det möjligt att snabbt och effektivt tillgodose projektets behov. Istället för att förlita sig på standardlösningar som kanske inte helt uppfyller kraven, kan VA-projekten få exakt de komponenter och dimensioner som behövs. Det minimerar behovet av extra komponenter och minskar därmed avfallet. Genom att skapa produkter som är optimala för varje specifikt projekt bidrar vi till en mer effektiv och hållbar byggprocess.

Han avslutar:
- På Wavin ser vi Handmade-avdelningen som avgörande för vår tillväxt och framgång. Samtidigt är det en trygghet för kunden. Våra kunder kan lita på att produkterna är perfekt anpassade och att varje komponent uppfyller samma höga standard. Man får en helhet som är anpassad helt utefter projektets förutsättningar, vilket kan spara entreprenörer och installatörer mycket tid och pengar.

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2024
En historia inom skärande bearbetning SäkerhetsnätNY Webbshop Rätt demoleringsverktyg för proffsig rivningVanliga problem med ABB-robotar
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
6/25/2024
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning