SUNDAY, JULY 21 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Skellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljoner

Det blev nyligen klart att SSC Skellefteå AB via sitt säljbolag SSC Joinex AS i Norge, ska leverera dörrar och glaspartier till Stavanger Universitetssjukhus, SUS2023.
Ordern är i 40 miljoners-klassen och är den enskilt största leveransordern i SSC:s historia.

I slutet av juni tecknade SSC Joinex AS ett avtal med norska byggentreprenören Byggmester Sagen AS om leverans av invändiga dörrar och glaspartier till ett nytt universitetssjukhus som ska byggas i norska Stavanger, SUS2023. Det nya sjukhuset planeras stå klart 2023, rymma 640 sängar i enkelrum med egna bad och beräknas kosta 9,3 miljarder NOK.

För SSC:s del är affären betydande då man förväntas leverera drygt 3000 innerdörrar och 2500 m2 glaspartisystem.

En av anledningarna till att valet föll på SSC är bland annat det breda sortimentet. Snorre Hallem, VD för Byggmester Sagen berättar:

– Vi har valgt SSC Joinex pga erfaring og at dere tilbyr en komplett leveranse med både dører og glassfelt fra en leverandør. Vi har og gode erfaringer fra tidligere prosjekter.

Kenneth Johansen, ansvarig säljare vid SSC Joinex AS, – Vi har ett så pass brett sortiment att vi kunnat täcka in alla delar av projektets behov, helt utan att kompromissa med kvalitet eller utförande. Vi har länge varit starka i Stavanger-regionen och är ett välkänt varumärke där, både hos kunden men även bland andra aktörer i projektet som t ex lås- och beslagsentreprenören. Ett kriterium är att hela byggprojektet skall byggas med stöd av digitala hjälpmedel, något vi har goda erfarenheter från i egna montageprojekt i Sverige. Digitala hjälpmedel är en förutsättning för god projektekonomi och dokumentation under entreprenadtiden.

Johansen fortsätter, – Ordern kommer innebära att vi kan lägga i en till växel i vår expansion i Norge vilket också bör leda till ytterligare anställningar.

– Ett nytt grepp i upphandlingsprocessen för projektet är att byggherren valt att själv styra upphandlingen av utvalda funktionsentreprenörer. Efter att ha studerat olika branschers upphandlingsprocesser har man valt att plocka de bästa delarna och därigenom förbättrat sin process. Det finns ingen utsedd huvudentreprenör utan byggherren projektleder hela byggprocessen och väljer att köpa upp funktioner i moduler och sammanfoga till det nya sjukhuset, avslutar Dan Magnusson VD, SSC Skellefteå AB.

Projektet SUS2023 har utsetts till världens bästa digitala byggprojekt.

I finalen ställdes Stavanger Universitetssjukhus mot det kinesiska prestigeprojektet BeiJing CBD Z6 Tower och amerikanska Piedmont Atlanta Hospital, som valts ut bland 196 nominerade projekt.

SSC Skellefteå är en av Nordens ledande leverantör av snickeriprodukter, dörrar och fönster. Det breda utbudet omfattar högklassiga produkter och tjänster som gör det lättare att skapa unika miljöer i trä. SSC arbetar kontinuerligt med att stärka sin position som projektleverantör på marknaden. SSC omsätter 500 Mkr och är 250 medarbetare i gruppen.

LATEST NEWS

- News from the industry
7/5/2019
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
7/4/2019
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
7/3/2019
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
7/2/2019
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
7/1/2019
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Advertisements