MONDAY, SEPTEMBER 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Skellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljoner

Det blev nyligen klart att SSC Skellefteå AB via sitt säljbolag SSC Joinex AS i Norge, ska leverera dörrar och glaspartier till Stavanger Universitetssjukhus, SUS2023.
Ordern är i 40 miljoners-klassen och är den enskilt största leveransordern i SSC:s historia.

I slutet av juni tecknade SSC Joinex AS ett avtal med norska byggentreprenören Byggmester Sagen AS om leverans av invändiga dörrar och glaspartier till ett nytt universitetssjukhus som ska byggas i norska Stavanger, SUS2023. Det nya sjukhuset planeras stå klart 2023, rymma 640 sängar i enkelrum med egna bad och beräknas kosta 9,3 miljarder NOK.

För SSC:s del är affären betydande då man förväntas leverera drygt 3000 innerdörrar och 2500 m2 glaspartisystem.

En av anledningarna till att valet föll på SSC är bland annat det breda sortimentet. Snorre Hallem, VD för Byggmester Sagen berättar:

– Vi har valgt SSC Joinex pga erfaring og at dere tilbyr en komplett leveranse med både dører og glassfelt fra en leverandør. Vi har og gode erfaringer fra tidligere prosjekter.

Kenneth Johansen, ansvarig säljare vid SSC Joinex AS, – Vi har ett så pass brett sortiment att vi kunnat täcka in alla delar av projektets behov, helt utan att kompromissa med kvalitet eller utförande. Vi har länge varit starka i Stavanger-regionen och är ett välkänt varumärke där, både hos kunden men även bland andra aktörer i projektet som t ex lås- och beslagsentreprenören. Ett kriterium är att hela byggprojektet skall byggas med stöd av digitala hjälpmedel, något vi har goda erfarenheter från i egna montageprojekt i Sverige. Digitala hjälpmedel är en förutsättning för god projektekonomi och dokumentation under entreprenadtiden.

Johansen fortsätter, – Ordern kommer innebära att vi kan lägga i en till växel i vår expansion i Norge vilket också bör leda till ytterligare anställningar.

– Ett nytt grepp i upphandlingsprocessen för projektet är att byggherren valt att själv styra upphandlingen av utvalda funktionsentreprenörer. Efter att ha studerat olika branschers upphandlingsprocesser har man valt att plocka de bästa delarna och därigenom förbättrat sin process. Det finns ingen utsedd huvudentreprenör utan byggherren projektleder hela byggprocessen och väljer att köpa upp funktioner i moduler och sammanfoga till det nya sjukhuset, avslutar Dan Magnusson VD, SSC Skellefteå AB.

Projektet SUS2023 har utsetts till världens bästa digitala byggprojekt.

I finalen ställdes Stavanger Universitetssjukhus mot det kinesiska prestigeprojektet BeiJing CBD Z6 Tower och amerikanska Piedmont Atlanta Hospital, som valts ut bland 196 nominerade projekt.

SSC Skellefteå är en av Nordens ledande leverantör av snickeriprodukter, dörrar och fönster. Det breda utbudet omfattar högklassiga produkter och tjänster som gör det lättare att skapa unika miljöer i trä. SSC arbetar kontinuerligt med att stärka sin position som projektleverantör på marknaden. SSC omsätter 500 Mkr och är 250 medarbetare i gruppen.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/12/2019
ITU-programmet får vara kvarTobias Håkansson blir ny regionchef för distrikt ÖresundHager har förstärkt försäljningsteamet i väst med ett par strategiskt viktiga rekryteringarNy undersökning från LTH visarPatrik Settlin utses till ny vd för LitiumPSA:s el- och hybridoffensiv – de första svenska priserna klaraHenkel Norden inleder samarbete med KW PartsKonjunkturvändningen är näraKlimatomställning och kompetensförsörjning i höstens regeringsförklaringAirmees cargocyklar breder ut sig över Stockholm Ökad automation och digitalisering med hjälp från Prevas och RobotlyftetABB inleder byggnation av ny robotfabrik i ShanghaiNy varumärkesprofil för Volkswagen TransportbilarIAAM Sverige arrangerar European Advanced Materials Congress
9/11/2019
Viktigare än någonsin att nätverka på mässgolvetFatpump – Bästa tipsen för ett bra köpStålåret 2019: Nu laddar vi omBesiktningstekniker till Opus i AkallaVälsmord hydraulikinspiration i Borlänge 23-24 oktoberProduktnyhet September 2019 - SortimentväskaRamirent blir totalleverantör till NCC:s bostadsprojekt i ÄngelholmSizes ingår partnerskap med Business Arena StockholmSTIHL invigde expansion av det nordiska huvudkontoretebm-papst lanserar nya fläktar för kommersiella fordonLand Rover Defender - Ikonen är tillbakaEngcon ökar sin omsättning för nionde året i rad BMW visar upp nyheter på IAA Cars i FrankfurtStena Recycling är officiell partner till ASAPRacing och konceptbilarVärldspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
9/10/2019
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
9/9/2019
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationer
Advertisements